De beste game sequels om in 2022 naar uit te kijken!

Article
zondag, 06 februari 2022 om 13:00
horizon forbidden westf1675161467
Van sommige games kun je gewoon geen genoeg krijgen. Misschien is het verhaal uitzonderlijk meeslepend, of misschien is de gameplay gewoon zo verslavend. Dan is er bijna geen beter nieuws dan dat er een vervolg komt. Dit zijn de beste game sequels die we in 2022 verwachten!

Horizon Forbidden West

Horizon Zero Dawn maakte grote indruk toen de game uitkwam in 2017. Het was een nieuwe IP, maar gebrek aan naamsbekendheid of historie kon de game niet tegenhouden. Het is dan ook geen wonder dat Sony wel zin had in een vervolg.
Dat vervolg komt er dan ook redelijk snel aan in de vorm van Horizon Forbidden West. Al vanaf 18 februari kunnen we ermee aan de slag en die dag kan niet snel genoeg komen. Als je er nog even in moet komen kun je alles wat je over de game moet weten hier vinden!
god of war ragnarokf1631221018

God of War Ragnarök

God of War-protagonist Kratos mag zich met recht een gaming-icoon noemen. De oude games waren natuurlijk al enorme successen en de nieuwste game uit 2018 maakte dat ook nog eens dubbel en dwars waar. Bovendien zette die game Kratos — voor het eerst samen met zijn zoontje — in een nog niet eerder aangesproken mythologie.
Alle reden dus om nog even lekker door te gaan tot we het hele Noorse pantheon over de kling hebben gejaagd. Dat is ook wat we dit jaar kunnen gaan doen in God of War Ragnarök. Wanneer we dat kunnen gaan doen is helaas nog niet nauwkeuriger bekend dan ‘2022’. Gelukkig kunnen we ons wel alvast gaan voorbereiden met de nieuwe PC-versie van de vorige game.
star wars jedi fallen order headerf1619768434

Star Wars Jedi: Fallen Order Sequel

Star Wars-games kwamen na de overname van Lucasfilm door Disney niet meteen lekker op gang. Beide nieuwe Battlefront-games (met name de tweede) waren controversieel en verder verscheen er eigenlijk weinig. Maar EA maakte een hoop goed toen het Respawn op een singleplayer avontuur zette.
Dat Star Wars Jedi: Fallen Order een vervolg krijgt is al een tijdje stilletjes bekend, maar onlangs kregen we de officiële bevestiging. Bovendien kwam die te midden van een golf geruchten dat we deze game nog dit jaar konden spelen. Dat is niet officieel bevestigd, maar zo’n drie jaar na de release van de eerste game is het niet moeilijk te geloven dat het vervolg bijna klaar is.
a plague tale requiemf1639106170

A Plague Tale: Requiem

Asobo Studio kwam een beetje uit het niets met A Plague Tale: Innocence. De studio had tot dat moment vooral veel games gemaakt als tie-in bij films. Sterker nog, A Plague Tale was Asobo’s eerste verhaalgedreven game ‘uit eigen keuken’. Gelukkig bleek al snel dat deze studio heel aardig kan koken.
Het vervolg dat we in 2022 kunnen gaan spelen belooft dan ook weer een interessante ervaring te worden. Waar de game precies over moet gaan is nog onbekend, maar het lijkt een veilige aanname dat spelers weer op de vlucht zullen zijn en moeten proberen om niet de pest te krijgen. Dat laatste is in deze games gelukkig wat leuker dan het in het echt blijkt te zijn.
senuas sagaf1595423728

Hellblade II: Senua’s Saga

Hellblade: Senua’s Sacrifice was om een aantal verschillende redenen een opvallende titel. Zo zag de game er wonderbaarlijk goed uit, zeker voor een indie-game. Al is het in veel opzichten belangrijker waar de game zich mee bezighoudt. Het gebeurt namelijk niet iedere dag dat een ontwikkelaar samenwerkt met experts om een kloppend beeld van een personage met psychoses neer te zetten.
Senua’s Sacrifice was een bijzondere ervaring en dat belooft wat voor Hellblade II: Senua’s Saga, het vervolg dat in 2022 uit moet komen. Uiteraard kunnen we nog niet zeggen of de game inhoudelijk net zo geslaagd zal zijn als het origineel. Maar we hebben inmiddels genoeg van deze game gezien om te weten dat ook deze er grafisch heel spectaculair uitziet.
2022 02 03 bayonetta 3f1643898136

Bayonetta 3

Het is alweer een tijdje gelden dat Bayonetta 3 werd aangekondigd. Dat is op zich niet zo vreemd, maar in het geval van deze game volgde bijna vier jaar totale radiostilte. Het enige wat we geregeld hoorden was dat de ontwikkeling van de game ‘goed ging’.
Maar eind 2021 kregen we dan eindelijk nieuwe beelden te zien. Bovendien gingen ze gepaard met de mededeling dat deze game in 2022 uit zou komen. Wanneer dat moet gebeuren is nog onduidelijk, maar het zal fijn zijn om onze favoriete, totaal niet bij Nintendo’s imago passende heks weer terug te zien.
the legend of zelda breath of the wild 2 e3 2021f1623828046

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild

De Zelda-serie wordt er nog wel eens van beschuldigd teveel van hetzelfde te doen. Die beschuldigingen zijn niet zo fel als bij bijvoorbeeld Pokémon, maar ze kwamen toch regelmatig weer opborrelen. Ergens was het ook niet onterecht, dus gooide Nintendo na Skyward Sword het roer om.
Met succes, mag wel gezegd worden, want Breath of the Wild werd snel één van de best ontvangen én best verkochte Zelda-games aller tijden. ‘The sequel to The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ lijkt behoorlijk wat nieuwe elementen te introduceren, dus fans hebben genoeg om naar uit te kijken. De game moet in 2022 uitkomen en hoewel sommigen daar weinig vertrouwen in hebben houdt Nintendo stug vol dat het gaat lukken.