De beste actie games om tijdens Black Friday 2020 te scoren!

Article
donderdag, 26 november 2020 om 17:30
44769675672 8e344653f6 bf1606314284
Het is Black Friday en dat betekent dat webshops en retailers helemaal losgaan met dikke deals voor elektronica en games. Ben je nog op zoek naar één of een paar goede actie games? Maak je dan geen zorgen, want wij hebben de beste Black Friday 2020 deals voor actie games voor je op een rij gezet!

Red Dead Redemption 2

Ben je op zoek naar actie gepaard met een groots, avontuurlijk verhaal? Dan ben je aan het goede adres met Red Dead Redemption 2. Toen de game uitkwam werd het geprezen als één van de beste avonturen die je in een game kan beleven en sindsdien zijn er maar weinig titels bijgekomen die om die titel kunnen vechten.
In Red Dead Redemption 2 stap je in de cowboylaarzen van Arthur Morgan, een geharde outlaw en de rechterhand van Dutch Van Der Linde - de leider van de Van Der Linde Gang. De bende bevindt zich alleen in zwaar weer na een mislukte overval, waarna er meerdere leden zijn gedood of gevangen genomen en de rest is op de vlucht geslagen. In de omgeving van het pittoreske dorpje Valentine moet de bende - en Arthur in het speciaal - er weer voor zorgen dat er geld in het laatje komt en iedereen weer zijn of haar krachten komt. Voordat de lange arm van de wet de locatie van hun nieuwe schuilplaats leert kennen…
Na het lange en meeslepende avontuur, waarbij je alle leden van de Van Der Linde Gang als familieleden gaat beschouwen, staat ook nog een ander avontuur op je te wachten in Red Dead Online. Deze multiplayer wereld kent niet alleen haar eigen verhaal, maar ook actievolle PvP-gevechten, specialistische rollen als een Bounty Hunter of Moonshiner, de mogelijkheid om je eigen Posse op te bouwen en nog veel meer. En dat alles kan je met Black Friday voor een prikkie in huis halen!
watch dogs legionf1601608643

Watch Dogs Legion

Black Friday is vaak een ideale tijd om games goedkoop aan te schaffen, maar vaak zien we niet gloednieuwe games voorbij komen in de sale. Black Friday 2020 is daarmee een uitzondering. Zo is namelijk onder andere Watch Dogs Legion in de aanbieding, een game die pas op 29 oktober is uitgekomen.
In de nieuwste telg in de Watch Dogs franchise speel je niet met een vast karakter, in tegenstelling tot de eerste twee delen. Sterker nog, je speelt niet eens met één karakter. Na een reeks aanslagen in Londen zijn de hackers van DedSec namelijk opgejaagd en is het tijd voor een nieuwe lading digitale activisten. In je de game kan je daarom iedereen - en daarmee bedoelen we ook iedereen - rekruteren voor de organisatie en diegene zelf onder de knoppen nemen.
Dat is hard nodig ook, want na de aanslagen is Londen in handen gekomen van het privé-leger Albion en kan een misdaadfamilie zonder zorgen en problemen haar vuile zaakjes opknappen. En dan is er ook nog de mysterieuze hacker die verantwoordelijk is geweest voor de aanslagen. Genoeg mysteries om op te lossen en bad guys om uit de weg te ruimen dus in Watch Dogs Legion.
gta 5 trevor michael franklinf1614349468

Grand Theft Auto 5

Er zijn maar weinig gameseries die binnen en buiten de gamewereld zo bekend zijn als Grand Theft Auto. Rockstar weet dan ook met elk deel weer een titel neer te zetten van buitengewone kwaliteit, waarbij de meest recente titel wordt gezien als de beste game in de serie: Grand Theft Auto V.
In het zevende hoofddeel neem je ook niet één protagonist onder de knoppen, maar ga je op avontuur met maar liefst drie karakters. De gepensioneerde bankovervaller Michael, de gangster Franklin en de doorgedraaide Trevor. Wanneer hun paden elkaar kruisen zullen ze de handen ineenslaan om een reeks overvallen te plegen om, maar tussendoor kan je met elk van hen free roamen in Los Santos - een fictieve stad die sterk gebaseerd is op Los Angeles en omstreken. Naast het hoofdverhaal is er dan ook van alles te beleven in de stad, van verschillende sporten, stripclubs, races of gewoon chaos veroorzaken.
Daar houdt het bovendien ook niet bij op voor Grand Theft Auto 5. Net zoals Red Dead Redemption 2 heeft de game namelijk ook een uitgebreide online modus in de vorm van GTA Online. In die wereld dezelfde activiteiten beleven als in de singleplayer-modus, maar dan heb je nog meer opties met custom modes en kan je natuurlijk het plezier samen beleven met vrienden. En met de huidige Black Friday deals is Grand Theft Auto 5 zo goedkoop dat je hele vriendengroep de game nu kan scoren!
marvels avengers spider manf1596526808

Marvel’s Avengers

Voorlopig is de constante actie van de Marvel films even voorbij na Avengers Endgame, maar dat betekent niet dat de groep superhelden helemaal zijn met knokken. In Marvel’s Avengers kan je namelijk zelf de verschillende karakters onder de knoppen nemen, van Iron Man en Thor tot aan The Hulk himself.
Aan het begin van Marvel’s Avengers is de groep alleen niet bepaald een hechte groep. Sterker nog, ze hebben zichzelf opgeheven, na een tragedie tijdens hun eigen feestdag. Om het gat op te vullen is de corporatie A.I.M. gekomen en vijf jaar later wil het schimmige bedrijf een einde maken aan alle personen met bovennatuurlijke krachten. Om dat te voorkomen brengt de kersverse superheld Kamala Khan de Avengers weer terug om de snode plannen een halt toe te roepen.
Marvel’s Avengers kan je alleen spelen, maar de echte lol komt voort uit de mogelijkheid om de hele game in co-op te doorlopen. In de multiplayer modus kan je bovendien je eigen team aan superhelden samenstellen, nieuwe regio’s verkennen en missies spelen en de krachten van je helden upgraden via een skill tree. Ontwikkelaar Crystal Dynamics is bovendien nog niet klaar met Marvel’s Avengers, want er zullen steeds nieuwe helden aan worden toegevoegd. Een game waar je je nog een lange tijd meer kan vermaken dus.
star wars squadronsf1634200069

Star Wars Squadrons

Als mensen denken aan Star Wars, dan gaan de gedachten vaak al snel naar lightsabers, Chewbacca, de opmerkelijke zinsstructuur van Yoda en natuurlijk de spectaculaire dogfights met X-Wings en TIE-fighters. Als je op de voorste rij wil zitten in zo’n gevecht, dan moet je ongetwijfeld Star Wars Squadrons oppikken tijdens Black Friday 2020.
In tegenstelling tot andere games is de franchise is Star Wars Squadrons gericht op één specifiek ding en dat zijn in dit geval space battles. In het verhaal, dat zich afspeelt na Return of the Jedi, stap je afwisselend in de schoenen van een rebel of een Imperial soldier. Beide groepen raken verstrikt in Project Vanguard, waarbij de ene groep het geheime project wil voltooien, heeft de andere groep als doel om het te laten falen.
In elk geval zal je voor beide doeleinden moeten stappen in verschillende spaceships, van de bekende X-Wings en TIE-Fighters tot aan de bomber Y-Wing en de razendsnelle TIE Interceptor. Bovendien moet je tijdens de actievolle gevechten ook nog eens actief je schilden, wapens en motor managen en kan je alleen je schip besturen vanuit een first person perspectief. Star Wars Squadrons is daarmee een behoorlijk uitdagende game, net name in de competitieve multiplayer, maar wanneer je de vaardigheden onder de knie hebt zal je net zoals een echte piloot voelen.