Top 10 beste FPS games aller tijden - Schieten tot je niet meer kan!

Article
donderdag, 23 mei 2019 om 17:03
top 10 beste fps games aller tijden schieten tot je niet meer kan 150946
Ben jij de beste schutter aller tijden? Dan heb je vast en zeker veel FPS games gespeeld en weet je wel raad met een pistool, machinegeweer of RPG. Laten we lekker schieten in de beste FPS games aller tijden, want wij zetten de tien beste op een rij.
Over de jaren zijn er meer dan genoeg shooters uitgekomen dan dat je op honderd handen kunt tellen. Daarom verdelen we de beste shooters in twee lijstjes, namelijk deze en de beste third person shooters. Voor nu is het tijd om de beste FPS games op een rijtje te zetten.

10. Borderlands 2

We trappen deze lijst met beste FPS games aller tijden af met Borderlands 2 die alweer in 2012 op de markt verscheen. Het tweede deel wist haar eigen plekje binnen het FPS-genre te creëren en kunnen we wel de opa van het looter-shooter genre noemen. Door verslavende gameplay aan te bieden en de constante jacht op nieuwe wapens, wist de game elke keer weer de drang om te beter te worden te kietelen.
De game was dan ook een kruising tussen FPS en RPG die we sindsdien veel vaker hebben gezien, maar zelden werd het zo goed uitgevoerd als in Borderlands 2. De aanstekelijke humor, memorabele personages en de mogelijkheid om de game ook nog eens volledig co-op te spelen zorgde voor een fantastische game die we tot op de dag van vandaag nog steeds met plezier spelen. Alleen de levelscaling in co-op was niet helemaal top, maar voor de honderden uren die we verloren aan de game nemen we dat voor lief.
150947 1

9. Goldeneye

Een klassiekertje eerste klas kunnen we Goldeneye wel noemen. Het is een van de eerste FPS games die je vroeger, in 1997, samen met je vrienden co-op speelde. De game kwam exclusief uit op de Nintendo 64 en zorgde voor vele avonden vertier waarin iedereen een ander personage uit de bekende Bond-film koos en vervolgens naar elkaar op jacht ging. Wat dat betreft creëerde Goldeneye de weg die later bewandeld werd door bekende series als Call of Duty en Halo. De invloed die Goldeneye heeft gehad op het FPS genre kunnen we dan ook niet genoeg benadrukken en dat is waarom de game een plekje heeft verdiend in de lijst met beste FPS games aller tijden.
Naast de geroemde co-op multiplayer modus heeft Goldeneye natuurlijk ook nog een singleplayer avontuur. Hierin volg je het verhaal van Bond die criminelen probeert te stoppen die het gemunt hebben op Londen. Het is een verhaal dat leuk is om een keer te spelen, maar de grootste reden om de game te spelen is natuurlijk de multiplayer die tot op de dag van vandaag leuk is om op te pakken zolang niemand Oddjob kiest. Hij was en is nog steeds overpowered.
150948 1

8. Battlefield 1942

Wie shooter zegt, zegt natuurlijk Battlefield. Welke Battlefield het beste is, kan voor iedereen anders zijn, maar niemand kan ontkennen dat Battlefield 1942 een van de beste FPS games aller tijden is. De game bevatte een leuke singleplayer campaign die je kon spelen, maar de beste pret zit hem in de multiplayer.
Daar kon je namelijk tegen de computer of andere spelers online met elkaar de strijd aangaan. Dit deed je in locaties die gebaseerd zijn op daadwerkelijke strijdtonelen uit de Tweede Wereldoorlog met wapens en voertuigen uit diezelfde tijdsperiode. Het was altijd een grote chaos waarin je met zweethanden zat te spelen om vijanden uit te schakelen, maar dat is nou juist precies wat de game zo geweldig maakt!
150949 1

7. Half-Life 2

Wanneer we het hebben over de beste FPS games aller tijden kunnen we Half-Life 2 natuurlijk niet vergeten en waarom zouden we ook. De game is van ongekende kwaliteit en was samen met het eerste deel revolutionair voor het genre. Dit heeft te maken met de Source Engine die Valve voor de game ontwikkelde die tentoonstelde hoe een FPS meer kon zijn dan een schiethal waar je doorheen wandelt.
Deel 2 deed dit het allerbeste door de verbeteringen in graphics en mechanics. De natuurwetten die in het tweede telg werden verbeterd, zorgde bijvoorbeeld voor de Gravity Gun waarmee je naar eigen vrijheid de zwaartekracht in de game kon manipuleren. Half-Life 2 wordt tot op de dag van vandaag beschouwt als een van de beste games aller tijden en dus is het alleen maar logisch dat de game een plekje verdient in onze beste FPS games aller tijden. Het zou je misschien verbazen dat de game slechts op de zevende plaats staat, maar dat heeft deels te maken met het feit dat de games hierboven vandaag de dag beter spelen dan Half-Life 2.
150950 1

6. DOOM (2016)

Het is een gemis als we DOOM niet meenemen in onze lijst met beste FPS games aller tijden, maar het was moeilijk kiezen voor welke variant we moesten kiezen. Er zijn namelijk een aantal kandidaten, zoals het origineel dat destijds baanbrekend was. Toch kiezen we voor de meest recente editie, DOOM (2016).
De game is ontzettend snel, vloeiend en bruut, waardoor je als speler al snel voor een flinke uitdaging staat. Hierdoor is het alleen maar leuker om de game te spelen, want wanneer je bewapent een paar minuten door het verlaten Mars rent zal het bloed je om de oren vliegen. Van links naar rechts schiet je er als getrainde moordmachine op los, terwijl langzaam maar zeker de lach op je gezicht groter wordt. De gameplay is verslavend zo fijn, zowel op PC als consoles en bevat een soundtrack die telkens weer de adrenaline door je aderen weet te pompen.
150951 1

5. Rainbow Six: Siege

Het is eigenlijk best bijzonder dat Rainbow Six: Siege zo’n hoge positie weet te veroveren in deze lijst met beste FPS games aller tijden. De game was niet vanaf de eerste dag een daverend succes toen deze op 1 december 2015 uitkwam. Sindsdien is er alleen veel veranderd en vandaag de dag kan er wel gesteld worden dat de game binnen dit rijtje hoort.
Vanwege het realisme en de tactieken die je kunt gebruiken in de game speel je zonder pardon hele dagen tegen andere spelers online. Dit doe je alleen wel in een team, want elke match speel gezamenlijk voor de winst. Je kunt overigens ook tegen bots spelen, maar als je de spannendste matches in je leven wil spelen ga je gewoon online voor de eerste plaats!
150952 1

4. Halo 2

Net buiten de podiumplaatsen van onze lijst met beste FPS games aller tijden valt Halo 2. Het tweede deel uit de door Bungie ontwikkelde sci-fi reeks wordt tot op de dag van vandaag gezien als een pareltje onder de shooters dankzij de sterke singleplayer. Deze bevatte een stuk meer afwisseling dan het eerste deel en kreeg alleen wat kritiek wegens een cliffhanger, maar dat is iets wat we wel vaker van een tweede deel in een trilogie. Kijk maar naar Star Wars bijvoorbeeld.
We hebben het dan nog niet eens gehad over de fantastische multiplayer die flink werd uitgebreid. Denk aan nieuwe wapens, voertuigen en een verbeterde engine. Fans waren begrijpelijk dan ook ontzettend blij toen Halo 2 opnieuw werd uitgebracht als onderdeel van The Master Chief Collection op de Xbox One!
150953 1

3. Overwatch

De derde plaats in onze lijst met beste FPS games aller tijden gaat naar Overwatch, de ontzettend populaire hero-shooter van Blizzard. De game is al sinds 2015 op de markt en is sindsdien alleen maar in populariteit gestegen. Dat is ook begrijpelijk, want de game zit vol fantastische elementen.
Zo is elke match anders, zijn er ontzettend veel personages om mee te spelen en voelt het gewoon heerlijk om te schieten in de game. Combineer dat laatste met de vaardigheden van ieder personage en je hebt een ontzettend goede basis voor een game. Overwatch zal dan ook niet snel vergeten worden en is ondanks de jonge leeftijd in vergelijking met andere titels op deze lijst nu al een klassieker.
150954 1

2. Call of Duty 4: Modern Warfare

Over klassiekers gesproken, het zilver in onze lijst met beste FPS games ooit gaat naar één van de grootmeesters binnen het genre. We hebben het natuurlijk over Call of Duty, maar voor deze lijst gaan we specifiek voor Call of Duty 4: Modern Warfare. Het is de game die revolutionair bleek voor het genre als het aankomt op progressie in multiplayer games.
Fans hebben honderden, misschien zelfs duizenden uren aan de game gespendeerd dankzij de strakke gameplay. Ook de singleplayer wist een goede indruk achter te laten en werd opgevolgd door een tweede en derde deel. Toch was het eerste deel van de Modern Warfare-serie het beste en staat daarom zo hoog in onze lijst.
150955

1. Counter-Strike: Global Offensive

Het goud in deze lijst met beste FPS games aller tijden gaat naar het legendarische Counter-Strike. Specifiek kiezen we voor Global Offensive en niet voor 1.6. Dat heeft te maken met de kwaliteit van Global Offensive in vergelijking met 1.6, want GO bevat meer wapens, betere graphics en beter geluid.
De game biedt daardoor meer mogelijkheden en is qua gameplay ook fantastisch. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de game nog steeds dagelijks gespeeld wordt door een grote groep fans. Wie vasthoudt aan één van de andere games binnen de serie, heeft daar vast en zeker zijn redenen voor, maar GO biedt je alles wat je van een Counter-Strike wil. Het is de beste FPS game aller tijden en daar is geen twijfel over mogelijk.

De beste FPS games blijf je spelen!

Met de beste FPS games aller tijden ben je jaren zoet. Sommigen van deze titels worden tot op de dag van vandaag nog ontzettend veel gespeeld. Heb je het niet zo op FPS games? Geen probleem, want hieronder kun je een kijkje nemen naar de andere genres waarvan de we de beste games ooit op een rijtje hebben gezet.
Dit bericht is op 15 september 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws