De top 5 beste Yoshi games - Je favoriete dinosaurus keert terug!

  Yoshi is een Nintendo personage die de meeste mensen wel uit hun jeugd kennen. De groene dinosaurus heeft al menig gamer harten weten te veroveren. Met de aankomende release van Yoshi’s Crafted World besluiten wij hem in het zonnetje te zetten. Dit zijn de top 5 beste Yoshi games op een rij.

  Nintendo

  5. Yoshi’s Island DS

  We beginnen onze lijst van de top 5 beste Yoshi games met Yoshi’s Island DS. Deze klassieker kwam op 1 december 2006 uit voor de Nintendo DS. Voordat de game uitkwam had Nintendo een andere naam in gedachte, namelijk Yoshi’s Island 2. Vlak voor de release werd de naam toch maar veranderd naar Yoshi’s Island DS. De game scoorde uiteindelijk zo goed, dat de gemiddelde score op metacritic boven de 8 was.

  In Yoshi’s Island DS wordt de focus gelegd op de Yoshi-clan die pasgeboren kinderen proberen te redden uit handen van de gevaarlijke Kamek. De originele SNES-game bevatte alleen Baby Mario en Baby Luigi, maar bij de DS-versie werden er nieuwe personages geïntroduceerd, zoals Baby Peach, Baby Donkey Kong en Baby Wario, maar ook zelfs Baby Bowser. Elke baby heeft unieke vaardigheden. Van snel sprinten tot vuur blazen, je moet alles uit de kast halen om de plannen van de kwade Kamek te stoppen. Met vijf verschillende werelden, 30 levels plus geheime en extra levels, hoef jij je niet snel te vervelen!

  Yoshi’s Island is beschikbaar voor de Nintendo DS. Het vervolg van de game, Yoshi’s New Island, is beschikbaar voor de Nintendo 3DS.

  Nintendo

  4. Yoshi’s Touch & Go

  Yoshi Touch & Go kwam in 2005 uit voor de Nintendo DS. Zoals je al een beetje van de titel af kunt lezen, is een belangrijk onderdeel van de besturing met touchscreen, dus moet je vaak de stylus gebruiken. Ook de microfoon speelt een rol in de game. Met de stylus en de microfoon moet je de groene dinosaurus Yoshi door verschillende levels en werelden zien te krijgen.

  Yoshi draagt Baby Mario door allerlei toffe side-scrolling levels, maar er komen gevaarlijke vijanden op zijn pad. Het is jouw taak om met de stylus eieren te gooien naar vijanden, Yoshi naar fruit te leiden en om over obstakels te springen. Verder zijn er ook levels waarmee je vijanden in wolken moet omcirkelen en zo Baby Mario weer in veiligheid kan brengen. De gameplay is leuk en simpel, waardoor spelers van alle leeftijden Yoshi Touch & Go wel kunnen spelen. Hierom kan de game eigenlijk niet ontbreken aan onze lijst van de beste Yoshi games.

  Yoshi’s Touch & Go is beschikbaar voor de Nintendo DS en kwam later ook uit op de Wii U.

  3. Yoshi’s Story

  De volgende game in onze lijst van de beste Yoshi games is Yoshi’s Story. Deze game heeft vroeger menig gamer harten weten te veroveren en kan dan ook als geen ander een nostalgisch gevoel opwekken. De game kwam uit in 1997 voor de Nintendo 64 en werd wereldwijd meer dan 2,85 miljoen keer verkocht.

  Het verhaal gaat over Baby Bowser die een magische spreuk gebruikt om zo het eiland van de Yoshi’s te veranderen in een boek. Ook de Super Happy Tree, het elixer van het leven, werd gestolen. Zes Yoshi eieren overleefden deze duivelse actie en kwamen verward op de wereld. In plaats van een kleurrijke en blije wereld, werden zij geboren in een sombere wereld. Samen besloten dat zij hier verandering in wilden gaan brengen en gingen op weg om het eiland en de Super Happy Tree te redden.

  Yoshi’s Story is beschikbaar voor de Nintendo 64 en de Virtual Console.

  2. Yoshi’s Woolly World

  Op nummer twee van onze lijst met de beste Yoshi games staat Yoshi’s Woolly World. Deze Nintendo game is gewoon te schattig om te vergeten. De release was in 2015 voor de Wii U, maar in 2017 kwam de game (Poochy & Yoshi’s Woolly World) ook nog voor de 3DS uit. In Yoshi’s Woolly World reis je door zes verschillende werelden met diverse thema’s. Elke wereld heeft acht levels waar je bij het vierde level een tussenbaas tegenkomt en het laatste level de eindbaas. Je leest wat wij over de game te zeggen hebben in onze Yoshi Woolly World review.

  De hele wereld is gevuld met lieve, wollige Yoshi’s, tot de kwade tovenaar Kamek besluit roet in het eten te gooien. Met een spreuk zorgde hij ervoor dat bijna alle Yoshi’s in garen bundels veranderden. Hij verspreidt de garen bundels over verschillende werelden Twee Yoshi’s blijven samen over en gaan op avontuur om Kamek te verslaan en de andere Yoshi’s te redden.

  Yoshi’s Woolly World is beschikbaar voor de Wii U. Poochy & Yoshi’s Woolly World is beschikbaar voor de 3DS.

  1. Super Mario World 2: Yoshi’s Island

  De absolute topper van onze lijst met de beste Yoshi games is Super Mario World 2: Yoshi’s Island. Deze klassieker kwam in 1995 uit en was de eerste game met Yoshi in de hoofdrol. De game werd dan ook ontzettend positief ontvangen en scoorde gemiddeld hoger dan een 9.. Aangezien Super Mario World 2: Yoshi’s Island voor altijd een plekje in veel gamer harten zal houden, kunnen we niet anders dan dit pareltje op één zetten.

  Een heks genaamd Kamek krijgt bericht dat twee helden haar en Bowser willen verslaan. Ze aarzelt geen moment en besluit de ooievaar die Baby Mario en Baby Luigi naar hun ouders brengt te overvallen. Kamek steelt Luigi en ontvoert hem, terwijl Mario naar beneden valt. Mario belandt op Yoshi’s rug, op Yoshi’s Island. De Yoshi’s besluiten dat het het beste is om Mario naar Luigi te brengen, maar hiervoor gaan ze een lange en gevaarlijke reis tegemoet...

  Super Mario World 2: Yoshi’s Island is beschikbaar voor de SNES, Game Boy Advance en Virtual Console.

  Welke Yoshi games vind jij de beste?

  Dit was alweer het einde van onze top 5 beste Yoshi games. Er zijn tot nu toe genoeg toffe games uitgekomen waarin onze groene dino de hoofdrol speelt, maar er is altijd ruimte voor meer. Welke van deze Yoshi games vind jij het beste? Laat het weten in de comments.

  Yoshi's Woolly World

  Verkijgbaar vanaf 26 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.