Tijdens de onthulling van de Battle Royale modus, Firestorm, liet ontwikkelaar DICE weten dat er acht Battlefield 5 maps in de game zitten. De maps die tot nu toe bekend zijn, lichten we hier uit. Maar enkele zijn nog niet onthuld, dus die worden later toegevoegd.

Rotterdam

De eerste map is natuurlijk ons eigen Rotjeknor, waar je over bruggen heen kunt rennen en door de diverse grachten mag zwemmen. Het decor van Rotterdam wordt wel opgedeeld in twee mappen voor de multiplayer modus van Battlefield 5, zoals Battlefield-schrijver Jeff Landa al aangaf in een blogpost. In de eerste map rolt de Duitse blitzkrieg in mei van 1940 de stad binnen om het Nederlandse leger uit te schakelen.

In de trailer, die je hierboven kunt bekijken, zie je in de verte straten in brand staan en rook die opstijgt. Het toont de impact van de invasie van de Duitsers, maar voor jou bevindt de echte strijd zich in het centrum van Rotterdam. Dit is slechts het tipje van de sluier, want een Duitse V1-raket omarmt de chaos in zijn algemeen en zorgt ervoor dat het tij in de strijd keert.