De 10 beste familie films van 2019 om in de gaten te houden

  Dit jaar staan er niet alleen sequels op ons te wachten, maar ook nieuwe films om ons in vast te bijten. Kindvriendelijk met humor die volwassen genoeg is dat kinderen het niet begrijpen, dat zijn de ingrediënten voor de beste familie films waar we in 2019 van kunnen genieten. Althans, dat verwachten we. Hier staat potentiële toppers die jullie niet kunnen missen op een rijtje.

  Walt Disney

  10. Dumbo

  Een van de oudste bekende Disney films is Dumbo, de film is ondertussen al 68 jaar oud. Dumbo vertelt een lieflijk maar ook wat verdrietig verhaal van een gelijknamig olifantje met gigantische flaporen. Zo groot dat Dumbo daar zelfs mee kan vliegen. Deze keer wordt het scenario vertaald naar een live-action versie, wat er aan de hand van de trailers prachtig uit ziet.

  Hoewel het een van de beste familie films van 2019 kan worden, is het handig om van te voren aan te kijken hoe jong de kinderen die meekijken zijn. De film wordt geregisseerd door Tim Burton en hij zou de film een iets meer duistere en serieuze ondertoon geven, iets wat bij zijn stijl past. Dit terwijl Dumbo vroeger als animatiefilm voor een jong kind al wat spannend kon zijn. Verder lijkt het erop dat het een explosie van nostalgie zal worden.

  Dumbo draait vanaf 27 maart 2019 in de bioscopen.

  Universal Pictures International

  9. A Dog’s Way Home

  Zelfs iemand die niet van honden houdt kan geen nee zeggen tegen de schattige snuit van Bella. In A Dog’s Way Home, gebaseerd op het boek A Dog’s Purpose, raken Bella en haar baas Lucas gescheiden van elkaar. Loyaal als Bella is doet zij er alles aan om terug te komen bij Lucas, maar hier komt nog een heel avontuur bij kijken.

  Helaas voor ouders zonder hond zullen zij een hoop “mag ik een puppy?”-vragen krijgen na het kijken van deze film, maar mocht je je partner nog willen overtuigen is dit dé manier. Dankzij het hartverwarmende verhaal en de overdosis schattigheid lijkt het erop dat A Dog’s Way Home ook zijn weg vindt om een van de beste familie films van 2019 te worden.

  A Dog’s Way Home draait vanaf 11 januari 2019 in de bioscopen.

  Universal Pictures International

  8. The Secret Life of Pets 2

  Misschien dat we ooit zat raken van dierenfilms, maar 2019 is niet dat jaar. Op dit moment willen we alleen maar meer en na het succes van The Secret Life of Pets staan we te kwispelen voor het tweede deel. We zijn eigenlijk allemaal benieuwd wat onze huisdieren doen als wij er niet zijn, waar deze film ideaal voor is.

  Met een flinke dosis humor en een aantal nieuwe personages, hopen wij dat we ons deze keer weer kunnen bescheuren om de onwaarschijnlijke kans dat huisdieren zich in hun vrije tijd op deze manier vermaken. Met z'n allen een tripje naar de bios is nooit verkeerd en dit lijkt een van de beste familie films van 2019 te worden.

  The Secret Life Of Pets 2 draait vanaf 5 juni in de bioscopen.

  Twentieth Century Fox Film

  7. The Boy Who Would Be King

  Het verhaal van Koning Arthur is een eeuwenoud verhaal dat al op meerdere manieren is verteld. Bereid je voor op de meest moderne versie die tot nu toe wordt verteld van het populaire verhaal. Zo modern dat de naam Arthur zelfs is verbouwd tot Alex, een jongen die denkt dat hij een niemand is tot hij op een dag een zwaard uit een steen trekt.

  Dit is uiteraard geen gewoon zwaard, maar het mythische zwaard genaamd Excalibur. Tijdens zijn avontuur van het verslaan van het kwaad komt hij voor een hoop verrassingen te staan. Zo vechten zelfs zijn grootste vijanden aan zijn zijde, omdat zij weten dat hij de enige hoop is. Deze verhaalvertelling van de klassiekers zou nog wel eens een van de beste familie films van 2019 kunnen worden.

  The Boy Who Would Be King draait vanaf 17 april 2019 in de bioscopen.

  6. Wonder Park

  Net toen je begon te denken dat originele verhalen niet meer bestonden, komt Paramount Pictures met een nieuw, origineel concept. De animatiefilm ziet er in de trailer al uit als een cinematografische parel. Ironisch genoeg gaat de film ook over het creatieve naar boven halen tot de verbeelding een realiteit wordt, wat grappig is voor een van de weinige originele verhalen in deze lijst met de beste familie films van 2019.

  In de film volgen we een meisje genaamd June die haar jeugd heeft opgevuld met het bouwen van een denkbeeldig pretpark. Naarmate ze ouder wordt, verliest ze deze creativiteit en doet ze afstand van haar ideeën. Haar ideeën doen alleen geen afstand van haar, wat het begin is van een groots avontuur.

  Wonder Park draait vanaf 17 april 2019 in de bioscopen.

  STX Entertainment

  5. UglyDolls

  In deze aankomende film worden de Ugly Dolls tot leven gebracht. In de trailer zien we dat deze bijzondere poppen in een vredig dorpje samenleven, waar niemand raar is omdat ze allemaal anders zijn. Verder ziet het er kleurrijk en gezellig uit, met een grappig verhaal en een achterliggende boodschap die wordt meegegeven aan de kijkers.

  Het is het tweede originele verhaal in de lijst van de beste familie films van 2019. De UglyDolls zien er in de film wel een stuk gezelliger en vrolijker uit dan de originele poppen, wat het alleen maar leuker maakt voor de kinderen. Maar blijkbaar niet voor de kinderen in de film, in de trailer lijken die namelijk bang te zijn wanneer de poppen plotseling in hun wereld belanden.

  UglyDolls draait vanaf 3 maart 2019 in de bioscopen.

  Walt Disney

  4. Toy Story 4

  Ondanks dat de eerste Toy Story film uitkwam in 1996, is de kans groot dat jouw kind de Toy Story franchise waarschijnlijk al heeft gezien. Zo niet, is er nog altijd de tijd om je kind op te voeden voordat het vierde deel in de bioscopen te zien is. De kans is ook groot dat jij bent opgegroeid met Toy Story, aangezien het bijna onmogelijk is om deze populaire Disney Pixar films te vermijden.

  Tot nu toe zijn er nog weinig details bekend over het verhaal van Toy Story 4. Het verhaal is al helemaal moeilijk uit de trailers te halen, aangezien de trailers alleen nog maar drie personages hebben geïntroduceerd. Des te leuker het waarschijnlijk wordt om op avontuur te gaan met Woody, Buzz en al zijn oude en nieuwe vrienden. Vandaar dat het waarschijnlijk een van de beste familie films van 2019 zal worden.

  Toy Story 4 draait vanaf 26 juni 2019 in de bioscopen.

  Warner Bros Pictures

  3. The LEGO Movie 2: The Second Part

  De eerste The LEGO Movie werd kritisch en door publiek goed ontvangen als een leuke film voor kinderen. In onze eigen review van The LEGO Movie kreeg de film van ons een 7 omdat het een wat chaotische film was. Laten we hopen dat de tweede film heeft geleerd van het commentaar dat daarop is gebaseerd en het er in het tweede deel iets minder chaotisch aan toe gaat.

  Het verhaal zal in ieder geval spanning bevatten, dat is te zien in de trailer die is uitgebracht. Het zal weer bijzondere LEGO creaties bevatten, aangezien een groot deel van de film zich in de ruimte af zal spelen. Deze sequel belooft een van de beste familie films van 2019 te worden, dus pak de popcorn er maar bij en ga er alvast voor zitten.

  The LEGO Movie 2: The Second Part draait vanaf 8 februari 2019 in de bioscopen.

  Warner Bros Entertainment

  2. Shazam

  Daar hebben we nummer 2 op de lijst van verwachtingen van de best familie films van 2019. Het eerste en enige originele live-action verhaal op de lijst. Dit keer geen sequel of een remake, maar een frisse start van misschien wel een nieuwe serie. Deze keer in een superhelden thema, wat een leuk familieverhaal belooft in de trailer.

  Shazam volgt het leven van een jongen wiens leven op de kop komt te staan nadat hij een superheld wordt. De veertienjarige Billy verandert na het zeggen van “Shazam” in een grote, gelijknamige, gespierde man met superkrachten. In de trailer die op San Diego Comic Con werd uitgebracht vertelt meer over het verhaal.

  Shazam draait vanaf 4 april 2019 in de bioscopen.

  Walt Disney

  1. The Lion King

  Dit jaar is het echt de cirkel van het leven, maar dan wel het leven van films. De cirkel draait rond en oudere films worden daarbij omgetoverd tot prachtige live-action versies. The Lion King was in de tekenfilm voor zijn tijd al een pareltje voor Disney, waarbij iedereen bij een bepaalde scène wel een traantje heeft gelaten.

  In de trailer van de live-action film van The Lion King zien we dat het originele verhaal wordt nagespeeld met prachtige graphics. Simba is in de live-action film pluiziger en daardoor schattiger dan ooit. Dat de graphics er dus goed uitzien is al een pluspunt, maar zal de film een van de beste familie films van 2019 worden? Wij denken van wel.

  The Lion King draait vanaf 29 september 2019 in de bioscopen.

  De beste familie films om naar uit te kijken in 2019

  Er zijn genoeg familie films die de aandacht van je hele familie kan trekken in 2019, maar er zal er een de beste worden. Dankzij de vele remakes en live-action films kunnen er veel herinneringen naar boven worden gehaald, maar ook kunnen er nieuwe herinneringen worden gemaakt met films die nieuwe ideeën hebben bedacht. Naar welke familie film kijken jullie uit in 2019?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.