Beste Black Mirror Bandersnatch eindes - Let op: spoilers

Article
woensdag, 16 januari 2019 om 12:39
beste black mirror bandersnatch eindes let op spoilers 144990 1
Black Mirror: Bandersnatch is de reden dat het nieuwste seizoen van de Black Mirror is uitgesteld. Maar dat geeft helemaal niets, want Bandersnatch is een interactieve film, waarin jij de keuzes maakt. Er zijn dan ook veel verschillende verhaallijnen en dit zijn de beste Black Mirror: Bandersnatch eindes.
Voordat je begint met lezen, willen we nogmaals aangeven dat dit artikel veel spoilers over het verhaal van Black Mirror: Bandersnatch bevat. Wanneer je de film nog wil gaan zien, is het niet verstandig om hier verder te lezen. Dan kunnen we je wel doorverwijzen naar ons artikel waarin wij uitleggen waarom je Black Mirror: Bandersnatch wel of niet moet gaan kijken. Wil je weten welke verschillende eindes er allemaal zijn en wat hiervan de beste zijn? Dan moet je zeker verder lezen.

5. De filmset mindfuck

Black Mirror: Bandersnatch zit vol met mindfucks. Soms heb je even een paar minuten nodig om te begrijpen wat er precies gebeurt. Op de vijfde plaats in deze lijst met de beste Black Mirror: Bandersnatch eindes staat een van de grootste mindfucks uit deze toffe film. Stefan krijgt gedurende de film namelijk door dat hij niet elke keuze zelf kan maken. Hij heeft het gevoel dat hij bestuurd wordt, maar hij heeft niet goed door hoe dat kan of wie erachter zit, maar wij (als kijkers) weten uiteraard meer.
Nadat Stefan door krijgt dat er iets of iemand is die hem bestuurt, gaat hij hierover in gesprek met zijn therapeut. Zij geeft aan dat zijn leven dan wel iets spannender mag worden en ze daagt Stefan uit tot een gevecht. Wanneer je het gevecht vervolgens wil ontlopen door uit het raam te springen, wordt er heel hard “Cut” geroepen door de regisseur. Je komt erachter dat Stefan in een film speelt en de regisseur vraagt waarom hij zich niet aan het script houdt. Stefan begint erg te twijfelen aan de realiteit en wie hij nu daadwerkelijk is.
âââââââ
145050 1

4. De keuze op het balkon

Nadat je samen met je vader aankomt bij Dr Haynes, jouw therapeut, kun je een keuze maken. Ga je naar binnen of zag je Colin nu net voorbij lopen? Wanneer je gaat voor de tweede keuze, zet je een van de beste eindes van Black Mirror: Bandersnatch in werking. Wanneer je Colin volgt, ga je met hem mee naar zijn appartement. Daar leer je de vriendin van Colin, genaamd Kitty, en zijn dochter Pearl kennen. Colin zegt dat hij Stefan gaat helpen met het afmaken van zijn game, maar daarvoor maakt Stefan wel kennis met LSD.
Colin begint aan een verhaal over de overheid en hoe ze iedereen in haar macht heeft. De overheid zou zelfs de gedachten van de mensen controleren en Colin wil bewijzen hoe je dit kunt voorkomen. Ze lopen naar het balkon en daar geeft Colin aan dat een van hen van het balkon moet gaan springen. Wanneer je kiest voor Stefan, eindigt het verhaal meteen en wordt Bandersnatch nooit afgemaakt. Weer een enorm raar einde dus!
145051

3. Eind goed al goed

Gelukkig eindigen niet alle eindes zo luguber als de keuze op het balkon. Alhoewel deze keuze wel te maken heeft met het volgende einde. Wanneer je op het balkon kiest voor Colin zal het verhaal namelijk nog wat langer doorgaan. Nadat Colin naar beneden is gesprongen, word je namelijk wakker in de auto voor de praktijk van Dr Haynes. Wanneer je naar binnen gaat kun je kiezen om op je nagels te bijten of om over je oorlel te wrijven. Vervolgens krijg je een verhoogde dosis medicatie van Dr Haynes.
Wanneer je er vervolgens thuis voor kiest om de pillen daadwerkelijk in te nemen, zorg je voor een goed einde. Stefan maakt Bandersnatch namelijk af en de game wordt daarna uitgebracht. Eind goed al goed!
145052 1

2. Stefan wordt gek

Toch zijn niet alle beste eindes van Black Mirror: Bandersnatch zo positief als de vorige. Om bij dit einde te komen moet je flink wat ‘juiste’ keuzes maken. Stefan is al weken bezig met het coderen van Bandersnatch, maar de game loopt iedere keer vast. Uit frustratie gooit Stefan thee over de computer heen, waardoor het scherm iets heel vreemds laat zien.Je kunt kiezen voor het logo van Netflix of voor een ander vreemd logo.
Wanneer je voor het vreemde, onbekende logo kiest, wordt Stefan helemaal gek. Hij verliest alle vorm van zelfbeheersing, maar er is nog een mogelijkheid om te kalmeren. Als je deze mogelijkheid niet pakt zal Stefan zijn vader vermoorden. Vervolgens kun je kiezen om zijn lichaam in stukjes te hakken of om het te begraven. Wanneer je de vader in stukjes hakt, maakt Stefan Bandersnatch af en ontsnapt hij ook nog eens uit de gevangenis. Daarnaast zie je nog een vooruitblik naar een - inmiddels volwassen - Pearl, die probeert om Bandersnatch te maken voor het huidige publiek. Langzaam zie je dat Pearl, net als Stefan, gek begint te worden.
145054

1. Terug in de geschiedenis

We zijn aangekomen bij de nummer één van de beste Black Mirror: Bandersnatch eindes. Het is dan ook weer een einde dat je totaal niet ziet aankomen. In dit scenario probeert Stefan zijn moeder te redden door terug in de tijd te gaan. Zijn moeder is namelijk omgekomen bij een treinongeluk toen hij nog heel klein was. Je kunt kiezen of je achter je moeder aangaat, wanneer ze vertrekt om haar trein te halen.
Wanneer je deze keuze maakt, wordt er een groot stuk van de geschiedenis herschreven. Dit zorgt er niet voor dat Stefan al vanaf kinds af aan is overleden, maar Stefan zal uit het niets dood neervallen tijdens zijn eerste therapiesessie met Dr Haynes.

Beste Black Mirror: Bandersnatch eindes - Wat vinden jullie?

Hebben jullie Black Mirror: Bandersnatch al gekeken? Hopelijk wel, want anders hebben we net vijf toffe eindes gespoild. Laat ons hieronder in de comments weten welke van deze Black Mirror: Bandersnatch eindes jij het beste vond. Mocht je deze film toch nog willen zien, dan kun je dat doen op Netflix.

Populair Nieuws

Laatste Reacties