Battlefield 5 Rotterdam map uitgelicht [gespeeld op gamescom]

  De Battlefield 5 open beta staat voor de deur en brengt je terug naar de Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij mochten de map van Nederlandse bodem alvast uitproberen tijdens gamescom en we hebben dan ook een aantal tips. Dit is hoe je je alvast kan voorbereiden op de Battlefield 5 Rotterdam map.

  Naast Rotterdam zal er bij de Battlefield open beta ook nog een map speelbaar zijn. De andere map heet Artic Fjord en brengt je naar Noorwegen, maar daar gaat het hier niet over. Hier gaat het om de Battlefield 5 Rotterdam map die je tijdens de open beta zowel in Conquest als Grand Operations modus kunt spelen.

  Lees ook alles over de Battlefield 5 modes en maps als je meer wilt weten!

  Een plekje bemachtigen

  Het eerste waar je natuurlijk over na moet denken is waar je je gaat positioneren op de Battlefield 5 Rotterdam map. De beste plek die je hiervoor kunt uitkiezen, ligt midden in het centrum van de map. Vanaf hier heb je een tactisch voordeel ten opzichte van je tegenstanders, want het is de plek die je de meeste mogelijkheden biedt om andere punten over te nemen in een Conquest match.

  Het is een tuintje dat omringd is door gebouwen waar je eventueel nog in kunt gaan zitten als vijanden de plek willen stelen. Het is dus niet alleen handig als uitgangspunt, maar ook nog eens een goed te verdedigen plek. Vanuit de huizen heb je namelijk goed overzicht op wat er gebeurt en omdat er maar een gelimiteerd aantal in- en uitgangen zijn, kun je alles des te gemakkelijker in de gaten houden.

  Zwemmen of verzuipen

  Als je Rotterdam een beetje kent, verwacht je waarschijnlijk dat de Battlefield 5 Rotterdam map vol zit met water en niets is minder waar. Er is een aantal grachten waar je doorheen kunt zwemmen of je kunt ervoor kiezen om over de bruggen heen te lopen die ook te vinden zijn. Beide mogelijkheden kennen voor- en nadelen, want wanneer je besluit om te gaan zwemmen heb je namelijk geen mogelijkheid om jezelf te beschermen.

  Je moet dan net het geluk hebben dat je niet gezien wordt door de vijand, want anders is de kans groot dat je bij de vissen zult slapen. Het nadeel van het nemen van de bruggen is alleen dat je een stukje moet omlopen en best wel bloot bent. Niet dat je geen kleding aan hebt, maar dat er geen beschutting is en je dus sneller gezien kan worden door vijanden.

  Puinruimen

  Iedere Nederlander weet dat Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd is door Nazi-Duitsland en dat is op de Battlefield 5 Rotterdam map dan ook duidelijk te zien. In de game is dit afgebeeld door vernietigde gebouwen die je vervolgens in je voordeel kunt gebruiken. Het zijn namelijk dit soort plekken die voor de beste schuilplaatsen zorgen.

  Deze delen van de Battlefield 5 Rotterdam map zijn namelijk een stukje verticaler, waardoor je van bovenaf toch een beetje kunt domineren. Daarnaast levert het puin genoeg plekken op om je achter te verschuilen en zijn door het puin nieuwe wegen ontstaan waarmee je de vijand kan verrassen. Het helpt ook mee dat in Conquest één van deze plekken een punt is om te domineren voor Tickets, dus de puinhoop zal je vaak genoeg zien.

  Battlefield 5 Rotterdam map tips

  Met deze Battlefield 5 Rotterdam map tips moet je een stapje voor zien te krijgen op de tegenstander tijdens de Battlefield 5 Open Beta. Er is natuurlijk nog veel meer te lezen over de nieuwe Battlefield 5 gameplay die we gespeeld hebben tijdens gamescom. Dat en nog veel meer kun je vinden op onze speciale gamescom pagina.

  Battlefield 5 komt op 20 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.