De 10 beste shooter games van 2019 om naar uit te kijken

  2019 wordt het jaar van de shooters! Vorig jaar kwamen er al grote titels uit, namelijk Call of Duty: Black Ops 4, Battlefield 5, Far Cry 5 en Wolfenstein 2. Alleen 2019 gaat zeker niet onderdoen voor 2018. Bekijk onze lijst met de 10 beste shooter games van 2019 om naar uit te kijken!

  Avalanche Studios

  10. Generation Zero

  We trappen deze lijst met de 10 beste shooter games van 2019 af met Generation Zero. In deze game moet je zien te overleven nadat je samen met je schoolvrienden aan de Zweedse kust strandt. Je bent namelijk op een bootje bekogeld met explosieven. Je weet niet waarom of hoe, maar je overleeft.

  Generation Zero is een first person shooter waarin je je eigen personage kan maken met wie je vervolgens moet overleven. Je hebt niks, geen spullen of wapens. Je moet alles zien te vinden in de open wereld. Je vijanden in Generation Zero komen in de vorm van machines, zie die op de officiële site van Generation Zero. De game komt ergens in 2019 uit voor alle platformen, de bèta-versie was al eerder te bespelen (in oktober). Of er nog een béta-versie komt is nog niet duidelijk.

  Steam/Mundfish

  9. Atomic Heart

  Atomic Heart is een first-person actiegame waarin er een verhaal wordt verteld uit de tijd van de USSR (Sovjet-Unie). In Atomic Heart is de technologie in die tijd al veel geavanceerder dan het in de werkelijk was: robots, het internet, holgrammen, internet en allerlei oorlogstechnologie.

  Het hoofdpersonage in de game is een Sovjetofficier die naar zone 3826 wordt gestuurd. Terwijl hij en zijn team wachten op een verslag worden ze overvallen door robots die oorspronkelijk in fabrieken werden gemaakt om de mensen te helpen met alledaagse taken. In het spel bezoek je verschillende zones waarin je voornamelijk meelee-wapens gebruikt, maar later ook vuurwapens. Atmoic Heart is nu al te pre-orderen voor alle platformen, maar deze shooter game komt pas echt uit in 2019.

  4A Games

  8. Metro: Exodus

  Metro Exodus is een speciale mix tussen dodelijke gevechten, sluiptactieken, ontdekken en overleven in een hele grote open wereld. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, in Rusland, en heeft een mooie atmosfeer. Tijdens je avontuur kom je interessante personages tegen met wie je een relatie kan opbouwen.

  In de wereld van Metro vecht je niet alleen tegen mensen, maar ook tegen mutanten, genaamd Grotesque. De voorgaande games zijn Metro Redux, Metro: Last Light en Metro 2033 en gaan over het overleven in de gruwelijke wereld van Metro. Deze game zal dat niet anders zijn en zal je wederom in de schoenen laten stappen van Artyom. De game komt uit op 15 februari 2019 voor Xbox, PlayStation 4 en PC.

  Techland

  7. Dying Light 2

  Dying Light 2 werd in 2018 op E3 onthuld door middel van een trailer. De game gaat volgens ontwikkelaar Techland vol zitten met dilemma’s en keuzes die je als speler zelf kan maken via gameplay of dialoog. Het verhaal van Dying Light 2 speelt zich af in een fictieve stad, een Europese metropolis, die je naar eigen smaak kan verkennen en vormen.

  Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de stad overleeft en dat hangt puur af van de keuzes die je maakt in het spel. Je hebt alleen niet compleet vrij spel, want er is een rechtenorganisatie die geweld mag gebruiken indien het recht niet wordt nagestreefd. Ja kan deze groep als vijand hebben, maar ook als vriend, dat ligt er maar net aan hoe je status bij deze groep is. De game krijgt mooie visuals en is een shooter in 2019 om naar uit te kijken. Dying Light 2 heeft geen releasedatum.

  Bethesda/Obsidian

  6. The Outer Worlds

  The Outer Worlds is een singleplayer-game met een sci-fi genre die aangekondigd werd tijdens de Game Awards van 2018. Je raakt als speller verdwaald in het heelal. Je wordt tientallen jaren later wakker en weet niet wat er is gebeurd. Wat je wel weet, is dat er door een samenzwering dreiging is dat dee Halcycon kolonie kapot wordt gemaakt. Jij bepaalt als speler wie je wilt zijn terwijl je het heelal afreist.

  De game komt in de tweede helft 2019 uit op alle platformen en wordt gemaakt door Obsidian Entertainment, bekend van hun werk aan Fallout: New Vegas en Pillars of Eternity. Het verhaal krijgt meerdere eindes, het ligt er puur aan welke keuzes jij als speler maakt. Je gaat jezelf waarschijnlijk het meeste terugzien op twee planeten, een bewoonde planeet en een planeet overspoeld door aliens.

  Bethesda

  5. RAGE 2

  Maker van Fallout 76, Bethesda, komt in 2019 met een nieuwe game: Rage 2. Het spel is een opvolger van Rage uit 2010, over het vervolg kwam op E3 2018 meer duidelijkheid. Rage 2 is een beetje geïnspireerd op Mad Max, een open wereld met voertuigen en actie. De trailers van Rage 2 zijn erg chaotisch en zitten boordevol gekke actie en dat is waarschijnlijk ook precies hoe de game gaat aanvoelen.

  De game krijgt een multiplayerfunctie, maar moet niet vergeleken worden met games als bijvoorbeeld Fallout 76. De multiplayer gaat zich meer richten op een death match principe en niet per se op het samen verkennen van de open wereld.

  Ubisoft

  4. Far Cry New Dawn

  Deze nieuwe Far Cry game werd aangekondigd tijdens de Game Awards van 2018 en wordt het vervolg op het populaire Far Cry 5. In de trailer van Far Cry New Dawn is te zien hoe twee vrouwen alles willen innemen wat ze tegen komen. Het thema van de game wordt als snel duidelijk: chaos. De game vindt dan ook plaats na de apocalyps.

  Je speelt in de sequel als een Hope County inwoner die probeert te overleven in de harde wereld vol met mensen die gewoonweg hun eigen gang gaan. Hoewel de formule van Far Cry New Dawn min of meer gelijk is aan die van haar voorgangers, wordt het overlevingsprincipe in deze game nog meer benadrukt. De game komt op 15 februari 2019 uit voor alle platformen.

  Bethesda Softworks

  3. Wolfenstein: Youngblood

  Het vervolg op het laatste deel van deze franchise werd tijdens E3 2018 onthuld. Wolfenstein: Youngblood is een co-op game die in 2019 uitkomt. En ja, ook in deze versie mag je weer op nazi’s gaan schieten. Youngblood is een sequel op Wolfenstein 2, maar een prequel voor Wolfenstein 3, en speelt zich af in Parijs.

  In Youngblood volg je twee tweelingzussen, Jess and Soph, die nieuwe leden zijn van het verzet tegen de Nazi’s. De game zit vol met Nazisymbolen die nog niet heel legaal zijn in Duitse games. Als je daar meer over wilt weten, lees dan ons artikel over hoe die symbolen weer legaal zijn geworden. Wolfenstein: Youngblood komt in 2019 uit en pakt daarom het brons in deze lijst met de beste shooter games die uit gaan komen in 2019.

  Midwinter Entertainment

  2. Scavengers

  Scavengers is een game die de balans tussen shooters en puzzels opzoekt. Je moet zien te overleven in Scavengers samen met je team op unieke wijze. In Scavengers liggen er vele gevaren op de loer: andere spelers, extreme weersomstandigheden, monsters, beren en buitenlandse raiders.

  De game wordt vergeleken met Halo 5’s Warzone modus, een grote map met daarop intelligente computers en teams die elkaar proberen af te jagen. Het is een mix tussen co-op en singleplayer. De first-person shooter wordt verwacht in 2019, maar er is nog geen exacte releasedatum opgegeven.

  Bethesda Sofworks

  1. DOOM Eternal

  De winnaar in deze lijst met de beste shooter games in 2019 waar wij erg naar uitkijken is DOOM Eternal. De trailer van deze nieuwe game kwam op de dag waarop de franchise 25 jaar oud werd, de officiële aankondiging kwam op E3 2018. De game is een vervolg op de game DOOM uit 2016. De meeste features blijven hetzelfde in DOOM Eternal, maar er zijn enkele verschillen. Zo komen er bijvoorbeeld wat nieuwe demons naar DOOM Eternal.

  Bethesda gaat in 2019 ook Wolfenstein: Youngblood en Rage 2 uitbrengen, dus de releasedatum van DOOM Eternal kan misschien pas ergens in het einde van 2019 liggen. De geplande release van DOOM Eternal stond in 2019, maar werd uitgesteld naar 20 maart 2020. De game is nu verkrijgbaar.

  De 10 beste shooter games van 2019 om naar uit te kijken

  Dit waren de 10 beste shooter games van 2019 om naar uit te kijken! Ben je het eens met onze keuzes of heb je nog een andere shooter game uit 2019 op het oog? Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 10 juni 2020 bijgewerkt.

  Scavengers

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.