Top 5 beste Black Widow Easter Eggs

Article
zaterdag, 24 juli 2021 om 17:00
black widow disney plus minf1637325199
Met Black Widow in de bioscopen en op Disney+ heb je genoeg mogelijkheden om de nieuwste Marvelfilm te aanschouwen. De prequel over Natasha Romanov zit boordevol verwijzingen naar andere films, maar natuurlijk ook de stripboeken. De vijf beste Black Widow Easter Eggs zetten we voor jou op een rijtje.
Uiteraard is een spoiler waarschuwing van toepassing. Hieronder gaan we volledig in op het verhaal van Black Widow en de verschillende andere personages en verhaallijnen die in de film voorkomen. Lees niet verder als je de film nog niet gezien hebt en geen spoilers wil zien!

1. Ursa Major

De eerste Black Widow easter egg die we onder de loep nemen heeft voor Nederlanders wel een heel speciaal plekje. Het betreft namelijk de verwijzing naar Ursa Major, een Mutant in de Marvel stripboeken. Het personage komt voor in Black Widow en wordt gespeeld door een Nederlander. Niemand minder dan The Dutch Giant, Olivier Richters nam de rol op zich.
Je kunt de Nederlandse acteur in de film zien armpje drukken tegen David Harbours personage The Red Guardian. In de Russische gevangenis speelt deze scène zich af en Richters personage wordt ook bij naam Ursa genoemd. Verder wordt naar hem verwezen als de grote beer, wat een verwijzing is naar Ursa’s alter ego in de stripboeken. Daarin is hij namelijk daadwerkelijk een beer.
black widow david harbourf1626446190

2. The Crimson Dynamo

Om direct maar even bij The Red Guardian te blijven. Er wordt in de film naar hem verwezen naar het personage als The Crimson Dynamo. Als je je afvraagt waarom de naam wordt gebruikt, is dat omdat deze verwijst naar een andere Sovjet Super-Soldier.
The Crimson Dynamo komt namelijk rechtstreeks uit de stripboeken en is als het ware Iron Man als hij uit de Sovjet-Unie zou komen. Hij vormde samen met The Red Guardian in de stripboeken zelfs een team genaamd de Soviet Super-Soldiers. Ook Ursa Major was hier onderdeel van.
Wat de link helemaal afmaakt is dat The Crimson Dynamo doorgaans niemand minder is dan Anton Vanko. Dit personage maakte zijn opwachting al eerder in het MCU, namelijk via Iron Man 2. Anton Vanko is namelijk de vader van Ivan Vanko (gespeeld door Mickey Rourke) die in Iron Man 2 natuurlijk de schurk Whiplash wordt.
jessica jones 108161f1627047713

3. Netflix’ Jessica Jones connectie

Eén van de meest opvallende easter eggs van Black Widow komt voort uit de schurk van de film: Dreykov. De baas van de Red Room heeft namelijk een speciaal soort techniek die ervoor moet zorgen dat Black Widow de schurk niet aan kan vallen. Dreykov maakt gebruik van een speciaal soort feromoon die ervoor zorgt dat de Black Widows uit de Red Room hem niet aan kunnen vallen.
In de stripboeken is deze kracht ook te vinden bij Spider-Woman, maar de meest opvallende connectie is toch daadwerkelijk te vinden met de schurk van Netflix-serie Jessica Jones. Killgrave, ofwel The Purple Man, heeft deze kracht namelijk ook. Hij heeft de macht over anderen via zijn feromonen, waardoor de connectie zo te leggen valt.
black widow 2 minf1699962747

4. Iron Maiden

De naam Iron Maiden doet je misschien denken aan de bekende rockband, maar in de stripboeken van Marvel is het ook de naam van een collega van Black Widow. Iron Maiden stond daarin namelijk altijd in de schaduw van de zwarte weduwe en begon Natasha daarom te haten. Opvallend is dat Iron Maiden de alter ego van het personage Melina Vostokova is.
Melina vervult in de film als het ware de rol van Natasha’s moeder terwijl ze undercover zijn in de Verenigde Staten. In de film is het personage dan ook een beetje op de schop gegaan, maar zien we wel nog een verwijzing naar haar stripboekoutfit. In de achtergrond van Melina’s boerderij is namelijk haar Iron Maiden-masker te zien.
black widow disney plusf1699962789

5. Het vest

Als laatste moeten we het natuurlijk ook nog hebben over de connectie die te maken is met Avengers Infinity War. De film ziet Natasha namelijk ineens met een compleet nieuwe look, namelijk een leger-vest. Een specifieke reden waarom Black Widow deze ineens draagt, wordt niet gegeven.
In Black Widow blijkt dat dit een cadeau is van Yelena aan het einde van de film. Het vest dat Yelena kocht op het moment dat ze eindelijk verlost was van de controle van de Red Room is speciaal voor haar en als cadeau mag haar grote zus deze hebben. De referentie wordt gedurende de film vaak gemaakt en doet een beetje denken aan de gouden dobbelstenen die in de Sequel Trilogie van Star Wars ineens een uitleg kregen in Solo: A Star Wars Story.

Alles over Black Widow

WIl je nog meer weten over Black Widow? Dan heb je geluk, want we hebben ook de hele post-credit scene voor je onder de loep genomen. We vertellen je precies wat het controversiële einde van de film betekend!