Metal Gear Solid is een franchise die is ontstaan met Metal Gear. Deze game komt uit 1987 en werd destijds uitgebracht voor de MSX2. Al in dit eerste deel stond Solid Snake, de supersoldaat met de rauwe whiskystem, in de hoofdrol. De games staan vooral bekend om de complexe verhaallijn, stealth georiënteerde gameplay en de bizarre Metal Gear mechs.

In tegenstelling tot vorige delen ligt in het meest recente deel Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain de nadruk meer op de gameplay. Voorgaande delen van Metal Gear Solid zaten bomvol lange cutscenes waarin een complex verhaal werd geschetst over nucleaire dreiging, het controleren van de massa en het behouden van een vrije wil. Centraal in dat verhaal staat John, beter bekend als Big Boss en zijn kloon David, beter bekend als Solid Snake. Om een goede grip op het verhaal van Metal Gear Solid te krijgen is het essentieel om de games te spelen, want anders is de kans groot dat je van toeten nog blazen weet wat betreft het verhaal wanneer je de games speelt.

De overtuigende personages, complexe verhaallijn en unieke gameplay maken de Metal Gear Solid games meesterwerken. Als je jezelf een echte gamer waant, moet je deze games wel gespeeld hebben. Er zijn meer dan 5 Metal Gear Solid games, maar deze 5 steken er met kop en schouder bovenuit. Check hier welke 5 Metal Gear Solid games het beste zijn!

5. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Hoewel Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots het vierde deel is van Metal Gear Solid, is het chronologisch gezien het laatste deel. Dit is een van de aspecten wat het verhaal van Metal Gear Solid zo complex maakt. Alle games lopen wat betreft verhaallijn kriskras door elkaar heen. Het is daardoor niet makkelijk voor iemand die niet bekend is met de serie, het overzicht te behouden.

Guns of the Patriots speelt zich af in 2014. Solid Snake is inmiddels al aardig bejaard en heeft nu grijze lokken in plaats van hazelnootachtig haar. De militaire wereld is in de greep van nanomachines en omdat de nanomachines bestuurd worden door the Patriots, hebben zij de controle over vrijwel alle strijdkrachten die nanomachines in hun lichaam hebben geïmplanteerd. Solid Snake rust de taak Liquid Ocelote te stoppen, die de controle van the Patriots wil verwerpen en zelf de controle over wil nemen. In de game wordt onder andere een gevecht gehouden tussen Solid Snake en Liquid Ocelote in Metal Gear RAY en Metal Gear REX.

In de game vinden veel van de bekende personages uit de Metal Gear Solid games hun einde. De wereld is in ieder geval bevrijd uit de greep van the Patriots. Ook Big Boss vindt eindelijk rust aan het einde en Solid Snake heeft de wereld gered. Solid Snake kan zijn laatste dagen in vrede doorbrengen.