E3 2018 hardware - De beste onhullingen van dit jaar

Article
zaterdag, 16 juni 2018 om 9:24
de beste e3 2018 hardware 133820
E3 2018 hardware valt natuurlijk een beetje in het niet bij alle trailers en games die er worden gepresenteerd. Maar hoe zou je kunnen gamen zonder de nieuwste koptelefoons en laptops? Wij hebben de beste De beste E3 2018 hardware op een rijtje gezet.
De E3 is natuurlijk vooral het domein van de games. Fabrikanten presenteren hun nieuwste gadgets en hardware vaak op evenementen als de Consumer Electronics Show (CES) in januari. Maar dat betekent niet dat er niks nieuws te zien is op de E3. Daarom hebben wij de beste De beste E3 2018 Hardware voor je verzameld.

SSD voor de Xbox One

De E3 zit erop en er zijn aardig wat games aangekondigd en getoond. Eén trend die de laatste jaren blijft groeien is games met een open wereld, en ook dit jaar zijn er weer een aantal aangekondigd. En dat betekent: grote downloads en lange laadtijden, en misschien zelfs te weinig ruimte hebben. Fabrikant van harde schijven Seagate Electronics biedt verlossing met een gloednieuwe SSD
De Game Drive for Xbox SSD zal worden uitgebracht in 500 gigabyte en 1 en 2 terabyte uitvoeringen, waarbij de 2 TB uitvoering plaats biedt aan maar liefst 500 games plus uitbreidingen en achievements. Wat deze SSD anders maakt dan vorige versies is de snelheid. Volgens Seagate moet je binnen twee minuten games vanaf je SSD naar je Xbox kunnen installeren, en is gamen vanaf de SSD net zo snel als op de harde schijf van de Xbox One X zelf.
Goedkoop zijn de nieuwe schijven niet: de goedkoopste variant gaat zo'n 150 dollar kosten en de 1- en 2TB varianten respectievelijk 300 en 600 dollar. Europese prijzen en releasedata zijn nog niet bekend, maar ze worden laat in de zomer of vroeg in de herfst van dit jaar verwacht.
133837

Super Smash Bros GameCube controller voor de Switch

Tegelijk met de onthulling van Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch, werd er ook een nieuwe controller onthuld. Nintendo plaatste op Twitter een foto van de een speciaal voor de Switch ontworpen GameCube controller. De controller is zwart en heeft in het midden het iconische Smash-logo.
Het was eerder al mogelijk om een gewone GameCube controller te gebruiken op de Switch, maar je hebt hier wel een speciale adapter voor nodig. De nieuwe controller wordt tegelijkertijd met Super Smash Bros Ultimate gelanceerd op 7 december van dit jaar.
133842 1

Turtle Beach lanceert headsets voor Battle Royale

Battle Royale is een trend die de laatste paar jaren explosief is gegroeid, en met de aankondiging dat Battlefield V ook een Battle Royale-modus gaat krijgen, lijkt deze vorm van gamen voorlopig nog niet te verdwijnen. Het is dan ook niet vreemd dat fabrikanten hier op in proberen te spelen.
Turtle Beach staat bekend om headsets die gericht zijn op competitief gamen. Nu komen ze ook met koptelefoons die speciaal gericht zijn op Battle Royale-games namelijk de Turtle Beach Recon 200 en Stealth 300. De headsets zijn bedoeld voor PlayStation 4 en Xbox One spelers, maar ze zullen ook werken op de PC en de Nintendo Switch.
Beide headsets krijgen een bass- en audio boost zodat je je vijanden van ver af aan kunt horen komen. De Stealth 300 heeft bovendien ook nog surround sound. De Recon 200 en Stealth 300 gaan respectievelijk 59 en 79 dollar kosten, ongeveer 51 en 68 euro, en worden in juli gelanceerd.
134006

Lenovo's nieuwe Legion laptops en PC's

Lenovo lanceerde vorig jaar voor het eerst twee gaming laptops in de Legion lijn. Op de E3 presenteerde de fabrikant een flinke uitbreiding voor deze lijn. Maar liefst twee laptops, twee desktops en twee zogenaamde Cubes werden onthuld. De Legion Y530 en Y730 laptops hebben de nieuwste achtste generatie processors en NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti videokaarten.
Zowel de PC's als de Cubes zijn ontwikkeld met mobiliteit in het achterhoofd; de PC's zijn compact en hebben een handvat, terwijl de Cubes eigenlijk een mini-PC zijn die je makkelijk kunt vervoeren. Zowel de cubes als de desktops zullen tot 64GB DDR4 werkgeheugen kunnen ondersteunen, en kunnen alle vier maximaal een GTX 1060 videokaart kunnen gebruiken.
De Legion Y530 is op dit moment al te bestellen vanaf 899 euro. De Y730 laptops komt uit in september en zal minstens 1399 euro gaan kosten. De T370 en T530 desktops en de C730 en C530 cubes worden in augustus verwacht en zullen respectievelijk 929, 829, 929, en 829 dollar gaan kosten.
134015

Project Scarlett

De huidige generatie consoles gaat alweer een hele tijd mee: zowel de originele Xbox One als de PlayStation 4 kwamen in 2013 in de schappen te liggen. Eerder gingen er al geruchten over een nieuwe PlayStation console die in de maak zou zijn. In een interview met de Wall Street Journal bevestigde Sony-CEO Tsuyoshi Kodera dat dit inderdaad zo was, maar dat het nog zeker drie jaar zou duren voordat het project uitgebracht wordt. Nu blijkt dus dat er ook een nieuwe toevoeging aan de Xbox-familie aan zit te komen.
Xbox-baas Phil Spencer liet tijdens de Xbox persconferentie tijdens de E3 los dat het Xbox team druk aan het werk is met de ontwikkeling van een nieuwe console, die volgens Spencer de meest krachtige op de markt moet worden. Details hierover zijn nog niet bekend, maar natuurlijk heeft deze aankondiging de geruchtenmachine snel op gang gebracht.
De nieuwssite thurrott.com zegt insider-informatie te hebben over de nieuwe console. Het zou de werktitel 'Project Scarlett' hebben, en op schema staan om in 2020 te worden uitgebracht. Ook heeft de site het over een 'familie van producten', wat kan duiden op meerdere versies. Mocht het releasejaar kloppen, dan kunnen we hopen op een onthulling tijdens de E3 van 2019.

E3 2018 hardware zijn geen grote aankondigingen

In vergelijking met bijvoorbeeld de Xbox One X tijdens de E3 van vorig jaar lijkt de E3 2018 hardware misschien wat mager. Dit jaar stond helemaal in het teken van de games. Maar dit betekent dat we de volgende keer misschien wel hele grote onthullingen gaan zien, zoals misschien zelfs een nieuwe Xbox console. Naar welke hardware kijk jij uit?

Populair Nieuws