De 10 beste Britse series op Netflix - Kwaliteit van Engelse makelij

Article
vrijdag, 16 februari 2018 om 9:02
xgn google image
Van Nederlandse producties tot Amerikaanse, er is van alles te zien op de streamingdienst Netflix. Er zijn dan ook talloze Britse series op Netflix het kijken meer dan waard zijn. Als een heuse Engelsman hebben wij met een kopje thee voor de buis gezeten en de tien beste Britse series op Netflix gerangschikt voor jullie!

10. The Last Kingdom

Een serie die volgens ons veel meer aandacht verdient: The Last Kingdom. Deze serie van Britse makelij weet overal goede recensies binnen te halen, maar weet zich niet te manifesteren tussen het geschut van de hedendaagse topseries. Jammer, want The Last Kingdom is zeer interessant om naar te kijken!
In The Last Kingdom volg je het verhaal van Uthred (Alexander Dreymon,) een Engelse jongen die op vroege leeftijd na een verloren veldslag wordt meegenomen door de Vikingen. Uthred groeit op met de leefwijze van de Vikingen, maar wanneer het laatste Engelse koninkrijk zijn pad kruist, heerst er een fikse tweestrijd in hem.
126104

9. The Fall

Met Jamie Dornan in de hoofdrol zullen een aantal vrouwen wel warm lopen voor deze serie. De acteur die vooral bekend staat om zijn rol als Mr Grey in Fifty Shades of Grey, speelt namelijk de hoofdrol in deze Britse serie, maar de acteur speelt in The Fall allesbehalve dezelfde soort rol als in de vrouwbeminnende film.
In The Fall staan politieagente Stella (Gillian Anderson) en Paul (Jamie Dornan dus) lijnrecht tegenover elkaar. Paul lijkt op het eerste oog namelijk een normale vader, maar heeft een tweede gezicht, het gezicht van een moordenaar. Een moordenaar die moet worden opgespoord door de politieagente. Een kat-en-muisspel dat je de hele tijd weet te boeien.
126139

8. Luther

Dat de Britten wel gevoel hebben voor misdaadseries werd al duidelijk met The Fall, maar ook Luther is eentje die je zeker niet mag vergeten in het lijstje beste Britse series op Netflix. En we kunnen alvast één ding verklappen: er staat nog een andere hele toffe misdaadserie in deze lijst!
In Luther volg je politieagent Luther (Idris Elba) die anders is dan je huis-tuin-en-keuken verkeersboete-uitdeler. Nee, Luther heeft een ijzersterk inzicht en met volle overgave achter de meest gekke criminelen aan gaat. De acteur zet deze rol zo geweldig neer dat Luther een must see is voor iedere Netflix abonnee.
126200

7. The End of the F***ing World

The End of the F***ing World is de nieuwe hitserie van Netflix. De serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Charles S. Forsman en werd op de Britse televisie niet al te goed ontvangen, maar sinds de serie internationaal te bekijken is op Netflix wordt The End of the F***ing World veelal geprezen.
De serie gaat over de connectie tussen de 17-jarige James (Alex Lawther), die denkt dat hij een psychopaat is, en het nieuwe meisje in de klas Alyssa (Jessica Barden) van dezelfde leeftijd. De twee hebben een 'iets' met elkaar en gaan samen op een roadtrip op zoek naar de echte vader van het meisje. Een unieke serie met genoeg redenen om te kijken!
126206 1

6. Doctor Who

Doctor Who is een serie die door de aderen van iedere Brit stroomt. Deze sci-fi serie begon in 1963 en liep tot het jaar 1989, waarna een pauze werd gehouden tot 2005. In dat jaar werd er namelijk nieuw leven ingeblazen in Doctor Who, waarvan seizoen 5 tot seizoen 9 te zien is op Netflix.
In Doctor Who gaat de tijdreizende Doctor, die van gedaante kan verwisselen, de strijd aan met buitenaards leven. Een hele leuke serie om te kijken en het uitkijken geblazen dat je er niet verslaafd aan raakt.
126226 3

5. The Crown

Als je het over de beste Britse series op Netflix hebt, dan kan een serie over de Engelse koningin Elizabeth de Tweede niet uitblijven. De Engelsen weten wel hoe ze hun geschiedenis kunnen vertalen naar het beeldscherm en dit gaat gepaard met een fantastisch staaltje acteerwerk.
In The Crown volg je Koningin Elizabeth de Tweede (Claire Foy) die te maken krijgt met romantiek en politieke rivaliteit tijdens haar heerschappij als koningin van Engeland. Met weinig ervaring als koningin moet Elizabeth zich staande weten te houden en het land besturen na de Tweede Wereldoorlog.
126234

4. Black Mirror

De mensen die Black Mirror hebben gezien zullen bijna allemaal toegeven dat het een ongelooflijk gave serie is. De serie volgt de snelle ontwikkeling in de 21e eeuw op het gebied van technologie met een vleugje toekomst erbij gegoten. In Black Mirror krijg je beelden voorgeschoteld die je op een normale werkdag nooit zal waarnemen.
Black Mirrror is een zogenaamde anthologieserie, wat betekent dat elke aflevering een compleet ander verhaal vertelt. Ook zal je telkens andere acteurs tegenkomen in de diverse afleveringen. Een korte samenvatting van de rode draad in de serie kunnen we je dan ook niet geven. Eén ding kunnen we je wel zeggen: Black Mirror is heel tof!
126235

3. Planet Earth

Wie een synoniem zoekt voor de woorden prachtig, adembenemend of oogverblindend komt uit bij Planet Earth. Deze elfdelige natuurdocumentaire neemt je overal mee naartoe in de wereld. Van het hoogste puntje in de bergen tot het diepste punt in de oceaan. En dat allemaal met de begeleiding van de prachtige stem van David Attenborough.
Na al deze lovende woorden vraag je je natuurlijk af waarom Planet Earth niet op de eerste plek staat van beste Britse series op Netflix. Dit komt omdat de Britten weten wat kwaliteit is en er dus nog twee series zijn die nog beter zijn dan Planet Earth!
126236

2. Sherlock

Dit is de andere misdaadserie waar we het al eerder over hadden in het lijstje beste Britse series op Netflix: Sherlock. Met geweldige acteerprestaties van Benedict Cumberbatch als Sherlock en Martin Freeman als Watson kun je klaar gaan zitten voor vier spannende seizoenen vol interessante wendingen!
Het verhaal van deze versie van Sherlock is niet de oubollige versie van de boeken die alweer van heel wat jaren geleden dateren. Nee, Sherlock is door de BBC in een gloednieuw jasje gestopt met dezelfde inhoud. En met een speelduur van 90 minuten voor bijna elke aflevering lijkt het wel alsof je naar korte films kijkt!
126237

1. Peaky Blinders

De nummer één van beste Britse series op Netflix dan: Peaky Blinders! Dit jaar kwam het vierde seizoen van de serie uit op Netflix en in onze review waren wij meer dan lovend over de serie. ''Peaky Blinders lijkt zichzelf op het gebied van acteerprestaties elk seizoen weer te overtreffen, ondanks dat het iedere keer weer een onmogelijk opgave lijkt.''
In Peaky Blinders volgen we een groep criminelen die zichzelf de Peaky Blinders noemen. Deze Engelse bende houdt zich bezig met allerlei verschillende criminele praktijken en probeert elk seizoen hogerop te komen in het criminele circuit. Hoe dit allemaal gebeurt? Op adembenemende manieren.

De beste Britse series op Netflix

Je hebt nog nooit één van deze beste Britse series op Netflix gezien, maar je hebt wel een abonnement op de streamingdienst? Dan moet je nu heel snel met de voetjes omhoog naar een pareltje uit deze lijst kijken, want je zal je er uren mee vermaken!