Foto: Netflix

Black Mirror: Bandersnatch zit tussen een film en een game in. Je kunt niet zelf bepalen waar je heen loopt, zoals in Red Dead Redemption 2, maar je kunt wel op bepaalde punten keuzes maken die invloed hebben op het verhaal. Iedere keuze die je maakt is belangrijk, want op deze manier bewandelt het hoofdpersonage, Stefan Butler (gespeeld door Fion Whitehead), een ander pad.

Het verhaal van Black Mirror: Bandersnatch

Black Mirror: Bandersnatch speelt zich af in 1984; een tijd waarin gaming en entertainmentmedia zich nog enorm moet gaan ontwikkelen. Nog nooit heeft men van Netflix, Spotify, PlayStation 4 of Xbox One gehoord. Stefan Butler, een jongen met een passie voor het ontwikkelen van videogames, maakt een game gebaseerd op het verhaal van Jerome F. Davies, genaamd Bandersnatch.

Davies werd gek door de verschillende eindes van het boek en de paden die konden worden bewandeld. Het lijkt er in Black Mirror: Bandersnatch op dat Stefan hetzelfde lot staat te wachten. Stefan heeft door dat hij wordt gecontroleerd en dat hij dingen moet doen die hij eigenlijk helemaal niet wil. Stefan heeft nog nooit op zijn nagels gebeten, maar als kijker krijg je de keuze om dit wel te doen. Je ziet dat Stefan probeert om zichzelf te stoppen, waarna hij door begint te krijgen dat hij deze keuzes niet zelf maakt. Maar dat doet hij uiteraard ook niet...