De tien beste fan made Pokémon games - Met Pokémon Reborn en Fushion Generation

Article
vrijdag, 09 november 2018 om 12:00
top 10 beste fan made pokemon games met pokemon reborn en fushion generation 141802
Met de nieuwe Pokémon Let’s Go games die eraan zitten te komen, is de hype onder fans groter dan ooit. Dat is dan ook niet verrassend, want de voorgaande games zijn altijd al populair geweest. Zo populair, dat fans eigen games hebben gemaakt. Wij hebben de tien beste fan made Pokémon games voor je op een rijtje gezet.

10. Pokémon Mega Adventure

We beginnen de lijst van beste fan made Pokémon games met Pokémon Mega Adventure. De game is gemaakt door Leon Draceus en kwam 29 april 2018 uit. Het verhaal van de game verschilt niet zoveel van de standaard Pokémon games. Je speelt als een kind en gaat op avontuur om kampioen te worden in de regio Akito. Verder is er keuze uit drie klassieke starters, namelijk Bulbasaur, Charmander en Squirtle.
Meer dan 721 Pokémon zijn er in de game te vinden, inclusief generatie 7. Er is een mogelijkheid om een Pokémon met jou rond te laten lopen. Dit is vergelijkbaar met de feature van de nieuwe Pokémon Let’s Go. Hierbij kan je ook een Pokémon met je mee laten lopen en hem soms zelfs berijden.
Opvallend is dat Leon de demo helemaal alleen gemaakt heeft en er dus een lange tijd mee bezig is geweest. Pokémon Mega Adventure bevat vijf Gyms en bevat zo’n twee a drie uur speeltijd. Omdat de game het ouderwetse Pokémon gevoel bevat en authentiek is, is deze game het zeker waard om te spelen. Hierom kan de game zeker niet ontbreken uit onze lijst van beste fan made Pokémon games.
141804 1

9. Pokémon Rejuvenation

De volgende op onze beste fan made Pokémon games-lijst is Pokémon Rejuvenation. Deze game is gemaakt door Jan en staat bekend om intense, uitdagende gevechten. Het verhaal volgt een kind van een voormalig popster in een nieuwe regio genaamd Aevium. Jij en andere Pokémon-spelers worden geconfronteerd met een kwaadaardige organisatie.
In deze game zijn er meer dan 802 vangbare Pokémon. Genoeg keuze dus! Verder zijn er achttien Gyms en nog acht Elite-leden die je tegen kunt komen. Pokémon Rejuvenation is een verbeterde versie en van dezelfde makers als Pokémon Reborn. Je zult dus ook verschillende referenties naar Reborn zien. De gameplay tussen de twee games is vergelijkbaar, net als het design. Kortom, met Pokémon Rejuvenation hoef je je zeker niet te vervelen!
141805

8. Pokémon Sage

Pokémon Sage is een fan made game met een groot potentieel. De game is nog in ontwikkeling, maar heeft een goede verhaallijn. De game speelt zich af in de Urobos-regio, wat in Midden- en Zuid-Amerika ligt. Je hebt de keuze uit twee personages, Simon en Sofia. Je doel is om de Pokémon Champion van Urobos League te worden en mysteries op te lossen. In dit gebied vind je een jungle, besneeuwde bergen en een enorme woestijn. Dit kan je doen met meer dan 200 onofficiële Pokémon, die te vangen, trainen en evolueren zijn.
De game is gemaakt door een groep 4chan-leden, genaamd CAPX, die in 2011 een discussie over Pokémon voerden op een forum. Omdat Pokémon Sage nog in ontwikkeling is, heeft de game helaas nog weinig speeltijd. Tot nu toe is de totale speeltijd ongeveer twee uur, met drie steden, twee grotten en een Pokédex van tien Pokémon. Het enige wat we kunnen doen is wachten en hopen dat het ontwikkelingsteam binnenkort meer content maakt.
141806 1

7. Pokémon Uranium

Ook Pokémon Uranium kan niet uit onze beste fan made Pokémon games-lijst ontbreken. De game heeft negen jaar geduurd om te maken. De makers achter de game waren een groep Pokémon-fans. Pokémon Uranium kreeg veel fans en positieve reacties online. Nintendo dacht hier alleen anders over en riep in 2016 een stop op het project uit. Dit zorgde ervoor dat de download-links van de officiële website van Uranium gehaald werden, om “Nintendo’s wensen te respecteren.”
De game biedt ruim 150 zelfgemaakte Pokémon (Fakemon) en 40 officiële Pokémon die allemaal te vangen zijn. Het verhaal speelt zich af in de regio Tandor. Je speelt als een kind die bij zijn tante woont en alle acht de Gym Badges wil verzamelen. Tijdens je reis moet je allerlei grote problemen op zien te lossen.
Ondanks dat Uranium vroegtijdig werd afgesloten, is de game meer dan twee miljoen keer gedownload. Bepaalde community-leden hebben een nieuwe website gemaakt en daarop patches ontwikkeld voor de game, met nieuwe functies en zelfs bugfixes! Er is op dit moment veel content beschikbaar, dus genoeg om te doen.
141807

6. Pokémon Ash Gray

Pokémon Ash Gray is een gehackte versie van de originele Pokémon FireRed-serie. De game begint dan ook met het originele plot, met de speler als amateur Pokémon-liefhebber. Je speelt dan ook als de enige echte Ash en moet je weg zien te vinden naar Pikachu, je eerste Pokémon. Deze koppige Pokémon laat zich niet zomaar trainen. De game is gemaakt door Metapod23 en de eerste beta kwam uit in 2011.
In de game komen allerlei gebeurtenissen uit de originele serie voor. Voorbeelden hiervan zijn dat Ash bijna sterft, maar door Pikachu’s tranen wordt opgewekt, of dat je moet ontsnappen van een zwerm Spearows. Ook kan je zelfs het mysterieuze Bulbasaur Village ontdekken. Pokémon-fans zullen dan ook veel herkennen in Pokémon Ash Gray en dit geeft de game een plekje in onze lijst van beste fan made Pokémon games.
141808 1

5. Pokémon Dark Rising

Pokémon Dark Rising is ook een gehackte versie van de originele Pokémon FireRed-serie. De game is in 2012 gemaakt door DarkRisingGirl en haar team. Hierna volgde nog een paar delen, namelijk Pokémon Dark Rising 2, Pokémon Dark Rising: Order Destroyed, Pokémon Dark Rising Origins: Worlds Collide en als laatste Pokémon Dark Rising: Kaizo.
Opvallend is dat twee werelden samengevoegd worden, namelijk de wereld van Pokémon en de wereld van Digimon. Hierdoor kreeg de game veel fans. Je speelt als een trainer en moet allerlei vreemde gebeurtenissen in de regio onderzoeken. De Elite-trainers, genaamd Team Dark Rising, zijn losgelaten door Satan om de stad te verwoesten. Jouw doel is om deze te verslaan en de stad te redden. Pokémon Dark Rising staat erom bekend unieke gameplay te hebben en en erg moeilijk te zijn.
141809

4. Pokémon Light Platinum

Pokémon Light Platinum is volgens veel fans een van de beste fan made Pokémon game die ooit is gemaakt. De game is een hack van de originele Pokémon Ruby en is gemaakt door WesleyFG. Er zijn twee nieuwe regio’s aan de game toegevoegd: Zhery en Lauren. Verder is er ook nog een nieuw slecht team, genaamd Team Steam, en zijn er vier legendarische Pokémon in het begin van de game.
Het verhaal volgt een jonge trainer die de Professor moet redden en Team Steam moet verslaan. Je begint de game met een eerste-generatie Pokémon en vecht tegen allerlei rivalen. Inmiddels is Pokémon Light Platinum compleet en afgerond en behoort dit tot een van de beste Pokémon fan made games ooit gemaakt.
141810 1

3. Pokémon Reborn

Pokémon Reborn is een game met meer dan vijftig uur gameplay, dus vervelen zal niet snel gebeuren. De game is gemaakt door Amethyst Liddell en haar team. De game is de voorganger van Pokémon Rejuvenation en heeft een duistere plotlijn. Ook de graphics zijn goed. Door alle uitdaging in de game word je gedwongen om zo strategisch mogelijk te zijn.
Pokémon Reborn volgt het verhaal van een jonge held, die de regio Reborn City moet redden van vernietiging. Je moet tegen duizenden Pokémon vechten en kan meer dan 807 Pokémon verzamelen en trainen. Verder zijn er nog achttien Gym Leaders waar je de strijd mee aan kunt gaan. Een ander belangrijk aspect van de game die we zeker niet mogen vergeten, zijn de veldeffecten. Als je bijvoorbeeld in het bos bent, zullen grasaanvallen sterker worden. Pokémon Reborn is een groot avontuur met spannende gameplay en past dus perfect in ons lijstje.
141811 1

2. Pokémon Fusion Generation

Pokémon Fusion Generation is een game voor Pokémon-fans die wel van een uitdaging houden. De game is gemaakt door Matt Martin en kwam uit in 2012, maar is tot heden nog populair onder fans. Je begint de game met een level 80 Rayquaza, maar moet hem uiteindelijk aan de Professor geven. Hierna krijg je de keuze uit Bulbasaur, Charmander, of Squirtle.
Het verhaal volgt Bill, die experimenteert met Pokémon en er hybriden van maakt. Dit vindt allemaal plaats na de gebeurtenissen van Pokémon Emerald. Jouw doel is om Pokémon-kampioen te worden in de regio Kanto. Alle Fusietype Pokémon hebben verschillende stats, bewegingen en vechtstijlen, wat het niet makkelijker maakt. Ben je in voor een uitdaging, dan is Pokémon Fusion Generation de perfecte fan made game voor jou!
141812 1

1. Pokémon Insurgence

We zijn aangekomen bij de laatste game uit onze lijst! Pokémon Insurgence is niet geschikt voor elke speler, je moet namelijk een goed geheugen hebben. Wel kan je op ieder moment de moeilijkheidsgraad in de game veranderen. De game bevat een nieuwe regio, karakter-aanpassingen en geheime bases. Alle 722 Pokémon van generatie 1 tot 6 zijn vangbaar en met meer dan veertig uur aan gameplay is er genoeg in de game te ontdekken.
Het verhaal is een stuk donkerder vergeleken met normale Pokémon-spellen. Je speelt als trainer in de regio Torren en moet een sekte, genaamd de Darkrai Cult, verslaan. Dit doe je met behulp van Mew. Je moet je eigen Pokémon-team samenstellen. Een grappige feature is dat je zelfs armor op je Pokémon kan toepassen om zijn of haar verdediging te verhogen. Ook je geheime bases zijn volledig naar smaak aan te passen.

Ook officiële spellen naast de beste fan made Pokémon games

Pokémon-fans opgelet, want los van deze geweldige Pokémon fan made games, komt binnenkort ook de nieuwe officiële Pokémon Let's Go uit. Dus houdt XGN in de gaten voor onze review! In ons artikel leggen wij ook voor je uit hoe Pokémon Let's Go en Pokémon Go samenwerken.
Welke van deze fan made Pokémon games is jouw favoriet? Laat het weten in de comments.

Populair Nieuws