De top 5 beste games van 2019 volgens Leslie Peters

  Het einde van 2019 is nabij en daarom is het tijd voor verschillende lijstjes om terug te blikken naar het afgelopen jaar en het beste van het beste voor jou naar voren te halen. In deze lijst gaan we kijken naar de top 5 beste games van 2019 volgens mijn ondergetekende.

  Call Of Duty: Modern Warfare

  De nieuwe Call Of Duty game van Infinity Ward deed mensen met hun mond open staan (inclusief die van mij). Gemaakt in een geheel nieuwe engine met daarnaast een steengoede campagne kregen spelers weer hoop in de bekende shooterreeks. Na jaren aan matige games na de release van Black Ops 2 hadden fans, waaronder ik, nog maar weinig hoop dat Call Of Duty ooit weer naar haar oude glorie terug zou keren.

  Gelukkig heeft Infinity Ward zichzelf toch bewezen. Ze brachten een kort, maar krachtige singleplayer campagne uit en desondanks dat de multiplayer een slechte start had, begint het toch veel beter te worden met constante updates en nieuwe contentreleases. Deze nieuwe game is misschien niet beter dan de originele trilogie, maar het is een goed begin. Hopelijk gaan mensen alleen toch wat minder campen in de toekomst, want soms komt toch het bloed uit mijn nagels vandaan (oeff).

  Resident Evil 2

  Resident Evil 2 was waarschijnlijk wel de horrortitel van dit jaar. De remake van de originele game is helemaal opnieuw gemaakt met andere muziek, andere stemacteurs en ja, eigenlijk is alles anders. Je herkent naast het verhaal de originele game nauwelijks meer terug.

  Daarnaast is de game ook vrij eng en hebben we er memes uit gekregen. Kortom een goede toevoeging aan de Resident Evil-reeks.

  Ghostbusters: The Video Game Remastered

  Dit is een game waar ik persoonlijk al dol op was sinds ik als een 10 jarig kind in de woonkamer op de Wii speelde. Ghostbusters: The Video Game Remastered. In deze game zijn al je favoriete Ghostbusters weer terug en jij mag als de nieuweling gaan helpen in dit epische verhaal geschreven door Dan Aykroyd en Harold Ramis.

  Je doet alle dingen die de Ghostbusters in de films doen: je vangt geesten, ziet Peter Venkman weer schaamteloos grietjes hosselen en je neemt het op tegen Shandor. Het is kort gezegd een origineel Ghostbusters-avontuur waar fans van de films flink van gaan genieten en daarnaast is het ook de laatste Ghostbusters-product waarvoor alle originele castleden bij elkaar zijn gekomen.

  Dark Pictures Anthology: Man Of Medan

  Deze horrorgame gemaakt door de makers van Until Dawn is misschien niet zo goed als het origineel, maar het is alsnog een leuk staaltje horror die je ook nog samen met je vrienden kan gaan spelen. In deze game ga je als een groep vrienden op een boottrip om een gezonken vliegtuig te zoeken, maar de vriendengroep wordt aangevallen door een groepje ‘’piraten”.

  Naast dat ze overvallen worden, komen ze ook nog een verlaten schip tegen. Daar is waar de horror pas echt begint. Dit verhaal bevat elementen van de films Ghost Ship en Triangle wat overigens ook twee goeie films waren. De game is best eng. Alleen zodra je meer van het verhaal weet, ga je je toch een beetje vervelen, dus denk niet te veel na.

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Star Wars is weer in en gepaard met de nieuwe film is er ook pasgeleden een nieuwe game uitgekomen gemaakt door Respawn Entertainment. In deze game speel je als Cal Kestis en moet je na Order 66 proberen de Jedi Order weer bij elkaar te brengen. De game speelt zich dus af tussen de derde en vierde film.

  De gameplay is soepel en het heeft een Uncharted en Dark Souls gevoel. De game is daardoor ook wat pittiger dan de gemiddelde game en je moet zeker je inzet gaan tonen bij sommige van de gevechten die je in de game meemaakt, wat alleen maar goed is.

  Volgens mij beloofd volgend jaar nog een nog beter jaar te worden voor games met de komst van The Last Of Us 2, Cyberpunk 2077, Maneater (my personal favorite), Doom Eternal en Dying Light 2, dus ik kan niet wachten op het begin van de volgende decennia!

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht en iedere twee dagen om 12.00 uur een nieuwe lijst met de favoriete games en/of films van onze redacteuren!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.