Van deze The Legend of Zelda games willen we ook een remake zien

Article
zondag, 25 juli 2021 om 9:00
phstf1626448360
Nintendo is niet vies van Zelda games opnieuw uitbrengen. Wanneer een spel minimaal rond de tien jaar oud is, krijgt zo'n titel meestal een opknapbeurt. Met The Legend of Zelda Skyward Sword HD doet Nintendo dit trucje weer. Dat heeft ons aan het denken gezet. Want van welke Zelda games zouden wij ook graag een remake willen zien?

The Legend of Zelda Phantom Hourglass & Spirit Tracks

Onze eerste kandidaat is gelijk een bijzondere, want het zijn namelijk twee spellen; de Nintendo DS titels Phantom Hourglass en Spirit Tracks. Deze portable Zelda’s traden in de voetsporen van The Legend of Zelda the Wind Waker, maar worden lang niet zo op een voetstuk geplaatst als de zonet genoemde titel. Dit komt mede door de ietwat frustrerende Temple of the Ocean King en Spirit Tower, die een enorme centrale kerkers vormen waar spelers continu naar terugkeren en snel in herhaling valt.
Maar dit is niet iets wat sterke quality of life verbeteringen kunnen oplossen, of op z’n minst meer stroomlijnen. Daarom zouden deze titels, perfecte kandidaten zijn voor een Zelda remake, maar ook voor een tweede kans. Aangezien zowel Phantom Hourglass als Spirit Tracks uitkwamen op DS, maken beide spellen slim gebruik van het touchscreen door je een map te bieden waar je allerlei aantekeningen op kan schrijven om puzzels op te lossen.
De ideale situatie zou zijn dat beide Phantom Hourglass en Spirit Tracks tegelijk als remake worden en aangeboden, dus als een twee-in-één game. Los van elkaar zouden deze games misschien net nog iets te kort schieten qua ervaring, maar bij elkaar zouden ze een Zelda remake vormen die genoeg unieks te bieden heeft wat alleen in die twee games te beleven valt.
si gba thelegendofzeldatheminishcap image1600wf1626448482

The Legend of Zelda the Minish Cap

Onze volgende titel waarvan een remake niet verkeerd zou staan is in veel opzichten een klein spel. Niet alleen werd the Minish Cap uitgegeven op een kleine Game Boy advance cartridge, maar ook kreeg Link zelf de superkracht om piepklein te worden om zo de kabouter-achtige Minish elfjes te ontmoeten.
Er is alleen wel een addertje onder het gras: The Minish Cap is niet gemaakt in Nintendo’s eigen keuken, maar in die van Capcom, of om nog meer precies te zijn door Flagship. Flagship was een studio gefundeerd door Nintendo, Capcom en Sega, maar deze is helaas opgelapt sinds 2007.
Maar dit hoeft niet te betekenen dat één van deze drie studio’s (of alle drie tegelijk) niet het sleeptouw neemt om deze unieke Game Boy Advance Zelda titel opnieuw tot leven te brengen in prachtig HD. The Minish Cap is vooral bekend om de uitbundige Kingstone Fusion side-quests, waarin je npc’s opzoekt jullie magische stenen te fuseren waardoor er iets veranderd in de spelwereld, en de slimme puzzels waarin Link tussen zijn normale en gekrompen gedaante moet schakelen.
Deze Honey I Shrunk the Kids-achtige Zelda ervaring is al flink wat jaartjes oud, en ondanks dat de pixelart van dat spel nog steeds een genot is om te zien, zou een uitvergroot Hyrule met een piepkleine Link er prachtig in HD uit zien.
si 3dsvc zeldaiitheadventureoflink image1600wf1626448670

The Legend of Zelda II The Adventure of Link

Nog zo’n aparte kandidaat is het vervolg op de originele The Legend of Zelda. Nadat het eerste Zelda spel voorgoed de wereld veranderde, had Nintendo hele andere plannen voor het vervolg. Zelda II is namelijk meer een classic Castlevania-achtige platform ervaring met een overworld map waarin Link zich door verschillende level secties heen springt, vecht en rent.
Aangezien Zelda II zoveel afwijkt van wat wij tegenwoordig van Zelda verwachten, wordt dit spel nooit vaak genoemd tussen grote Zelda titels of regelmatig zelfs vergeten. Maar dit is onterecht, want Zelda II biedt een unieke bikkelharde gameplay ervaring die je in geen enkele anders Zelda kan vinden ( wellicht in de Philips CD-i Zelda games, maar daar hebben we het niet over.)
Wij denken dat een HD remake van Zelda II door bijvoorbeeld een indie studie zoals Yacht Club games niet fout zou kunnen gaan. Yacht Clubs Shovel Knight serie is sterk geïnspireerd op de spelervaring van Zelda II, dus zij zouden er zeker raad mee weten. Een remake van Zelda II zou zeer bijzonder zijn, want niet alleen zou deze titel vandaag de dag veel beter scoren, maar ook is er gewoon geen ander Zelda spel dan Zelda II!
si 3ds thelegendofzeldaalinkbetweenworlds image1600wf1626448755

The Legend of Zelda A Link Between Worlds

The Legend of Zelda A Link Between Worlds is van zichzelf eigenlijk al losjes een remake van A Link To The Past. A Link To The Past en A Link Between Worlds lijken enorm veel op elkaar, alleen onscheid A Link Between World zich met de wall merge gimmick, waarin Link fuseert met de muur en in 2D als een muurschildering langs de muren heen kan lopen.
Deze gimmick was een enorm succes in dat spel, en voelt al snel net zo natuurlijk als slaan met je zwaard. A Link Between Worlds doet net wat gekkere dingen dan A Link To The Past, een daarom geloven wij dat deze titel net even een streepje voor heeft om een remake te krijgen.
Alhoewel dit spel voor de Nintendo 3DS uit kwam en erg leunde op het gebruik van de 3D perspectief van het apparaat, moet dit spel er vast nog beter ziet met een mooie lik HD verf. Nintendo heeft recent Miitopia naar de Switch geport, dus de mogelijkheid om Nintendo 3DS games naar de Switch te brengen is er. Wellicht zien we A Link Between Worlds in de toekomst verschijnen?
si 3dsvc thelegendofzeldaoracleofseasons image1600wf1626448809

The Legend of Zelda Oracle of Ages & Seasons

Tenslotte hebben nog twee games die op een Pokémon-achtige manier zijn uitgebracht; The Legend of Zelda Oracle of Ages en Oracle of Seasons. Deze games zijn ook ontwikkeld door de eerder genoemde samenwerkings studio Flagship, en zijn op wat gedeelde spelelementen na twee totaal verschillende games met ieder een eigen verhaal, wereld en uitdagingen.
In Oracle of Ages beland Link in de wereld van Subrosia, en in Oracle of Seasons in Holodrum. Deze werelden lijken in vlagen op Hyrule, maar hebben al gauw meer weg van Link’s Awakening’s knettergekke Koholint eiland. In plaats van op een paard rijdt Link tijdens z’n avontuur in de Oracle games op een dikke blauwe beer met vleugeltjes en een rode dinosaurus. De Oracle games zijn net even wat meer losjes met de Zelda setting net als Link’s Awakening, en dat is ook niet zo gek van deze spellen zijn ook duidelijk voortgekomen uit de Link’s Awakening engine.
De cirkel zou dus wat ons betreft helemaal rond zijn als ook nu weer de Oracles games opnieuw worden gemaakt in dezelfde engine als de Link’s Awakening remake voor Nintendo Switch van een paar jaar geleden. De wereld van de Oracle games is net zo kleurrijk en creatief, en beide spellen zouden helemaal uit de verf komen met de schattige diorama style van Link’s Awakening remake.
Het zou ons eigenlijk niet verbazen als Grezzo en Nintendo gewoon al bezig zijn met deze titels te maken. Zo niet, dan kunnen we altijd blijven hopen. Zo wel, dan las je het hier eerst!

Populair Nieuws