Vijf tips om je snel op te werken als Moonshiner in Red Dead Online

  Cowboys kunnen sinds kort een carrière beginnen als Moonshiner in Red Dead Online. Er liggen veel gevaren op de loer tijdens het avontuur naar de maximale rang, maar met deze handige tips kan je in recordtempo klimmen op de carrièreladder.

  Ga slim om met de tijd

  Het stoken van alcohol is een tijdrovende bezigheid, het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je te allen tijde een lading op het vuur hebt staan wanneer je je shack hebt geopend. Staar je daarom ook niet blind op bepaalde voordelen die je kan krijgen.

  Voltooi je namelijk een Story Mission of een Bootlegger Mission, dan kost een lading mash maar tien dollar in plaats van de volledige prijs. Het is alleen handiger om gewoon de volle mep te betalen, het goedje laten koken en ondertussen de missie te doen. Op die manier heb je sneller een voorraad klaar die je weer kan verkopen om het verlies goed te maken.

  Stook je geen ongeluk

  Hoewel het verleidelijk is om de beste moonshine te maken uit de hele regio, raden we aan om het spul zo simpel en smakeloos mogelijk te houden. In het geval van de Moonshiner is het namelijk echt kwantiteit boven kwaliteit.

  Een lading moonshine van hoge kwaliteit dat twee keer zo lang op het vuur heeft gestaan, zal namelijk niet twee keer zoveel ervaringspunten opleveren. De meest efficiënte alcohol om te stoken is de Weak Shine van twee sterren, die een half uur duurt om te maken. Gooi ze vervolg achterop een kar en je kan je zuurverdiende dollars gaan ophalen bij je klandizie.

  Preventief blokkades uitschakelen

  De route naar je klanten zal alleen niet elke keer zonder obstakels zijn. De ene keer kan je probleemloos de booze run voltooien, maar in andere gevallen zullen controleurs van de overheid proberen te achterhalen wat je meeneemt in je kar. Er gaat normaal immers flink wat belasting over de sterke drank heen.

  Om te voorkomen dat de controleurs jouw lading in beslag nemen of anders de flessen kapot schieten in een vuurgevecht, is het belangrijk om je ogen goed open te houden. Zie je namelijk in de verte een blokkade, parkeer dan op een gepaste afstand jouw wagen en schakel de controleurs preventief uit. In sommige gevallen zullen de ambtenaren jouw wagen gewoon door laten gaan, maar die collateral damage nemen we maar voor lief.

  Maak gebruik van Cinematic Mode

  Waar de controleurs veel schade kunnen veroorzaken aan je lading moonshine, zijn zij niet het enige gevaar voor jouw kostbare spullen. Een andere manier waarop je snel flessen zal verliezen is namelijk simpelweg door de natuur. Bomen, rotsen, hobbels en andere obstakels zullen binnen de kortste keren de flessen uit de kar lanceren.

  Het is dus van groot belang om ten alle tijden op de weg te blijven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het overbruggen van grote afstanden in Red Dead Online gaat niet zo snel en we begrijpen het dat je kan indutten tijdens de zoveelste rit. Maak daarom slim gebruik van Cinematic Mode. Op die manier zorgt de game er zelf voor dat je op de weg blijft en kan jij ondertussen goed je ogen openhouden voor blokkades en andere gevaren.

  Verkoop je alcohol op rustige tijden

  Die ‘andere gevaren’ komen in veel gevallen in de vorm van andere spelers. Zij kunnen namelijk een slaatje slaan uit jouw lading, maar er zijn natuurlijk ook genoeg outlaws in Red Dead Online die simpelweg jouw leven zuur willen maken. Er wordt al vaak genoeg het vuur geopend wanneer je gewoon rijdt door de wereld, dus een speler die bezig is met een waardevolle missie heeft al helemaal een doelwit op zijn of haar rug.

  Heb je veel last van andere spelers tijdens je tripjes en heb je geen zin om wéér een volle lading moonshine te verliezen, dan kan het verstandig zijn om je Moonshine Runs uit te stellen. Mits je daar de tijd voor hebt natuurlijk. Merk je bijvoorbeeld dat er ‘s ochtends weinig spelers online zijn, dan kan je misschien nog voor je werk of school even die belangrijke lading lossen. Kan je meteen met een goed gevoel je dag beginnen!

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.