De Black Widow post-credit scene uitgelegd

Article
woensdag, 14 juli 2021 om 14:00
black widowf1625236208
Black Widow is na lang wachten eindelijk te zien. De openingsfilm van de vierde fase van het MCU is een prequel rondom Natasha Romanov die het einde van de Infinity Saga en het begin van een nieuwe saga overbrugt en dat betekent uiteraard ook een gloednieuwe post-credit scene. De Black Widow post-credit scene leggen we dan ook compleet voor je uit.
Uiteraard is een spoiler waarschuwing van toepassing. Hieronder gaan we volledig in op het einde van Black Widow en hoe de reünie met haar familie ging en wat er nog meer staat te wachten voor de nieuwe personages die in Phase 4 geïntroduceerd worden. Lees niet verder als je de film nog niet gezien hebt en geen spoilers wil zien!

Onderbroken vaarwel

De Black Widow post-credit scene opent met Yelena (Florence Pugh) die het graf van Natasha Romanov bezoekt. Direct wordt duidelijk dat de scène zich na Avengers Endgame afspeelt, want Yelena’s oudere zus stierf natuurlijk om de Soul Stone te bemachtigen in een poging om Thanos te stoppen.
Terwijl Yelena aan het rouwen is, staat ineens Contessa Valentina Allegra de Fontaine (gespeeld door Julia Louis-Dreyfus) naast Yelena. Duidelijk wordt dat Yelena werkt voor de vrouw die we ook al in The Falcon and the Winter Soldier zagen. Val, zoals het personage ook wel genoemd wordt, laat weten een nieuwe missie te hebben voor Yelena.
Yelena’s werkgever zegt namelijk te weten wie verantwoordelijk is voor de dood op Natascha. De foto die Yelena krijgt toont niemand minder dan Hawkeye ofwel Clint Barton. Hoe Val aan deze (foute) informatie komt, is niet duidelijk.
black widow disney plusf1699962789

Black Widow’s dood

De informatie die Yelena krijgt is uiteraard vals, want in Avengers Endgame zien we dat Hawkeye en Black Widow strijden om wie zichzelf opoffert. Waarom Val stelt dat Hawkeye verantwoordelijk is voor de dood van Natascha is ergens te begrijpen. Er was immers niemand naast Hawkeye die kon navertellen wat er op Vormir is gebeurd.
Toch weet de kijker beter, want Natascha koos zelf voor de dood en dat weet Hawkeye natuurlijk ook. Gezien de boogschutter dit najaar zijn eigen Disney+ serie krijgt, lijkt de post-credit scene een setup te zijn voor de Hawkeye serie. Het is al zeker dat Florence Pugh ook een rol heeft in de serie.
Nu is alleen ook redelijk duidelijk wat de rol van Black Widow’s zus gaat zijn in de serie. Ze lijkt de slechterik te worden die Clint opjaagt. De vraag is uiteraard wel hoe lang Yelena de slechterik zal zijn, want een gesprek tussen Yelena en Hawkeye over wat er daadwerkelijk op Vormir gebeurde lijkt wel in de kaarten te zitten.
black widow 2 minf1699962747

Madame Hydra

De post-credit scene lijkt voor nu dan ook een nieuwe schurk op te zetten in de vorm van Contessa Valentina Allegra de Fontaine. Val rekruteerde immers ook al de US Soldier, al bleef het daarbij ook nog vaag wat de intenties van de Fointaine waren. Afgaande op de post-credit scene van Black Widow lijkt het er op dat Val geen goede intenties heeft gezien ze Hawkeye wil uitschakelen.
Ook als we naar de stripboeken kijken lijken haar intenties niet bepaald iets goeds te zijn. Contessa Valentina Allegra de Fontaine was in de strips namelijk Madame Hydra, al is ze ook in verschillende interpretaties een agent van SHIELD geweest. Voor het personage is het voor nu dan ook moeilijk te zeggen of ze goed of slecht gaat worden.
Wel is een parallel te trekken tussen de opwachting van de Fontaine’s introductie en die van NIck Fury. Niet alleen waren de twee romantisch verbonden in de stripboeken, maar gezien Black Widow’s post-credit scene oorspronkelijk bedoeld was als de eerste post-credit scene van Phase 4 is er nog een tweede parallel. Val verzamelt namelijk, net als Nick Fury, een nieuwe generatie helden alleen is het nu een stuk minder duidelijk of deze voor goede of kwade doeleinden ingezet worden.
Voor nu is het dan ook afwachten om te zien wat de plannen van Val zijn en hoe dit een impact gaat hebben op het MCU. Daarvoor moeten we alleen wel eerst afwachten op de volgende films en series. De eerstvolgende die afloopt is Loki en dat is al aankomende woensdag. Tijd om dus weer te speculeren want het MCU is terug!

Populair Nieuws