Top 10 best verdienende films van 2021

Article
vrijdag, 24 december 2021 om 15:30
free guyf1627593270
Het is de afgelopen twee jaar niet altijd makkelijk geweest om geld te verdienen aan een film. Gelukkig zit de branche dit jaar wel behoorlijk in de lift ten opzichte van 2020, wat natuurlijk alles te maken heeft met het feit dat de bioscopen in 2021 veel meer open zijn geweest. Dit zijn de best verdienende films van het jaar!

10. Free Guy

In Free Guy volgen we Guy (Ryan Reynolds), een NPC in de fictieve game Free City. Op een dag begint hij af te wijken van zijn programmering en wanneer hij de interface van de game te zien krijgt rolt hij in een groots avontuur. Een deel van de code van Free City is namelijk gestolen, en Guy blijkt nogal belangrijk om dat aan het licht te brengen.
In de eerste plaats is Free Guy vrij eenvoudig vermaak. Maar soms is het voor een film genoeg om gewoon leuk te zijn. Zowel het publiek als critici konden de film over het algemeen waarderen. De ruim 313 miljoen dollar die hij opbracht is dan ook zeker geen bedrag om je neus voor op te halen.

9. Black Widow

Het heeft even mogen duren, maar eindelijk is er dan een solofilm voor Black Widow. Voor sommigen zal het, gezien de gebeurtenissen van Avengers Endgame, misschien mosterd na de maaltijd geweest zijn. Maar daar lijken de opbrengsten niet echt onder te lijden: de film leverde ruim 379 miljoen dollar op, waarin de opbrengsten van die Premier Access op Disney+ nog niet eens in zijn meegerekend.
In de film zelf zien we wat Natasha Romanoff, alias Black Widow, zoal deed tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War. Ze komt erachter dat het Black Widow-programma waaruit ze ooit ontsnapte nog steeds draait, en besluit het voorgoed te beëindigen. Daarbij wordt ze bijgestaan door haar zus Yelena (Florence Pugh), die we de komende tijd in nieuwe MCU-projecten gaan zien als een nieuwe Black Widow.

8. Dune

Frank Herberts klassieke science-fiction boek Dune stond lang bekend als moeilijk, zo niet onmogelijk, om te verfilmen. Verschillende filmmakers hebben even goed hun best gedaan, maar het resultaat werd meestal geen klassieker op zich. Maar in 2021 stond Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival) aan het roer. Het resultaat is de beste cinematische reis naar Arrakis tot nu toe.
De film was alleen niet het hele verhaal, maar een ‘Part One’. Gelukkig deed de film het financieel goed en bevestigde Warner Bros. kort na release dat Dune: Part Two inderdaad gemaakt wordt. Uiteindelijk leverde het eerste deel ruim 393 miljoen dollar op, dus het tweede deel is waarschijnlijk een goede zet voor Warner Bros.

7. Eternals

We hebben in 2021 een aardig aantal Marvel-projecten mogen zien, waaronder ook de introducties van een aantal nieuwe helden. Daarbij horen ook de Eternals, te zien in de gelijknamige film. De film was goed voor 399 miljoen dollar, wat zeker niet verkeerd is.
Of het helemaal terecht is, is een andere vraag. Eternals zou volgens velen namelijk de slechtste MCU-film sinds Thor: The Dark World zijn. Toch blijft het een Marvel-film, wat meestal succes betekent. Wie het wel een topfilm vond hoeft waarschijnlijk niet bang te zijn dat de Eternals niet terugkeren.

6. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Al sinds het begin van het MCU zijn er hier en daar verwijzingen naar The Ten Rings en hun leider The Mandarin. De manier waarop Iron Man 3 die verhaallijn afhandelde viel niet overal in de smaak, maar Marvel liet wat ruimte over om er op terug te komen. Dit jaar kregen we dan eindelijk een wat passender interpretatie van The Mandarin en zijn ‘bedrijf’, waarbij we ook nog eens voorgesteld werden aan de held Shang-Chi.
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings viel over het algemeen goed in de smaak. De film bracht bovendien zo’n 432 miljoen dollar in het laatje. Bovendien mogen we ook van deze superheld vaker gaan genieten, want zowel Shang-Chi als The Ten Rings zullen we op zeker moment terugzien.

5. Godzilla vs. Kong

Als je het hebt over iconische grote film-monsters, dan zijn de namen Godzilla en King Kong niet ver weg. Met twee van zulke monsters in de filmwereld is het geen wonder dat mensen zich gaan afvragen hoe het zou zijn als de twee met elkaar op de vuist gingen. Kan een uit de kluiten gewassen gorilla zich meten aan de vleeswording van een atoombom?
Het antwoord op die vraag levert geen ijzersterk verhaal op. Maar spektakel mag je zeker verwachten bij Godzilla vs. Kong. Aangezien spektakel bioscoopkaartjes verkoopt, was Godzilla vs. Kong goed voor bijna 468 miljoen dollar.

4. Venom: Let There Be Carnage

Marvel is dit jaar hofleverancier van de best verdienende films. Tenminste, op personages bekeken, want in feite is Venom: Let There Be Carnage natuurlijk een Sony-film. Het is overigens niet een bijzonder goede film, dus de 498 miljoen dollar aan opbrengsten zijn misschien een kleine verrassing.
Misschien is het de enorme populariteit van bijna alles dat met Spider-Man te maken heeft. Of misschien is het dat spektakel en comic book-films zalen vullen. Of kreeg interesse in de film een boost toen duidelijk werd dat Spider-Man: No Way Home schurken uit andere film universums zou gebruiken? Hoe het ook zij, Let There Be Carnage was een financieel succes, ongeacht wat je verder over de film te zeggen hebt.

3. Spider-Man: No Way Home

Over Spider-Man gesproken: de held zelf konden we natuurlijk ook weer zien schitteren op het witte doek. Spider-Man: No Way Home was - mede dankzij een reeks geruchten die we hier niet zullen bevestigen of ontkennen - één van de meest gehypete films van het jaar. Het geld stroomde dan ook vrij snel binnen.
Na één weekend had de film al 587 miljoen dollar verdiend, inmiddels is het 638 miljoen. De teller zal de rest van het jaar nog wel verder oplopen, dus wie weet waar Spidey uiteindelijk staat. In Nederland mogen helaas even niet meer bijdragen aan die teller, maar zodra het weer kan is Spider-Man: No Way Home zeker het kijken waard.

2. F9: The Fast Saga

We konden in 2021 ook weer een nieuw deel in de Fast & Furious-reeks zien. Dat was eigenlijk al de bedoeling in 2019, maar om niet in conflict te komen met andere films werd F9 uitgesteld, waarna hij in de ‘uitgesteld door corona’-categorie terecht kwam. Was F9 het wachten waard?
Eigenlijk niet echt. Je zult niet snel horen dat F9: The Fast Saga daadwerkelijk een goed film is. Maar er is actie en er zijn snelle auto’s, dus wat er leuk aan zou kunnen zijn is ook weer niet heel moeilijk te bedenken. De 726 miljoen dollar die de film opbracht liegt er dan ook niet om.

1. No Time to Die

Toen we bij de nummer twee aankwamen zonder het over James Bond te hebben gehad vermoedde je het misschien al: No Time to Die is de best verdienende film van 2021. De film staat bovenaan met 774 miljoen dollar. In Hollywood-bedragen is het misschien niet zo veel meer dan de nummer twee, maar een overwinning is een overwinning.
De James Bond franchise is natuurlijk sowieso populair, dus dat de film succesvol zou zijn was te verwachten. Maar dat No Time to Die ook nog eens de zwanenzang is van Daniel Craigs vertolking van James Bond zal ook de nodige interesse hebben opgewekt. Ook wij waren wel te spreken over de film, dus als je interesse hebt, maar je hebt de film nog niet gezien, maak er dan binnenkort even tijd voor vrij.

Populair Nieuws