Alles wat je over Horizon Forbidden West moet weten

Article
woensdag, 02 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden westf1675161467
Horizon Forbidden West komt eindelijk uit in 2022. Het vervolg komt precies vijf jaar na de release van Horizon Zero Dawn en komt dit keer voor zowel de PlayStation 5 als PS4 uit. Alles wat je over Horizon Forbidden West moet weten zetten we overzichtelijk voor jou op een rijtje.

Horizon Forbidden West releasedatum

Laten we dit overzicht maar gewoon aftrappen met de releasedatum. De releasedatum van Horizon Forbidden West is namelijk bekendgemaakt. De game komt uit op vrijdag 18 februari 2022.
Officieel is nog niet aangekondigd wanneer de pre-load voor de game start. Sterker nog, de grootte van de game is ook nog onduidelijk. Er zijn online enkel wat geruchten rondom pre-loads en grootte te vinden en die kunnen uiteraard afwijkend zijn. Tot er officieel bericht is van Sony en/of Guerrilla komt over deze details, is het nog even afwachten.
horizon forbidden west 3f1622150785

Horizon Forbidden West spelen op PS5 (of PS4)

Horizon Forbidden West komt in tegenstelling tot het eerste deel niet op één platform uit. De game verschijnt zowel op de PlayStation 4 als PlayStation 5. Op laatstgenoemde zijn er wat exclusieve features. De PS5 heeft bijvoorbeeld (bijna) geen laadschermen dankzij de snelle SSD en de DualSense features worden volledig gebruikt in de PS5-versie.
Mocht je nog geen PlayStation 5 bemachtigd hebben, kun je uiteraard ook voor de PlayStation 4-versie kiezen. De game komt daar namelijk ook gewoon uit. Op de PS4 kost de game 64,99 euro, terwijl de PS5-versie 74,99 euro kost.
horizon forbidden west 4f1622150852

Het verhaal van Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West is, net als haar voorganger, een open-world singleplayer-game waarin spelers Aloy onder de knoppen krijgen. De roodharige heldin komt in het tweede deel voor een compleet nieuwe uitdaging te staan. Aloy reist in het tweede deel af naar het westen van de post-post-apocalyptische wereld van Horizon.
Dit keer komt ze daardoor onder andere in gebieden van de Amerikaanse westkust terecht, zoals San Francisco. Daar krijgt Aloy te maken met compleet nieuwe vijanden en een nieuwe plaag die langzaam maar zeker mensen, natuur en dieren vermoordt. In het nieuwe avontuur is Aloy dus onder andere op zoek naar een manier om de plaag die ze tegenkomt te bestrijden.
horizon forbidden west screenshotf1671209433

De gameplay van Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West belooft qua gameplay weer een uitdagende open-world voor te schotelen. Waar het eerste deel grotendeels inzette op het ontdekken van de wereld in combinatie met pittige gevechten met robotdino’s, lijkt het tweede deel hier een schepje bij op te doen. Qua omgevingen zul je bijvoorbeeld veel meer ontdekken.
Zo zijn een aantal mechanics vloeiender gemaakt, zoals het klimmen in bomen en de toevoeging van een grijphaak om door de wereld heen te slingeren. Naast dat je bergen beklimt, bossen uitkamt en grotten verkent, kun je in Forbidden West tevens onderwater op verkenningstocht gaan. In de trailers zien we dit veelal ook terug, waarbij onderwater ook nieuwe vijanden op je wachten. Onderwater zitten bijvoorbeeld Snapmaws en andere gevaarlijke wezens die je een kopje kleiner kunnen maken.
Ook hier lijkt ontwikkelaar Guerrilla verscheidene stappen te hebben gezet. Het vechten lijkt een stuk meer vrijheid te bevatten, waarbij je naast tactisch vechten meer keuzevrijheid hebt in hoe je het gevecht met de robots aangaat. Verder zijn omgevingen met meer diepgang ontworpen in de vorm van verticaliteit.
horizon forbidden west 2f1632911376

Horizon Forbidden West muziek

Voordat Horizon Forbidden West helemaal af is, moet de game natuurlijk wel ook nog voorzien worden van muziek. Die is er dan ook in grote mate. Sterker nog, het eerste nummer van de game is al uitgebracht. Deze heet Promise of the West en kun je hieronder beluisteren.

Horizon Forbidden West pre-orderen

Gezien 18 februari 2022 al vrij snel hier is, heeft PlayStation de optie alvast gegeven om de game te pre-orderen. Daarvoor heb je alleen wel verschillende opties. Zo is er de standaard editie van de game, maar daar is het nog lang niet meegedaan.
Horizon Forbidden West krijgt namelijk een Special Edition waarin een toffe Steelbook zit en nog wat andere goodies. Daarnaast komt er ook nog een Collector’s Edition waarin een gigantisch standbeeld zit van één van de nieuwe robots uit de game. Laatstgenoemde is een gecombineerde editie die zowel toegang geeft tot de PS4 als PS5-versie van de game.
Horizon Forbidden West verschijnt op 18 februari op PlayStation 4 en PlayStation 5.

Populair Nieuws