De 10 beste Crowdfunding games - Kickstarter successen!

  Tegenwoordig kunnen gamers investeren in games die leuk lijken. Met websites zoals Kickstarter of Indiegogo is er de ruimte voor een hele nieuwe generatie aan games, die nog voor de release worden gekeurd door het publiek. Wat zijn nou de beste crowdfunding games? Dan gaan wij je vertellen in dit artikel.

  Crowdfunding is tegenwoordig de manier om als indie-ontwikkelaar jouw game te financieren. Maar dat gamers jouw product mooi vinden, betekent niet dat het eindresultaat ook goed zal zijn. Gelukkig zijn er genoeg crowdfunding games die ook zeker wel je tijd waard zijn en deze tien zijn de beste

  10. Yooka-Laylee

  Een groepje oud-medewerkers van Rare had het geniale idee om een spirituele opvolger van Banjo-Kazooie te maken. Onder de naam Playtonic Games werd er een Kickstarter campagne gestart voor de game Yooka-Laylee. Op het moment dat de campagne begon, werkten er maar zes mensen aan deze game! Gelukkig werd de Kickstarter een succes en kon Playtonic Games het team uitbreiden naar vijftien personen.

  Toen de game uitkwam, was niet iedereen even positief. Terwijl de meeste mensen het erover eens waren dat Yooka-Laylee een geweldige homage was aan oude games zoals Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country, was niet iedereen blij met de besturing en de camera. Wij hebben de game een 8 gegeven in onze Yooka-Laylee review. Wil je de game spelen, dan kan dat op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

  9. Divinity: Original Sin

  Er waren al een aantal games uitgekomen in het Divinity universum, maar voor Divinity: Original Sin besloot ontwikkelaar Larian Studios een Kickstarter campagne op te zetten. Met het geld wat opgehaald zou worden, wilde de ontwikkelaar ervoor zorgen dat Divinity: Original Sin meer content kreeg en dat de wereld van de game er levend uit zou zien. Spelers doneerden massaal geld aan Larian Studios en de campagne behaalde makkelijk het streefbedrag (en meer!).

  Divinity: Original Sin was een succes en volgens veel mensen één van de beste de beste RPGs uit 2014. De game is niet bepaald makkelijk, maar RPG fans houden van de complexiteit en diepte in de gameplay. Het succes van de game was zo groot, dat er een vervolg uitkwam in 2017, genaamd Divinity: Original Sin II. Wij hebben de game in onze Divinity: Original Sin review een 9 gegeven. Je kunt de game spelen op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  8. Night in the Woods

  Een Kickstarter campagne behaalt niet altijd binnen twee dagen het doel, maar Night in the Woods deed dit wel. De campagne haalde uiteindelijk vier keer zoveel geld binnen dan dat nodig was, waardoor er een extra animator ingehuurd kon worden en een minigame in Night in the Woods kon worden gemaakt. Hoewel er veel geld binnen werd gehaald, besloot ontwikkelaar Infinite Fall om de game niet te veel uit te breiden.

  En dat was ook niet nodig, want Night in the Woods werd een succes! Volgens velen is het verhaal van de game erg goed en zijn de personages van de game interessant. Night in the Woods haalde aardig wat prijzen en nominaties binnen, de game is zelfs genomineerd voor de Beste Indie Game award tijdens de Gama Awards 2017. Wil je Night in the Woods spelen dan kan dat op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Vanaf februari zal de game ook op de Nintendo Switch te spelen zijn en later dit jaar komt de game uit voor Android en iOS.

  7. Shantae: Half-Genie Hero

  Ontwikkelaar WayForward Technologies wilde een Shantae game maken voor consoles, in tegenstelling tot alle eerdere games in deze franchise die op handhelds uitkwamen. Dus begon de ontwikkelaar een campagne op Kickstarter, eentje die uiteindelijk meer dan dubbel het streefbedrag binnen wist te harken. Door het extra budget, kreeg Shantae: Half-Genie Hero een aantal extra toevoegingen en werd de game meer dan twee jaar uitgesteld.

  Toen de game uiteindelijk uitkwam in 2016, waren spelers en reviewers positief over de game. Shantae: Half-Genie Hero is een kleurrijke game met vloeiende gameplay en opzwepende muziek. Hij is hier en daar wel wat moeilijk, maar dat weerhoudt de spelers er niet van om de game geweldig te vinden. Shantae: Half-Genie Hero is speelbaar op PC, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox One en Nintendo Switch en krijgt dit jaar nog DLC.

  6. The Long Dark

  Ontwikkelaar Hinterland Studio, onder leiding van Raphael van Lierop, besloot een game te maken met een Canadese identiteit. Deze game werd The Long Dark, een survivalgame waar de speler moet overleven in de ijzige kou van de Canadese winter. Om geld in te zamelen, ging Hinterland Studio naar Kickstarter en het minimale bedrag werd al snel opgehaald. Daarnaast vormde er zich ook een hele community om The Long Dark heen, die niet kon wachten om de game te spelen.

  The Long Dark kwam eerst uit op early acces en die release was al ontzettend populair. Critici hadden het natuurlijk wel over dat de game nog niet af was, maar bijna iedereen was lovend over de sfeer en stijl van de game. Op 1 augustus 2017 kwam The Long Dark uit early access en konden spelers op PC, Xbox One en PlayStation 4 aan de slag met deze prachtige survivalgame.

  5. Superhot

  In 2013 werd er een wedstrijd gehouden waar teams in zeven dagen een FPS game in elkaar moesten zetten. Eén van de games die uit deze wedstrijd kwam was Superhot, een game waarin de tijd alleen verstrijkt als de speler beweegt, op dat moment nog een prototype met maar drie speelbare levels. Dit prototype werd onverwachts enorm populair, en de ontwikkelaar van Superhot besloot naar Kickstarter te gaan om geld in te zamelen voor een complete versie van Superhot.

  Dat is gelukt, want Superhot kwam uit en kreeg lovende reacties van spelers en critici. De game kreeg een VR versie en ook een op zichzelf staande uitbreiding, genaamd Mind Control Delete, is onderweg. De originele game heeft gratis DLC en is te spelen op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wij raden je Superhot aan, want het is zeker de meest innovatieve shooter die we in jaren hebben gespeeld!

  4. Darkest Dungeon

  Twee vrienden kregen een geweldig idee voor een game en besloten met een klein team van zes mensen te gaan werken aan hun droom. Het idee was om een dungeon crawler te maken, maar ideeën werden steeds veranderd en de game werd steeds uitgebreider. De studio kon de productiekosten van Darkest Dungeon niet betalen en begonnen een Kickstarter campagne. Dankzij de enthousiaste mensen die doneerden werd Darkest Dungeon realiteit.

  Darkest Dungeon kwam eerst uit in Early Access en de ontwikkelaar gebruikte deze tijd wijselijk om de game aan te passen naar feedback van spelers. Red Hook Studios gaf aan specifiek te letten op streamers, maar goed te luisteren naar alle feedback die binnenkwam. Toen Darkest Dungeon volledig uitkwam was iedereen grotendeels posities, de game is moeilijk maar wel leuk. Wil je de game spelen, dan kan dit op PC, PlayStation 4, PlayStation Vita, iPad, Xbox One en Nintendo Switch.

  3. Shovel Knight

  Soms heb je van de grappen met je collega’s die dan een eigen leven gaan leiden. Op die manier ontstond ook Shovel Knight, een game waar het idee was dat de beweging die Link maakt in Zelda II wanneer hij zijn zwaard recht naar voren stak eigenlijk beter past bij een schep. Om deze grap een echte game te maken, besloot ontwikkelaar Yacht Club een Kickstarter campagne op te zetten en een aantal populaire YouTubers een kopie van de demo van de game te geven.

  En dit heeft gewerkt, want in 2014 kwam Shovel Knight uit. De game werd positief ontvangen en won zelfs meerdere prijzen, waaronder de prijs voor Beste Indie Game op de 2014 Game Awards. Shovel Knight heeft twee extra DLC pakketten gekregen en een derde is in productie. Wij hebben de game een negen gegeven in onze Shovel Knight review. Shovel Knight kun je op een plethora aan platformen spelen, namelijk PC, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, 3DS, Wii U, Switch en zelfs Amazon Fire TV.

  2. Undertale

  Een game die gemaakt is door één persoon, uitgegeven wordt door één persoon en een enorme hit wordt, dat komt niet vaak voor. Toch lukte het Toby Fox met Undertale, een game waarvoor hij via Kickstarter vijfduizend Amerikaanse dollar wilde ophalen. Uiteindelijk werd er voor Undertale meer dan vijftigduizend dollar binnengehaald, een eerste teken aan de wand voor de populariteit van deze game.

  Undertale kwam in 2015 uit en het enthousiasme werd er niet minder om. Spelers waren meteen dol op de soundtrrack, de personages en de hoeveelheid keuzes in gameplay die Undertale te bieden had. Je kunt Undertale spelen op PC, PlayStation 4 en PlayStation Vita en we raden iedereen die geïnteresseerd is aan om de game zeker een keertje te spelen. Een game als Undertale vind je namelijk maar één keer.

  1. Project CARS

  De laatste titel op dit lijstje heeft alles net even wat anders gedaan dan de rest. In plaats van een Kickstarter campagne waarbij geld werd opgehaald, is alles van Project CARS gemaakt met de community. CARS staat zelfs voor Community Assisted Racing Simulator en naast het geld dat Slightly Mad Studios ophaalde voor de game heeft de community ook meegeholpen aan het creëren van content, kwaliteitscontrole en marketing. Daarnaast hebben een aantal professionele coureurs ook een handje geholpen.

  Het resultaat is een geweldige game die werkelijk is zoals geen andere race game op de markt. Project CARS is geen game met speciale trucjes of vreemde boosts, maar een realistische simulatie van verschillende races. Project CARS is bijzonder populair en heeft ook al een vervolg gekregen dat op dezelfde manier is gemaakt als het eerste deel. Wij hebben de game een 8.3 gegeven in onze Project CARS review en als jij de game ook wil spelen dan kan dat op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  Geniet van deze beste crowdfunding games

  Deze tien games zijn je tijd waard, dus ga er eens lekker voor zitten en speel eens wat nieuws! Ben je geïnteresseerd in Kickstarter, dan kun je nog even verder lezen. Wist je bijvoorbeeld dat de Oculus Rift ook begonnen is op Kickstarter? En was je al bekend met de OUYA, een gaming console die is gefinancierd via Kickstarter? Wist je dit al wel, dan kun je altijd nog in de comments ons alles vertellen over jou ervaringen met deze of andere crowdfunding games.

  Project CARS

  Verkijgbaar vanaf 7 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.