Gamehuisje in Spanje - Genieten van prachtige natuur en keigoede games!

Article
donderdag, 23 mei 2019 om 12:33
xgn google image
Wij hebben kunnen genieten van de heerlijke warmte van het Spaanse landschap, maar wij hebben ook veel kunnen gamen in een tof gamehuisje in Spanje. In het vakantiehuisje waar wij verbleven zijn er namelijk meer dan genoeg consoles en ook arcade-machines aanwezig. Game Inn ‘The Lobby’ combineert een mooie omgeving met verschillende soorten games om voor ieder wat wils te creëren op vakantie. Hier lees je alles wat je moet weten voor een gaming vakantie.

Waar is het?

Op een uurtje rijden van het vliegveld in Valencia vind je het gamehuisje recht aan de weg op Partida Rases nummer 9 in Beniarbeig. Nu zeggen we wel huisje, maar wanneer je de oprit op komt valt je mond gelijk open, wanneer er een volwaardige villa op je zit te wachten. In het kleine plaatsje Beniarbeig, vlak naast Alicante hebben wij de afgelopen dagen genoten van de omgeving en natuurlijk ook van verschillende games.
Vanuit elke kamer kijk je wel uit op een sinaasappelgaarde of een prachtige berg die het Spaanse landschap sieren. En mooi is het zeker, waar je ook kijkt zie je bos, plant of dier. Een echt gevoel van rust en vakantie krijg je hier zeker. Zelfs als je achter de grote tv in de woonkamer een game zit te spelen. Ieder uur rijden er bussen de kant van het huisje op naar Ondara en Denia, wat een steenworp afstand is vanaf het huis zelf.
151078

Wat is een gamehuisje in Spanje?

Net als bij elk vakantiehuisje krijg je een kamer toegewezen in een grote villa. Hierbij kun je uit verschillende kamers kiezen die elk zijn eigen thema kent, waar we later op terug zullen komen. In elke slaapkamer vind je één of meerdere PlayStation 4-consoles met een controller en een headset, waar je of op je eigen account kunt inloggen of één van de aanwezige games kunt spelen.
Nu is het niet heel logisch om jouw gehele vakantie binnen te zitten om te gamen en daarom kun je ook in de omgeving genoeg doen. Bij het huisje zijn fietsen aanwezig die je onbeperkt kunt gebruiken. Ongeveer 15 minuten fietsen vanaf het huis is een gigantisch winkelcentrum te vinden. Hiertussen kun je links en rechts ook sinaasappels plukken of genieten van een lokaal restaurant of een gezellige bar.
151079

Welke games kun je spelen?

Naast dat je jouw eigen games, die jij op je PlayStation Plus-account hebt staan kunt spelen zijn er ook veel verschillende games aanwezig. Voor de Nintendo Switch, die in de gezamenlijke woonkamer staat is dat Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros. Ultimate en Donkey Kong Country Tropical Freeze. Deze woonkamer deel je met andere personen die op dat moment verblijven in het huis. Ook is er een PlayStation VR-headset aanwezig waar je verschillende titels op kunt spelen als Resident Evil Biohazard, DOOM VR en Rush of Blood. Bij deze eerstgenoemde kregen wij al milde hartaanvallen. Ook mede doordat de eigenaar van het huisje ons vaak liet schrikken.
De grootste lijst van games die te spelen zijn in het gamehuisje in Spanje staat op naam van de PlayStation 4. Hieronder vind je alle games die aanwezig zijn om te spelen.
  • Alien Isolation
  • Assassin's Creed odyssey
  • Assassin's Creed Origins
  • Darksiders III
  • Days Gone
  • Deus Ex
  • Dishonored 2
  • The Division
  • Fallout 4
  • God of War
  • Horizon Zero Dawn
  • The Last of Us
  • NieR Automata
  • Thief
  • Prey
  • Owlboy
  • Uncharted 4
  • Watchdogs 1 & 2
  • The Witcher III
151080

Wat zijn de kosten?

Voor een vliegticket voor twee personen waren wij rond de 300 euro kwijt. Verder is het natuurlijk nodig om geld mee te nemen voor eten en drinken, maar gelukkig zijn er een aantal goedkope supermarkten in de buurt.
Voor het huisje zelf zijn er vier soorten kamers waaruit je kunt kiezen. De prijzen beginnen bij 45 euro per nacht en lopen op naar 60 euro, 80 euro en 120 euro per nacht. Voor een gigantische villa met een prachtige zwembad in de voortuin is dit een zeer fijne prijs. Hiernaast krijg je ook twee gezellige eigenaren, waar je ook mee kunt gamen of mee de omgeving kunt ontdekken.
151081

Wat zijn de verschillende kamers?

Een echt gamehuisje heeft natuurlijk een game-thema nodig. Dit vind je vooral terug in de verschillende kamers die je kunt huren. De goedkoopste kamer voor 45 euro per nacht staat in het teken van Horizon Zero Dawn. Op de muur is een grote poster van Aloy te zien. Deze kamer heeft een eenpersoonsbed en beschikt over één PlayStation 4, waar je online op kunt spelen.
Lara
De tweede en ook iets duurdere kamer voor 60 euro is in het teken van Lara Croft. Nu is het niet handig om als een echte Tomb Raider alles op zijn kop te zetten, maar een mooie kamer krijg je wel. Met twee aparte bedden en twee keer een PlayStation 4 is dit een uitstekende kamer voor twee vrienden die een weekje op pad willen in Spanje. De Lara Croft en Aloy-kamer delen een badkamer met douche en badkuip.
Kratos
Tijdens ons verblijf in het gamehuisje in Spanje hebben wij gebruik mogen maken van de Kratos kamer. Dit is de derde kamer en heeft een prijs van 80 euro per nacht. Hier staan ook twee aparte bedden en twee keer een PlayStation 4, alleen heeft deze kamer een eigen badkamer met douche en bad.
Last Of Us
De laatste kamer is ook gelijk de duurste en staat in het teken van The Last of Us. Voor 120 euro per nacht krijg je de gehele bovenverdieping van het huis met twee slaapkamers. In de eerste slaapkamer staan twee aparte bedden en in de grootste kamer staat één tweepersoonsbed. Ook hier staan er twee PlayStation 4-consoles en een 42 inch tv. Het leukste aan deze kamer is dat het ook beschikt over een eigen balkon, waar je kan uitkijken op het prachtige Spaanse landschap. Op deze gehele bovenverdieping kunnen in totaal vier mensen verblijven.
151082

Voor wie is het?

Hou je ervan om games te spelen, maar ook om op vakantie te gaan naar een warm land? Dan is dit gamehuisje ideaal om te boeken. Op een regenachtige dag kun je met z’n allen knus op de bank zitten om verschillende games te spelen en de andere dag neem je een duik in het prachtige zwembad of ga je op pad met de verschillende fietsen die je kunt gebruiken.
Er is zelfs gedacht aan iets anders dan videogames. In de kelder kun je namelijk ook een pooltafel en voetbaltafel vinden. Hierbij is ook een dartbord aanwezig en er zal later ook een tafeltennistafel bij aansluiten.
151083

Onze indrukken

Wij hebben de mogelijkheid gekregen om vier dagen te verblijven in het gamehuisje in Spanje en we kunnen niet meer dan lovende woorden geven. Het huis zelf is prachtig en netjes, de gastheer en gastvrouw geven je het gevoel alsof je thuis bent en de omgeving is een genot om te verkennen. Nu zijn de prijzen voor de verschillende kamers ook niet te hoog, waardoor dit een extreem goed stekje is voor gamers om toch even uit die duistere kelder te kruipen en te genieten van zon, zee, strand en games. Mocht je nou zelf ook een vakantie willen boeken in Game Inn ‘The Lobby’? Ga dan naar de website om te boeken.

Populair Nieuws