Top 10 beste films juni 2018 - Dino's, superhelden en ophef

  Ook deze maand zijn er flink wat films om naar uit te kijken. Pak de agenda erbij en noteer de datums. Dit lijken namelijk de beste films juni 2018 te gaan worden.

  Redbad (28 juni)

  We beginnen deze special met beste films juni 2018 met een film van eigen bodem: Redbad. Aan het einde van de maand kun je namelijk genieten van een stuk Nederlandse historie op het witte doek.

  Redbad wist vooraf al voor de nodige ophef te zorgen omdat Youtube niet met de trailer wilde adverteren. Deze zou volgens het bedrijf beledigend zijn voor Christenen. Wat jij ervan vindt, kun je op 28 juni ontdekken.

  In Redbad volgen we de Friese held Raboud (gespeeld door Gijs Naber), zoon van koning Aldigsl. Het is het jaar 700 en de Franken proberen de landen boven de rivieren te overheersen door het Christendom te verspreiden. Na een machtsgreep van zijn oom wordt hij vastgebonden op een vlot de zee in geduwd, gedoemd om te sterven. Toch overleeft hij de tocht en wordt opgenomen bij een clan Vikingen.

  Eenmaal thuisgekomen ziet hij hoe zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn (Jonathan Banks, bekend van Breaking Bad) en wordt vernederd en gedoopt. Redbad pakt de wapens op en begint zijn epische strijd tegen de Franken.

  Love, Simon (14 juni)

  Zin om te lachen? Love, Simon lijkt een erg grappige komedie te worden waarbij je lekker onderuit kunt hangen en een lach op je gezicht wordt getoverd. De film is een plekje waard, omdat de buitenlandse release mensen heeft geholpen bij het uit de kast komen. Dat verdient een vermelding in de lijst beste films juni 2018.

  We volgen in de film de homoseksuele tiener Simon Spier. Onder het pseudoniem 'Jacques' komt hij in contact met een andere homo die zich verholen houdt en zodoende nog uit de kast moet komen. Samen bespreken ze de lastige dingen en komende er best veel details boven water. Dan wordt de gesprekstof onderschept door een andere student...

  Don’t Worry, He won't get far on feet (14 juni)

  Naast een historische epos en komedie is er in deze lijst ook plek voor een biografische film. Deze keer volgen we het verhaal van John Callahan die eerder al een gelijknamige autobiografie kreeg die Man op Wielen heet.

  Deze man had al vanaf zeer jonge problemen een alcoholprobleem. Ook heeft hij het niet makkelijk omdat hij door een auto-ongeluk voor de rest van zijn leven aan een rolstoel gebonden is. Hij laat zich daardoor echter niet kisten en zodoende probeert hij te genezen van zijn alcoholverslaving. Daarna begint hij met een hobby die hem in zijn jeugdjaren al erg lang bezighield: het maken van cartoons.

  Hereditary (14 juni)

  Als je liever een beetje griezelt, dan is de bovennatuurlijke horrorfilm Hereditary mogelijk iets voor jou. In deze film volgen we een huishouden dat compleet uit elkaar valt. Grootmoeder is overleden en plots wordt de familie opgejaagd door duistere krachten. Eerder werd de film al bijzonder goed ontvangen tijdens het 2018 Sundance Film Festival.

  De film vormt een filmdebuut voor regisseur Ari Aster. Eerder werkte hij voornamelijk aan short films. Toch lijkt deze regisseur veel in zijn mars te hebben omdat zijn film op verschillende kanalen erg goed wordt ontvangen. De film krijgt maar liefst een 7,5 op IMDB en op Metacritic heeft hij ook een metascore van 89.

  Beast (21 juni)

  En als je het gehad hebt met de horror, dan staat er ook een psychologische thriller in deze lijst. Beast werd eerder getoond tijdens het 2017 Toronto International Film Festival en hier werd de film erg goed ontvangen. Nu gaat de film ook in Nederland in premiere.

  We volgen Moll die bij haar dementerende vader woont om samen met haar moeder voor hem te zorgen. Dan wordt ze verliefd op stroper Pascal. Ondertussen worden er jonge vrouwen vermoord en Pascal is één van de hoofdverdachten in deze zaak. Vanuit omstanders en familie is er dan ook veel kritiek op haar relatie met deze stroper.

  Ocean’s 8 (21 juni)

  De volgende film is voor de variatie een misdaadfilm. Hierin zien we hoe een groep dievegges bij elkaar wordt geroepen om een voor hen belangrijke schat te stelen. Een gemene galerij-eigenaar heeft een dure halsketting en de dames willen deze wel stelen.

  Een van de redenen om deze film te kijken: onder andere Helena Bonham Carter speelt erin. Deze actrice heeft in het verleden spetterende acteerprestaties neergezet als dooddoener Bellatrix Lestrange in Harry Potter en speelde ook de sterren van de hemel als Mrs. Lovett in Tim Burton's Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street.

  Andere bekende namen zijn onder andere Cate Blancett, Anne Hathaway en Rihanna. Flink wat talent dus in dit nieuwe deel in de Ocean's serie.

  The Third Murder (21 juni)

  Als je hebt genoten van Hereditary, dan kun je aansluiten voor nog een thriller. Deze keer gaat het om de Japanse rechtszaak thriller The Third Murder.

  In de film zien we de hoofdrolspeler stoeien met de doelen die hij heeft als advocaat. Moet hij altijd geloven in de getuigenissen, en is het zijn verantwoordelijkheid zijn cliënt vrij te stellen of juist de waarheid boven tafel te halen? Het verhaal speelt zich af tijdens zijn verdediging van een moordverdachte.

  The Third Murder heeft zes prijzen in de wacht mogen slepen. Hieronder valt Beste Film en Beste Regie van de Japanse Academy Prizes. De film wordt geregisseerd door de Japanner Horokazu Kore-ada. De cast bestaat uit veel hier onbekende Japanse acteurs.

  The Incredibles 2 (27 juni)

  Een Disney Pixar-film als The Incredibles 2 kan zeker niet aan deze lijst beste films juni 2018 ontbreken. Niet alleen wordt de release groots aangepakt door direct naast de film een LEGO The Incredibles game uit te brengen, ook is het duidelijk dat de helden nog steeds interessant kunnen zijn. Zelfs nadat de eerste al bijna 14 jaar terug verscheen.

  In The Incredibles komt deze superheldenfamilie opnieuw in actie. Het wordt weer een echte familiefilm waarbij diverse helden hun krachten moeten gebruiken om het kwaad te overwinnen. Zo zien we dat Ms. Incredible haar elastische armen weer mag uitrekken, Mr. Incredible zijn lompe krachten weer voor het goede mag gebruiken, we de supersnelheid van Dash zullen zien, de telekinetische krachten van Violet en de vele krachten van Jack Jack.

  Eerder schreven wij al een special met 5 redenen waarom je naar deze film uit moet kijken. Een daarvan is dat we de oorspronkelijke stemmen weer zien terugkeren in dit tweede deel.

  On Chesil Beach (28 juni)

  De één na laatste titel op deze lijst met beste films juni 2018 is On Chesil Beach. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de britse schrijver Iwan McEwan. Het boek kreeg goede recensies en de film wordt op IMDB en Rotten Tomatoes ook redelijk ontvangen.

  Het verhaal is een klassieke liefdesverhaal dat plaatsvindt in de vroege jaren zestig van de twintigste eeuw. De Tweede Wereldoorlog is nog niet zo lang achter de rug en de babyboom-periode begint op te bloeien. Een echtpaar gaat zijn huwelijksnacht in en daarbij komt een hoop aan bod over de nieuwe seksuele revolutie die er na die tijd gaat afspelen.

  Jurassic World: Fallen Kingdom (7 juni)

  We sluiten de lijst met beste films juni 2018 af met een hoop dino's!

  Je kon van goud spreken toen de eerste Jurassic Park-films werden geschapen. De gevaarlijke beesten wisten succes te scoren met de verschillende Stephen Spielberg films. Nu jaren na release maakt de franchise nog steeds indruk op ons. Zodoende is het tijd om deze maand Jurassic World: Fallen Kingdom te gaan kijken.

  De Jurassic Park-films hebben in het verleden al een heleboel successen behaald. Enkele jaren terug konden we genieten van Jurassic World, want in de Jurassic World review kreeg deze film een 8.5. De trailers van deze nieuwe film wekken ook weer hoge verwachtingen op. Het is zeker handig om dit dino-avontuur dus ook vast in de agenda te noteren.

  Dit zijn de films in juni waar wij naar uitkijken! Welke films ga jij in de bioscoop bekijken?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.