5 features die Horizon Forbidden West de beste open-world game van 2022 (kunnen) maken

Article
zondag, 06 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden west coverartkf1593505715
2022 is een jaar waarin veel grote open-world games op de planning staan. Eén van de grootste games van het jaar is Horizon Forbidden West, de nieuwe open-world game van het Nederlandse Guerrilla. Wij zetten alvast vijf redenen op een rijtje waarom Horizon Forbidden West de beste open-world game van 2022 kan worden.

1. Dynamische wereld

In het nieuwe avontuur van Aloy ga je met de heldin op pad naar een gloednieuw gebied. Het betreft het westelijke deel van deze postapocalyptische wereld, een gebied waar niemand eigenlijk heen wil gaan, genaamd de Forbidden West. Dat gebied belooft, net als in het eerste deel, bijzonder dynamisch te worden.
Zo wordt Horizon Forbidden West voorzien van een dag- en nachtcyclus, terwijl het weer ook lukraak je plannen kan verstoren. Wie denkt een prachtig kiekje van de bergen te kunnen maken, kan maar zo een hoosbui binnenlopen. Daarbij moet je letten op de verschillende vijandige machines die rondlopen, want ook die leiden gewoon hun eigen (mechanische) leventje.
horizon forbidden west 3f1591911837

2. Waterwereld

De wereld van Horizon Zero Dawn wist velen al omver te blazen. Met drie uiteenlopende gebieden werden spelers voorzien van dichte bossen, besneeuwde bergtoppen en kale vlaktes om doorheen te rennen. Het vervolg belooft daar nog een schepje bovenop te doen. Dit keer kun je namelijk onder water de wereld verkennen.
Steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn gezonken. Zo wordt in de verschillende trailers wel duidelijk. Die gezonken steden worden in Horizon Forbidden West onderdeel van de speeltuin die je mag verkennen. Aloy kan goed zwemmen en zal geregeld een nat pak moeten accepteren op haar nieuwe reis.
2021 12 17 horizon 1f1639303806

3. Verticale vechtarena’s

Die nieuwe reis zal niet zonder slag of stoot gaan. De heldin krijgt tal van nieuwe opties om vijanden te bestrijden. Hierbij valt direct op dat de focus is verlegd naar wat meer verticale opties. Aloy heeft dit keer een grappling hook en kan die inzetten als ze in een benarde situatie terecht is gekomen.
Vanuit hoge gebouwen die half in het water hangen kan Ally op vloeiende wijze het water in duiken om vijanden uit de weg te gaan. Het driedimensionale ontwerp lijkt hierdoor wat meer focus te krijgen. Dit lijkt de open-world van Horizon Forbidden West nu al een uniek gevoel te geven dat bij weinig hedendaagse actie-RPG’s terug te vinden is.
horizon zero dawn audio logsf1642511128

4. Rijke geschiedenis

De wereld van Horizon speelt zich zo ver af in de toekomst dat Guerrilla naar hartenlust kon spelen met de vorm en geschiedenis van de planeet. Aloy komt tijdens haar reis in het eerste deel geregeld spullen tegen uit het verre verleden. Eén van de collectibles-soorten die je kunt vinden, zijn bijvoorbeeld gebouwd rondom koffiekopjes.
Waar deze soort verzamelobjecten vooral als een grappige toevoeging gezien kan worden, zijn er ook nog Audio Datapoints. Deze vertellen in hapklare brokjes het verhaal voor de apocalyps en zijn enorm interessant om te volgen. Daarmee kijkt de game goed af bij The Last of Us die op deze manier optionele verhalen toevoegde aan de ervaring.
Het zorgt er des te meer voor dat Aloy’s wereld leeft. Voor het tweede deel verwachten we zeker dat Guerrilla weer kiest voor deze succesvolle extra verhalen. De geschiedenis van de gevallen planeet achterhalen terwijl je de wereld verkent, is daarom een waardevolle toevoeging die gemakkelijk kan bijdragen aan het succes van de open-world game.
erend focus horizon forbidden westf1642511070

5. Zijmissies met gevolgen

Als laatste reden waarom Horizon Forbidden West de beste open-world game van 2022 kan worden, hebben we nog de zijmissies. Iedere open-world game zit vol met taken, opdrachten en missies om uit te voeren. Toch is het lastig voor ontwikkelaars om de juiste balans te vinden tussen wat wel en niet waardevol is voor spelers. Games met te veel opvullende zijmissies worden al snel eentonig en dat wil niemand.
Aan de andere kant wil je ook niet dat spelers zich verplicht voelen alle zijmissies doen om waardevolle extra’s vrij te spelen. Het is een balans die Guerrilla in Horizon Zero Dawn vrijwel feilloos wist te vinden. De studio koos ervoor om de zijmissies te verweven met het grotere verhaal.
Door de verschillende zijmissies te volgen en de verhalen die daaruit voortvloeien af te ronden, werd je als speler beloond in het hoofdverhaal. Het is een tactiek die sinds de release van Horizon Zero Dawn steeds vaker gebruikt wordt. We verwachten dan ook dat het tweede deel spelers weer goed zal belonen voor het verkennen van de wereld.

Wordt Horizon Forbidden West één van de beste open-world games van 2022?

Of Horizon Forbidden West uiteindelijk één van de beste open-world games van 2022 wordt, valt nog te bezien. Wel mag nu duidelijk zijn dat er genoeg features zijn om naar uit te kijken. Lang hoef je niet meer te wachten. Horizon Forbidden West verschijnt op 18 februari 2022 op de PS4 en PS5.

Populair Nieuws

Laatste Reacties