10 PS2 games die een remake moeten krijgen

  Shadow of the Colossus is sinds kort uit als remake op de PlayStation 4. De game zag in 2005 oorspronkelijk het levenslicht op de PlayStation 2. Welke PS2 games zien we nog meer graag terugkeren in een nieuw jasje op de huidige generatie consoles? Je leest het in deze special!

  Hitman: Blood Money

  Alhoewel we een episodische Hitman hebben gehad op de huidige generatie consoles, hebben we toch behoefte aan een volledige Hitman game. Waarom dan niet een remaster van Hitman: Blood Money? Dat is volgens velen namelijk het beste deel in de hele serie.

  Hitman: Blood Money zorgde voor een revolutie in de serie dankzij de keuzevrijheid in het moorden, die in het vierde deel groter was dan ooit. Doelwitten konden omgelegd worden door giftig voedsel te eten, door ergens van af geduwd te worden of door geplet te worden door bijvoorbeeld een vallende kroonluchter.

  Als IO Interactive, dat sinds vorig jaar volledig eigenaar is van de Hitman franchise, de game grafisch naar de huidige standaarden omhoog schroeft en opnieuw uitbrengt, kunnen we zonder twijfel weer genieten van een geweldig Hitman-avontuur!

  Legacy of Kain: Soul Reaver 2

  Waar Hitman: Blood Money in 2006 uitkwam, gaan we met Legacy of Kain: Soul Reaver 2 wat verder terug de tijd in. Die game kwam namelijk uit in 2001, toen de PlayStation 2 ook pas een jaartje oud was.

  Het tweede deel binnen de Legacy of Kain franchise gaat verder waar deel één stopte. Raziel, een vampier, moet terug in de tijd reizen om voor eens en altijd af te rekenen met de kwaadaardige Kain. Dat afrekenen moet in de eerste Soul Reaver al gebeuren, maar toen wist Kain dankzij het tijdreizen te ontkomen. In Legacy of Kain: Soul Reaver 2, een hack 'n slash game van jewelste, draait het dus om die klopjacht op Kain en daarbij krijg je als Raziel zijnde de beschikking over een boel brute wapens.

  Wat ons betreft mag de gehele Legacy of Kain franchise een poetsbeurt krijgen, maar als we dan toch één deel moeten kiezen, dan wordt het Soul Reaver 2. Dit deel wordt door fans geprezen als de beste games uit de serie.

  Metal Gear Solid 3: Snake Eater

  Metal Gear Solid 3: Snake Eater mag dan wel niet het eerste deel binnen de Metal Gear franchise zijn, toch vertelt de game het verhaal over de oorsprong van Big Boss. Hij wordt ergens in de jaren 60 losgelaten in een Sovjet jungle om daar af te rekenen met The Boss. Zij was één van de sterkste soldaten die de Verenigde Staten ter beschikking had, maar is na de Tweede Wereldoorlog overgelopen naar de Sovjet-Unie en heeft als welkomst cadeau twee nucleaire raketten meegenomen.

  Het verhaal van Metal Gear Solid 3 is eigenlijk te groot om beknopt uit te leggen. Ook al is het de bedoeling om The Boss om te leggen, Metal Gear zou Metal Gear niet zijn als er allerlei plot twists gedurende de game zouden plaatsvinden. Je zou het dus eigenlijk zelf moeten spelen om het helemaal te begrijpen. Waarom dan niet als remaster op de PlayStation 4?

  Bully

  Rockstar Games kennen we natuurlijk van games als Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption en Manhunt, maar ook van Bully (of Canis Canem Edit in Europa). Een game die zich afspeelt op school en een wel heel gevoelig onderwerp aansnijdt: pesten.

  In Bully kruip je in de huid van Jimmy Hopkins, een dwarse jongen van vijftien die naar een kostschool wordt gestuurd om zijn gedrag te verbeteren. Dat blijkt niet helemaal te werken, want op school wordt constant gepest en Jimmy doet er vrolijk aan mee. Bully raakte rond de oorspronkelijke release in 2006 in opspraak omdat het pesten zou bevorderen. Of het dat daadwerkelijk deed, laten we in het midden. Bully kennen we namelijk vooral als een cultklassieker, die tevens één van de beste PS2 games ooit is. Daarom zien de game graag een remaster krijgen op de PlayStation 4.

  Max Payne

  We blijven in de Rockstar Games-sfeer. Althans, als we Max Payne 3 hadden behandeld. De eerste twee delen van de franchise werden namelijk door Remedy Entertainment, het bedrijf achter Alan Wake, gemaakt. Voor de PS2 games die een remaster moeten krijgen special pikken we het eerste deel eruit.

  Max Payne was lange tijd niets meer dan een normale politieagent, totdat zijn familie werd vermoord door een stel junkies die onder invloed waren van een aparte soort drugs. Enkele jaren later heeft de drug zich verspreid over heel New York, waardoor de stad in een ware hel op aarde is veranderd. Payne wordt ingeschakeld om de verantwoordelijke voor de verspreiding te vinden en ermee af te rekenen. Alleen zo kan New York er bovenop komen.

  Zoals je op de bovenstaande screenshot kunt zien ziet het gezicht van Max Payne er wel heel apart uit. Niet gek ook voor een game uit 2001. Daarom vinden wij een remaster zeker op zijn plaats!

  Need for Speed Underground 2

  Er zijn ontelbare delen van Need for Speed uitgekomen, maar Need for Speed Underground 2 uit 2004 heeft toch wel een speciaal plekje veroverd in onze harten. Dit komt onder andere door de geniale soundtrack, waar onder meer Riders on the Storm op staat en wat Underground 2 één van de meest memorabele PS2 games maakte.

  Need for Speed Underground 2 is namelijk de eerste NfS die zich afspeelde in een open wereld én ons liet rijden in SUV's. Dat is vandaag de dag niet meer dan normaal, maar het moest toch ergens beginnen. Daarnaast bracht het het perfecte underground gevoel met veel illegale straatraces en tuning.

  Kom maar op met die remaster voor de huidige generatie consoles!

  Ico

  Als Shadow of the Colossus de hele reden is waarom deze special geschreven is, dan kan Ico niet in het lijstje PS2 games ontbreken. Ico is namelijk van dezelfde makers en dat is in elk opzicht terug te zien, bijvoorbeeld in de vergelijkbare grafische stijl en thema's. Zo bouw je in Ico gedurende de game een hechte band opbouwt met de prinses Yorda. Dit thema van vriendschappen opbouwen is terug te zien in latere games van Team Ico.

  In deze 3D platformer kruip je in de huid van Ico, een jongetje dat is verbannen naar een kasteel omdat hij hoorns heeft. In een poging te ontsnappen komt hij een meisje genaamd Yorda tegen. Ondanks dat ze beiden een andere taal spreken, proberen ze samen te ontsnappen uit het onheilspellende kasteel. Net als in The Last Guardian, deels van dezelfde makers, en Shadow of the Colossus ontstaat er een onvergetelijke band tussen twee personages.

  Prince of Persia: The Sands of Time

  In Prince of Persia: The Sands of Time heeft de Prins van Perzië, het hoofdpersonage van de game, de dolk en zandloper des tijds in handen gekregen. Met deze zandloper kan hij de tijd terugdraaien, wat hij ook doet op aandringen van een Indische raadheer de Vizier. Alleen dan gebeurt het onvoorstelbare: bijna iedereen verandert in zandmonsters.

  Het doel van de game is voor de hand liggend: alles moet teruggedraaid worden. Er is alleen één probleem en dat is dat de Prins de dolk, terwijl de zandloper in de handen van de Vizier is. Met de dolk wordt de zandloper in werking gesteld, waarna de tijd terugdraait. De Prins' avontuur draait dan ook om het vinden van de zandloper en het afmaken van de Vizier. Daarbij krijgt hij hulp van de dochter van de Indische Maharadja, met wie hij een intieme band opbouwt.

  Volgens vele is Prince of Persia:The Sands of Time één van de gaafste PS2 games en de beste game van de gehele franchise. Gezien de laatste grote Prince of Persia-game uit 2010 stamt, is dit een goede tijd voor een remaster op de huidige generatie consoles.

  Beyond Good & Evil

  Alhoewel het uit 2003 stammende Beyond Good & Evil commercieel flopte, was het onder een select publiek toch een succes. Jarenlang werd dan ook geroepen om een tweede deel, dat dat vorig jaar eindelijk aangekondigd werd. Het is alleen nog even wachten op de release en om dat wachten te verzachten zien we graag een remaster van het origineel verschijnen.

  In Beyond Good & Evil ben je Jade, een parttime fotografe die samen met haar varkensoom Pey'j de wereld moet redden. Hun planeet wordt namelijk voortdurend aangevallen door buitenaardse wezens en de lokale veiligheidstroepen verzaken in ieder opzicht. Er klopt iets niet en de waarheid moet door Jade en Pey'j achterhaald worden.

  Beyond Good & Evil is nog altijd te spelen op PC, maar wij zien natuurlijk ook graag een volledige remaster komen met alle toeters en bellen die de huidige generatie consoles te bieden heeft.

  GTA: San Andreas

  De klassiekers stapelen zich op in deze PS2 games special, die wordt afgesloten met GTA: San Andreas. Wellicht duurt het nog jaren voordat er een nieuwe GTA uitkomt, dus kan in de tussentijd een ouder deel zoals San Andreas prima geremastered worden!

  GTA San Andreas kwam in 2004 uit en bracht ons een voor die tijd enorme open wereld waarin maar liefst drie steden en bijbehorende natuurgebieden te verkennen waren. De map was dan ook heel divers. In het zuidoosten had je het gangster-achtige Los Santos, gebaseerd op Los Angeles, terwijl je in het noordoosten casinostad Las Venturas had en in het westen San Fierro, de GTA equivalent van San Francisco. Niks was te gek om te doen in San Andreas, de hele wereld lag aan je voeten.

  Weliswaar speelt GTA V zich ook af in San Andreas, maar toch zien we graag een remaster verschijnen van GTA San Andreas. Het is een ware klassieker, één van de beste PS2 games ooit, die zeker door de jongere generatie gamers eens gespeeld moet worden!

  Meer PS2 games die een remaster moeten krijgen

  In een eerder stadium hebben we een korte special geschreven over drie andere PS2 games die een remaster moeten krijgen. Benieuwd naar welke drie PS2 games dat zijn? Lees dan die special nog eens door!

  Shadow of the Colossus

  Verkijgbaar vanaf 7 february 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.