10 beste Crash Bandicoot Death Animations - Een hilarische dood

  Het is tijd om weer kennis te maken met de humoristisch Crash Bandicoot. Een van de dingen die zo humoristisch zijn tijdens de games zijn de dead animations. Hier lees je de top 10 beste Crash Bandicoot death animations.

  Je zult regelmatig doodgaan in Crash Bandicoot, daar is bijna geen ontkomen aan. Het kan zijn omdat de levels te pittig zijn, maar vaak is het gewoon om te ontdekken wat de verschillende manieren zijn om dood te gaan in het spel.

  10. Alleen nog maar schoenen

  Je maakt het wel helemaal bond als er helemaal niks overblijft van Crash Bandicoot. Alleen zijn schoenen blijven over als Crash Bandicoot wordt opgeblazen. Dit laatste is voornamelijk het geval wanneer Crash te lang in de buurt blijft bij een rode TNT-box. Deze gevaarlijke dozen worden geactiveerd wanneer je ze aanraakt en zullen ze laten exploderen.

  De TNT-boxen kennen ook een groene variant per direct explodeert als ze aanraakt. Ook hier zal Crash per direct uit elkaar spatten en vervolgens alleen nog maar zijn schoenen overhouden. In Crash Bandicoot 2 blijven dan ook zijn oogballen over.

  9. Cadeautje voor de ijsbeer

  Een leuke variatie op het exploderen wordt gebruikt in Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back. In dit tweede Crash Bandicoot-spel kun je rondrijden op het ijsbeertje van Crash. Dit schattige beestje vervoert je razendsnel door de levels, maar zal plots tot halt worden geroepen als je met hem in een TNT box rent.

  In plaats van alleen een oogbal en schoenen in de sneeuw zullen vallen, zal er ook een klein extraatje achterblijven voor de ijsbeer. Zo zal de onderbroek van Crash op de neus van de ijsbeer vallen. Het gaat hier om een leuke kleine variatie op de normale animatie.

  8. Door de helft

  Je hebt mogelijk wel eens een goochelshow gezien waarbij de goochelaar iemand in een kist liet liggen om vervolgens deze persoon zogenaamd door de midden te zagen. Het onderste deel van het lichaam bleef dan in een andere kist achter dan het bovenste deel van het lichaam. Na even getoond te hebben dat de persoon doormidden is gezaagd, word de persoon weer op magische wijze aan elkaar getoverd.

  Ook in Crash Bandicoot kan dit gebeuren. Wanneer je in een Egyptisch level door een zwaard wordt doorkliefd, zal het bovenste deel van Crash Bandicoot in de lucht blijven hangen, terwijl de voeten nog eventjes doorlopen.

  7. Lekke ballon

  In Crash Bandicoot 3 Warped krijg je op een gegeven moment een level die nog het meest weg heeft van een fabriekshal. Behalve dat er verschillende lopende banden zijn, zijn er ook een heleboel kussens met scherpe punten erin. Deze punten zullen zich in- en uittrekken.

  Je wilt op het kussen springen wanneer de stekels weg zijn. Als de stekels er wel zijn zul je namelijk geheel lek worden geprikt. Voor je het weet loopt Crash Bandicoot leeg als een ballon om vervolgens de lucht in te vliegen.

  6. Zo plat als een dubbeltje

  Een van de toffere dingen aan Crash Bandicoot zijn de verschillende schurken die het spel kent. Zo kun je het opnemen tegen de gekke hond Ripperoo, in gevecht raken met raketgeleerde N. Gin en bijna worden opgeblazen door Dingodile. Eerder schreven wij al een artikel waarin we de beste Crash Bandicoot schurken lieten zien.

  Een van de beste Crash Bandicoot death animations wordt getoond tijdens een eindgevecht met Tiny Tiger. Deze gevaarlijke schurk springt in zijn leeuwenarena heen en weer. Als hij bovenop je springt zal er weinig van Crash Bandicoot overblijven. Hij is al snel zo plat als een dubbeltje.

  5. Opzwellen

  In plaats van leeg te lopen, kan Crash Bandicoot ook enorm opzwellen. Zo zal zijn huid er niet beter op worden als hij plots wordt gestoken door zeer gevaarlijke bijen. Wanneer de bijen van Crash Bandicoot 2 Cortex Strikes Back je aanraken, zul je enorm opzwellen en wordt Crash dus erg groot.

  Het gevaarlijke aan de bijen is dat ze in een hele zwerm op Crash Bandicoot afkomen. Het is dan ook bijna onmogelijk om ze allemaal tegelijkertijd te verslaan. Gelukkig kun je nog een 1-up ontvangen door toch het zo te timen dat je heel de zwerm uit kunt schakelen.

  4. Over de Chinese muur

  In het derde deel is er ook een level waarin je met het zusje van Crash Bandicoot, Coco, op een tijger over de Chinese muur rijdt. Met deze tijger probeer je over heel de muur heen te rennen, terwijl je ondertussen verschillende vijanden en objecten probeert te ontwijken. Ook zijn er verschillende ravijnen waar je in kunt vallen.

  Een van de beste Crash Bandicoot dead animations ontstaat wanneer je met je tijger daar tegen een object aanloopt. De tijger komt plat tegen het object aan, terwijl Coco eraf valt. Na de flinke smakkerd kun je weer verder met één van deze leukere Crash Bandicoot-levels.

  3. Een kapot ruimteschip

  In Crash Bandicoot 3 Warped zijn er verschillende levels die afwijken van de normale gameplay. Zo bespraken we al hoe je met een tijger over de Chinese muur rijd, maar er zijn ook levels waar je op een motor rijd, in een vliegtuig rondvliegt én een level waarin Coco in een ruimteschip stapt om een baasgevecht aan te gaan.

  Wanneer je in een ruimteschip het opneemt tegen de raketgeleerde N.Gin, zal er weinig van je ruimteschip overblijven. Als al je levens op zijn zal het ruimteschip neerstorten richting de aarde. Als je dood gaat, kun je dus het eerste buidelratdier op de maan worden!

  2. Pats, tegen het scherm aan!

  Crash Bandicoot 3 Warped zit vol met levels die zijn gebaseerd op een bepaalde tijd. In een level ga je terug naar de magische middeleeuwen. In deze middeleeuwen bevinden zich giganten met enorme knuppels. Je wilt beter uit de buurt van deze vijanden blijven, daar ze erg rake klappen uit kunnen delen met hun gevaarlijke lompe kracht.

  Wanneer Crash met zo een knuppel wordt geslagen wordt hij met een flinke klap naar voren geslagen. Voor je het weet heb je Crash Bandicoot aan je scherm hangen, daar hij helemaal tegen de binnenkant van je beeldscherm aan klapt.

  1. De prinses en de kikker

  De absolute beste Crash Bandicoot death animation bevind zich in dezelfde spelwereld als de nummer 2. We blijven daarom nog even hangen in de magische middeleeuwen.

  Iedereen kent het sprookje van de prinses en de kikker wel. Een prins is in een kikker veranderd en kan alleen terug in een mens veranderen als hij wordt gekust door een prinses. Jammer genoeg voor hem zijn prinsessen niet zo happig om hun lippen tegen een glibberige kikkerhuidje te zetten. In Crash Bandicoot wordt gebruik gemaakt van dit sprookje.

  In een sprookjeslevel springen verschillende kikkers rond die je liever wilt vermijden. Als je te dichtbij komt springen ze op je en zullen je dan een grote smakkerd geven. Voor je het weet veranderd die kikker dan in een prins, maar ben jij alsnog game over.

  De Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy ligt vanaf 30 juni in de winkels, exclusief voor de PlayStation 4. Vind de beste prijzen van de game in onze prijsvergelijker.

  Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 30 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.