Top 10 beste 2018 films tot nu toe - Optimaal genieten

  De top tien beste 2018 films tot nu toe staat vol spektakel. Het jaar is pas net over de helft en toch zijn er al meer dan genoeg films die we maar niet kunnen vergeten. Van hilarische momenten tot de grootste actie, het jaar heeft er al meer dan genoeg van gezien.

  Twentieth Century Fox

  Helaas mogen films als Call Me By Your Name en The Shape of Water niet meedoen, want die kwamen oorspronkelijk vorig jaar al uit. Het gaat hier echt over de films die dit jaar uit zijn gekomen en er was meer dan genoeg keuze. Dit zijn de tien beste 2018 films tot nu toe.

  10. Deadpool 2

  Na de dood van Wolverine in Logan is Deadpool de enige filmserie van Fox die nog voor het extreme geweld gaat. Dat kan ook niet anders, want dat is nou eenmaal wat de grofgebekte Deadpool goed doet en waardoor het eerste deel een groot succes was. Dit keer moet Deadpool het opnemen tegen tijdreiziger Cable die uit de toekomst terug is gekomen om zijn vrouw en dochter te redden.

  Wanneer Deadpool hem in de weg staat, vliegt het geweld je om de oren in een tempo dat alleen geëvenaard wordt door de grappen die Deadpool aan het tappen is. De tweede ronde werkte net zo goed als de eerste dankzij de charme van Ryan Reynolds als Deadpool en de spectaculaire actie. Het was meer Deadpool en meer dan dat hoefde het ook zeker niet te zijn.

  Warner Bros. Entertainment Inc.

  9. Game Night

  Deadpool was niet de enige film die actie en komedie dit jaar goed bij elkaar wist te brengen, want dat is precies wat Game Night deed. De film was grappig, spannend en bezorgde het publiek een flinke dosis adrenaline.

  De film gaat over een koppel dat samen met een aantal vrienden spelletjesavonden organiseren. Wanneer één van de vrienden er een stapje bovenop wilt doen loopt het volledig uit de hand wanneer iemand gekidnapt wordt. De rest van de groep weet dit alleen niet omdat het spel wat ze ging spelen een kidnapspel was. De film is hilarisch en met zeker één van de beste 2018 films tot nu toe.

  Fox Searchlight

  8. Isle of Dogs

  Isle of Dogs is een film die bewijst dat een sprankje creativiteit veel kan doen voor een film. Deze stop-motion animatiefilm volgt een kleine jongen die zijn hond wil redden, nadat deze bij hem weg is gehaald. Hij gaat op zoek en belandt op een eiland waar alle honden naar toe zijn verscheept nadat er een virus uitbrak.

  De film straalt dankzij de prachtige stop-motion animaties en regisseur Wes Anderson weet zijn charme goed naar het witte doek over te brengen. De humor is grappig genoeg dat je schaterlachend in de zaal zit, maar slim genoeg dat je niet alles in één keer begrijpt. De film wordt nu al gezien als één van de betere van de regisseur en dat is knap als je The Grand Budapest Hotel ook al regisseerde. Het is met recht één van de beste 2018 films tot nu toe.

  Warner Bros. Picture

  7. Ready Player One

  Steven Spielberg bewees met Ready Player One dat films die iets met videogames te maken hebben ook goed kunnen zijn. De film is weliswaar niet gebaseerd zijn op een game, maar met alle referenties en het feit dat de hoofdpersonen in een videogame leven kan er toch wel gezegd worden dat het een videogame film is. De film is gebaseerd op het boek met dezelfde naam van Ernest Cline.

  Hij schreef de film dan ook samen met Zak Penn en het is daardoor niet een exacte kopie van het boek. De film is een stuk meer gestroomlijnd, waardoor het tempo altijd hoog ligt en je continu geniet van een goede dosis actie. Daarnaast zijn de vele referenties een feest voor het oog en een ieder die wel houdt van een beetje nostalgie.

  Universal Pictures

  6. Mamma Mia! Here We Go Again

  Het is een film die eigenlijk niet zo mogen werken, maar het tweede deel van Mamma Mia is oh zo leuk. De bekende hits van ABBA, de zoetsappige personages uit het eerste deel en een scala aan gouden keeltjes werken fantastisch. Niet alleen werkt de humor ditmaal wel, maar ook is het verhaal leuk om te volgen.

  Door zowel een vervolg als prequel te zijn, weet de film twee verhaallijnen op slimme wijze samen te brengen. Het laat zien hoe goed sommige personages wel niet zijn en hoe fijn het is om ze terug te zien. Het is met recht één van de beste 2018 films tot nu toe.

  Splendid Film

  5. Hereditary

  Een film kan niet altijd één bal vrolijkheid zijn en dat bewijst Hereditary maar weer. Deze horrorfilm weet namelijk op een hele andere manier succes te bereiken en dat is door je de stuipen op het lijf te jagen. De film draait om een familie die een geschiedenis kent met het sterven wegens mentale ziektes en dat zorgt voor een bizarre film.

  De film gaat namelijk niet voor de goedkope schrikmomenten, maar weet je tot het diepste van je ziel te schokken door een constant opbouwende spanning. De film is zeker niet voor iedereen en wordt als schokkend beschouwd, maar dat is niet een slecht iets. Het is een film die het waard is om te kijken en één van de beste 2018 films tot nu toe.

  Paramount Pictures

  4. A Quiet Place

  Voor wie toch een tikkeltje minder horror wil, is er A Quiet Place. Het is een heel ander soort horrorfilm, want deze film heeft meer iets weg van een thriller. De film gaat namelijk over een familie die probeert te overleven in een wereld waarin moordlustige aliens op aarde zijn geland. Dit is natuurlijk geen ideale situatie als je een aardbewoner bent, want mensen maken constant geluid.

  De film is spannend van begin tot einde waarbij je niet alleen met zwetende handjes op het puntje van je stoel zit, maar je ook doodsbenauwd bent om geluid te maken. In de film wordt namelijk veel gedaan met bijna geen geluid, waardoor je niet eens meer durft om popcorn in je mik te stoppen. Van begin tot einde zit je doodstil te genieten en dat maakt het één van de beste 2018 films tot nu toe.

  Disney/Marvel Studios

  3. Black Panther

  Marvel wist recentelijk al flink uit te pakken met Ant-Man and the Wasp, maar die wist de top tien niet te halen. Black Panther wist dit wel te doen door iets nieuws aan te reiken aan stripboekfilmfans. De film gaat namelijk niet alleen over Black Panther, maar ook over Wakanda en de cultuur rondom de mysterieuze plek. Het was een hele vernieuwing voor een Marvel-film die typisch gewoon de personage volgt in hoe hij een held wordt.

  Ook wist Black Panther een memorabele schurk neer te zetten met Killmonger (Michael B Jordan) en dat is bijzoner. Marvel is hier op een paar uitzonderingen niet zo goed in, maar in Black Panther snapte je waarom Killmonger zijn snode plannen wilde uitvoeren. Daarbij was de muziek van begin tot einde fantastisch, maar was het toch het verhaal dat het meest opviel. Marvel wist met een klein, persoonlijk verhaal één van de beste 2018 films tot nu toe op de plank te zetten.

  Pixar

  2. Incredibles 2

  Meer dan tien jaar na het origineel kwam dit jaar het vervolg op The Incredibles uit. Het vervolg bewijst dat Pixar en regisseur Brad Bird het in al die jaren nog niet verleerd zijn, want de film is misschien wel beter dan deel 1. Met een gloednieuw verhaal dat de spotlight op Elastigirl zet en Jack Jack die de show steelt, is het lachen, gieren, brullen geblazen.

  Niet alleen het verhaal is goed, maar ook de animatie. Die spat aan alle kanten van het scherm met geweldige actie en wonderschone omgevingen. De film is meer dan alleen een goede portie nostalgie, ondanks dat het heerlijk voelt om weer met de familie Parr op stap te gaan om wat slechteriken te verslaan.

  Marvel Studios

  1. Avengers: Infinity War

  Was er ooit enige twijfel dat we deze lijst met beste 2018 films tot nu toe zouden afronden met Avengers: Infinity War. De film is van begin tot einde alles wat je hoopt van een film waar al tien jaar lang naartoe gebouwd werd. Waar Black Panther een persoonlijk verhaal vertelde, wist Infinity War op een geweldige wijze het verhaal van Thanos en de Infinity Stones te vertellen.

  Het einde schokte de wereld en bezorgt sommigen nog steeds slapeloze nachten. Met het samenkomen bijna alle personages van het Marvel filmuniversum voor de ultieme conclusie, is geen moment saai en geeft toch iedereen een moment om te stralen. Het is simpelweg de beste 2018 film tot nu toe.

  Blijven dit de beste 2018 films?

  De vraag is of deze tien films de beste 2018 films blijven. Er komen nog genoeg pareltjes uit dit jaar. De tien verwachte 2018 films die je nog moet zien hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat je niets hoeft te missen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.