Top 10 best verkochte Xbox One games - houden de exclusives de eer hoog?

  Hoe doen de Xbox One exclusives het in een lijst met de best verkochte Xbox One games? Kunnen spellen als Halo en Gears of War de eer van Xbox hooghouden of staat er een multiplatform game op één? Wij zochten het uit!

  10. Star Wars Battlefront

  We beginnen de lijst van de best verkochte Xbox One games met een game uit één van de grootste media franchises aller tijden: Star Wars. Het spel in kwestie is de eerste Star Wars Battlefront game uit 2015. De actie shooter van ontwikkelaar DICE genereerde ontzettend veel hype, aangezien de originele Battlefront games al zo goed waren.

  Electronic Arts besloot de Battlefront games nieuw leven in te blazen en dit leverde redelijk wat succes op. Hoewel de eerste Battlefront game van EA niet door iedereen goed werd beoordeeld, werd het spel wel vaak verkocht. De Xbox One versie is meer dan 4,1 miljoen keer over de toonbank gegaan.

  9. Minecraft

  Minecraft is één van de best verkochte spellen aller tijden, dus het is niet heel vreemd dat het spel ook één van de best verkochte Xbox One games is. Nou ja, als je bedenkt dat het spel al meer dan zes jaar geleden uitkwam misschien wel. In ieder geval, ook op de Xbox One is Minecraft erg succesvol geworden.

  Het spel kwam in 2014 naar de Microsoft console en is sindsdien meer dan 4,5 miljoen keer verkocht. De sandbox game zag het levenslicht na het creative project van de Zweedse Markus Persson, oftewel Notch. Het spel geeft je de volledige vrijheid om je fantasie de vrije loop te laten en te maken wat je ook maar wil.

  8. Call of Duty: Infinite Warfare

  De first-person shooter Call of Duty: Infinite Warfare kwam in 2016 uit voor de PlayStation 4, PC en, uiteraard, de Xbox One. Infinite Warfare is het dertiende primaire spel uit de Call of Duty serie van Activision. De speciale editie kwam met een remaster van Call of Duty 4, wat waarschijnlijk voor een stuk meer verkopen heeft gezorgd.

  Op de Xbox One is het spel al meer dan 4,6 miljoen keer verkocht. Niet slecht, als je bedenkt dat de eerste trailer van de game ontzettend veel dislikes kreeg. Op een gegeven moment was de trailer van het spel de video met de op één na meeste dislikes. Het spel zelf kreeg redelijke goede kritieken, dus dat is goed recht getrokken door ontwikkelaar Infinity Ward!

  7. Fallout 4

  Bethesda's Fallout 4 werd in 2015 uitgebracht en maakte een hoop mensen gelukkig. Na de release van Fallout New Vegas was er namelijk erg lang een roep om een nieuwe Fallout game, maar naast een paar loze geruchten werd daar niks van vernomen. Totdat daar ineens Fallout 4 was.

  Fallout 4 werd al snel populair, omdat het Fallout is, maar ook omdat het vierde deel het eerste Fallout spel was die een ingesproken hoofdpersoon bevatte. De game was een succes voor Bethesda en werd geprezen door veel critici. Wij gaven Fallout 4 in onze review zelfs een 9.5! Het spel werd sinds de release in 2015 rond de 4,8 miljoen keer verkocht op de Xbox One.

  6. Halo 5: Guardians

  Op de zesde plek van de lijst met de best verkochte Xbox One games zien we dan eindelijk de eerste Xbox One exclusive: Halo 5: Guardians. Het tiende spel in de Halo serie werd in 2015 uitgebracht op de console en kende redelijk veel succes.

  Zo werd het spel veelal positief ontvangen door de game-industrie en bracht meer dan 400 miljoen euro op in de eerste week van release. Meer dan Halo 4, de game die daarvoor van de Halo serie het beste verkocht in de eerste week van uitgave. Halo 5 is op het moment van schrijven meer dan 4,8 miljoen keer verkocht.

  5. Battlefield 1

  De Battlefield serie is al een tijdje een grote naam in de wereld van gaming. Vooral Battlefield 3 en Bad Company 2 waren enorm populair. Battlefield Hardline en Battlefield 4 werden iets minder ontvangen, maar toen was daar Battlefield 1. Een game die de goede naam van de Battlefield serie nog maar even onderstreepte, zo is te lezen in onze review.

  De first-person shooter van ontwikkelaar DICE werd een grote hit, vooral vanwege het thema van de Eerste Wereldoorlog, de goede singleplayer er de bloedstollende multiplayer modus. Alleen al op de Xbox One verkocht het spel meer dan 5,1 miljoen kopieën.

  4. Call of Duty: Advanced Warfare

  Als je twee keer hebt moeten kijken naar de naam van onze nummer vier snappen wij dat wel. "Deze Call of Duty stond toch al in de lijst" horen wij je denken als je niet zo bekend bent met de serie. Maar Advanced Warfare is toch echt een andere game, eentje die twee jaar eerder werd uitgebracht.

  Ontwikkelaar Sledgehammer Games bracht ons in 2014 de PC, PlayStation 4 en Xbox One versies van Call of Duty: Advanced Warfare. Volgens de fans hebben ze dat goed gedaan, want velen vonden de game een stuk beter dan zijn voorganger, Call of Duty: Ghost. Advanced Warfare is meer dan 5,2 miljoen keer over de toonbank gegaan, dus op dat front deed het spel het ook goed.

  3. Call of Duty: WW2

  De nieuwste game op dezelfde lijst is ook een deel in de Call of Duty reeks. In november 2017 bracht Activision de first-person shooter Call of Duty: WW2 uit. Het veertiende grote deel in de Call of Duty serie speelde zich voor het eerst sinds 2008 weer af in de Tweede Wereldoorlog.

  Deze terugkeer naar de oude tijden werd zeer op prijs gesteld door de game-industrie. De meeste critici waren lovend over het spel, vooral vanwege het Tweede Wereldoorlog thema. Binnen drie dagen had de game al meer dan 400 miljoen euro opgebracht. De 5,8 miljoenen verkopen van de Xbox One versie hebben hier zeker aan meegeholpen!

  2. Call of Duty: Black Ops 3

  We kunnen op basis van deze lijst van de best verkochte Xbox One games wel stellen dat de Call of Duty games erg populair zijn onder de Xbox One spelers. De meest succesvolle van die Call of Duty games is, op de Xbox One tenminste, Call of Duty: Black Ops 3.

  Deze shooter speelt zich af in 2065, 40 jaar na de gebeurtenissen in Black Ops II. Black Ops III kwam in 2015 uit en werd een groot succes. Het spel was het best verkochte spel in de Verenigde Staten in 2015. Op de Xbox One werd de game meer dan 7,2 miljoen keer verkocht.

  1. Grand Theft Auto V

  Hoe kan het ook anders dan dat Grand Theft Auto V de nummer één is op onze lijst met de best verkochte games op Xbox One. Volgens analisten is het spel ook de meest winstgevende game aller tijden, dus zo vreemd is het niet. Het spel brak meerdere records ten tijde van haar release en bracht meer dan 813 miljoen euro in de eerste drie dagen op.

  De open wereld actie avontuur game van Rockstar Games is helemaal opgeblazen, maar dat komt ook omdat het spel zo ontzettend goed is. Het spel werd eerst alleen op de Xbox 360 en PS3 uitgebracht, maar kwam later ook naar de Xbox One, PS4 en PC. Deze versies waren sterk verbeterd en bevatte ook voor het eerst in een GTA game een first-person modus.

  Xbox One spelers schatte de game ook op waarde. Het spel werd namelijk meer dan 7,8 miljoen keer verkocht. Dat is erg veel, maar het past zeker bij de grote van dit geweldige spel.

  Dit zijn de best verkochte Xbox One games op dit moment!

  Zoals je hebt kunnen lezen zitten er weinig Xbox One exclusives in het lijstje met de best verkochte Xbox One games. Dit kan natuurlijk altijd veranderen, maar momenteel kan alleen Halo 5 zich meten met de rest.

  Halo 5: Guardians

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.