Top 10 beste games van 2021 volgens Rox van der Helm

Article
vrijdag, 24 december 2021 om 16:00
game of the year rox van der helmf1640278814
Al jaar en dag is Rox trouw onderdeel van XGN. Sinds het prille begin schrijft ze al over de nieuwste games en andere toffe entertainment. Ook dit jaar heeft de hoofdredacteur van de site een mooie lijst met uitgespeelde games op haar naam staan. Maar welke titels zijn haar dit jaar het meest bijgebleven? Dit is de top 10 beste games van 2021 volgens Rox van der Helm!

10. Call of Duty Vanguard

Iedereen heeft qua games wel een guilty pleasure. Bij mij is dat Call of Duty. En dan niet voor de multiplayer, maar vooral vanwege de campaign en de zombies. In dit geval heb ik vanwege de campaign Vanguard op nummer tien gezet. Is het baanbrekend? Nee. Heb ik me vermaakt? Tweehonderd procent. Verhaaltechnisch vond ik de campaign een beetje vermoeiend, maar de gameplay was weer heerlijk smooth. Ik heb de missies dan ook met een grote grijns op mijn gezicht gespeeld en daarom mag Call of Duty Vanguard niet in mijn lijstje ontbreken. You hate it or love it. Well, I love it.
20211026 mariopartysuperstars04f1635275293

9. Mario Party Superstars

Op nummer 9 staat een game van Nintendo: Mario Party Superstars. Sommigen zullen misschien zeggen dat vijf bordspellen wat weinig zijn, maar ik vind dat onzin. Je betaalt 50 of 60 euro voor 5 bordspellen en die kun je de hele tijd blijven spelen. Elke speelronde is anders, dus mensen moeten niet zo zeuren. Ik vind dit echt een titel, net zoals Mario Kart, die je steeds weer tevoorschijn kan toveren als je mensen over de vloer krijgt. Want je hoeft geen gamer te zijn om dit te kunnen spelen en vrijwel iedereen vindt het leuk. Helemaal top!
back 4 bloodf1623840996

8. Back 4 Blood

Al jaren heb ik een zwak voor co-op games en als je dan ook nog eens iets in een team van vier personen kan spelen, ben ik al helemaal om. Back 4 Blood was een titel waar ik lang naar uitkeek, omdat ik Left 4 Dead 1 en 2 met vrienden kapot heb gespeeld. Helaas moet ik wel concluderen dat Back 4 Blood niet zo’n eigen smoel heeft en een stuk minder tof is. Maar ook moet ik toegeven dat ik met mijn vaste co-op team nog steeds me heel erg vermaak met deze titel. Het is gewoon lachen om enorm veel zombies af te slachten, ze te snel af te zijn. Of juist net te falen, zodat je elkaar weer op de been moet helpen. Een goede co-op titel draait om fun en dat weet deze game zeker te bieden.
life is strange true colorsf1616080702

7. Life is Strange True Colors

Ik zeg het wel vaker. Voor mij draait gamen vaak om een goed verhaal en emoties. Overigens krijg je dat bij nummer 6 ook voor de kiezen. Maar we zijn nu bij nummer 7: een nieuwe game in de Life is Strange serie en een waar ik van begin tot eind van genoten heb. Persoonlijk vond ik dit niet de beste uit de serie, maar smaken verschillen. De personages zijn interessant en de muziek is prachtig en mede dankzij het verhaal wil je blijven spelen en als een game dat voor elkaar krijgt, doet het iets goed.
lost in randomf1630334960

6. Lost in Random

Nog een verrassing, maar van iets minder grote orde wellicht is Lost in Random. Ontwikkelaar Zoink Games volg ik al een aantal jaren op de voet en met veel plezier heb ik diverse titel van dit bedrijf gespeeld. Hier en daar wat buggy, maar altijd was het om van te genieten. Het is bizar om te zien wat voor grote sprongen er ineens gemaakt zijn in Lost in Random. Deze game is geschikt voor hen die houden van role-playing games en kaartspellen. Want via een kaartsysteem ga je vele gevechten aan. Gamers die niet zoveel geduld hebben, kunnen deze titel beter laten liggen, maar zelf heb ik ontzettend genoten van de vreemde wereld vol met gekke wezens.
it takes twof1614606438

5. It Takes Two

Op nummer 5 staat de verrassing van het jaar. Ik bedoel: waar kwam deze game ineens vandaan? It Takes Two is een dijk van een game en een van de beste co-op titels die ik de laatste jaren heb gespeeld, zo niet dé beste. De game bevat een leuk verhaal, maar het zijn vooral de omgevingen die stuk voor stuk om te genieten zijn. Daarbij moet je continu met zijn tweeën puzzelen om verder te komen en is de co-op heel doordacht! Niet voor niets het de game: It Takes Two. Dus heb je niets te doen deze lockdown? Zoek iemand binnen je huishouden, plof neer op de bank en ga samen deze game spelen. Je zal geen spijt krijgen!
little nightmares 2f1612205274

4. Little Nightmares II

Op nummer vier heb ik echt een geweldige game gespeeld waarvan ik inmiddels de game op 100 procent heb uitgespeeld, iets wat ik niet heel vaak doe qua achievements of trophy’s. Ik was eigenlijk meteen al heel erg onder de indruk van het eerste deel. Zowel deel één als twee hebben een Tim Burton sfeertje waarbij de horror vibe in de suspense zit. Deel twee doet totaal niet onder voor het eerste deel en bevat ook weer wat leuke puzzels. Een absolute must om te spelen als je het mij vraagt.
ratchet and clank rift apartf1622473934

3. Ratchet & Clank: Rift Apart

Wat is er nou mooier dan een filmische beleving hebben op je PlayStation 5? Niets toch. Met Ratchet & Clank: Rift Apart heb je echt het gevoel dat je zelf een hoofdrol vervult in een hele toffe game. Het spel ziet er prachtig uit met felgekleurde vrolijke omgevingen en knotsgekke vijanden om te verslaan. Ook het arsenaal van Ratchet is weer om van te smullen. Daarbij is de toevoeging van het vrouwelijk personage Rivet echt té schattig. I love this game!
halo infinite master chieff1616493849

2. Halo Infinite

Momenteel ben ik bezig met Halo Infinite en wat is dat toch een enorm gave titel geworden. Helaas heb ik de campaign nog niet uitgespeeld, maar ik ben er wel druk mee bezig. Ik had een lichte delay omdat ik eerst nog op vakantie was, maar het was een fijne manier van terugkomen: Halo Infinite onderdeel van de Game Pass haha! Ik moet zeggen dat ik het wel heel heel heel erg jammer vind dat de co-op niet meteen speelbaar is, want dat is toch wel waar ik altijd de meeste plezier uithaal in Halo. Maar goed, in mijn eentje het verhaal doorlopen tijdens een keiharde lockdown is niet het ergste. Al is de vraag nu steeds: wie mag er achter de Xbox in de woonkamer om Halo te spelen: Rox of Theo? Ach, luxe problemen, nietwaar?
2021 09 16 lost judgment pf1631785618

1. Lost Judgment

Het zal voor sommigen geen verrassing zijn, maar als er een Yakuza of Judgment game uitkomt, dan weet je automatisch al dat die bij mij op één komt. Gamen draait voor mij grotendeels om een goed verhaal en het losmaken van emoties en dat is precies wat deze game zo goed doet. Lost Judgment is een game om jezelf tientallen uren in te verliezen. Ik vind de hoofdpersoon een uiterst sympathiek figuur en wat ik vooral mooi vind aan dit deel is hoe er ingegaan wordt op het thema pesten. Naast dit heftige onderwerp vallen er genoeg hilarische dingen te beleven, zoals je mag verwachten van een dergelijke game!