Avengers Endgame spoilers - De 10 meest schokkende momenten!

  Avengers Endgame is sinds vorige week in de Nederlandse bioscopen te zien en overtrof alle verwachtingen. De slotfilm van de Infinity Saga zat boordevol schokkende momenten en verrassingen. Ben je inmiddels bijgekomen van de film en toe aan een breakdown? Dan zijn hier de 10 meest schokkende momenten uit Avengers Endgame.

  Marvel Entertainment

  Pas op: spoiler alert! Natuurlijk zit deze special vol met Avengers Endgame spoilers. Kijk hem dus absoluut niet voordat je de film hebt gezien. Avengers Endgame is zo’n bijzondere film en het zou zonde zijn als je spoilers leest en de film voor jezelf verklapt. Onze review van Avengers Endgame bevat geen spoilers en kun je veilig lezen.

  10. Thor is een dikke zuiplap

  We kennen ‘The God of Thunder’ natuurlijk als een gespierde macho man, maar Thor heeft in Endgame in een volledig andere conditie. Met een dikke pens, lang onverzorgd haar en een volle baard laat hij zien dat hij na de massale uitroeiing van alle levende wezens vooral toevlucht in de koelkast heeft gezocht. Zijn komische uiterlijk zorgt dan ook voor een aantal hilarische momenten in de film.

  Een voorbeeld daarvan is de eerste keer dat we ‘dikke Thor’ in volle glorie te zien krijgen. We zien hoe Hulk en Rocket een bezoek brengen aan New Asgard waar Thor met zijn vrienden Korg en Miek bier drinkend op de bank Fortnite aan het spelen zijn. Wie zag dit aankomen? Wij in ieder geval niet!

  Marvel Entertainment

  9. Tony en Pepper hebben een dochter

  Van alle overgebleven Avengers is Tony Stark er na de tijdsprong van vijf jaar het beste aan toe. In plaats van een riante villa is hij nu samen met Pepper Potts woonachtig in een knus boshuis. Dit is niet de enige grote verandering in zijn leven, want hij heeft nu zelfs een dochter!

  Morgan Howard Stark, de dochter van Pepper en Tony, is een schattig meisje met hetzelfde charisma als haar vader. Ze lijkt, ondanks de situatie waarin de wereld zich bevindt, een gelukkige jeugd te hebben gehad. Haar aanwezigheid zorgt voor een extra emotionele lading voor Tony tijdens de missie waarin hij alles op het spel zet.

  Marvel Entertainment

  8. Thanos wordt onthoofd in de eerste 20 minuten

  Als je iemand vorig jaar na de release van Infinity War had verteld dat Thanos in de eerste 20 minuten van de volgende film het loodje legt had diegene jou waarschijnlijk voor gek verklaard. Het was een scene die in de bioscoop dan ook voor veel verbaasde reacties wist te zorgen. In de eerste momenten van Endgame zien we de Avengers een aanval op Thanos plannen.

  Als ze er achter komen dat hij zich in zijn eentje op een planeet vertoeft slaan ze meteen hun slag. Ze vallen zijn huis binnen en zien dat er weinig is overgebleven van de krachtige Titan. Thor grijpt zijn kans en hakt zijn hoofd eraf met Stormbreaker. Een mooie reactie op ‘You should have gone for the head’ uit Infinity War en zeker een van de meest schokkende momenten uit Avengers Endgame.

  Marvel Entertainment

  7. De Hulk en Bruce Banner zijn één persoon

  Nadat het personage van de Hulk in Thor: Ragnarok een volledig nieuwe look kreeg, lijkt dit een logische volgende stap. Toch is dit iets waar je als Marvel fan even aan moet wennen. In Endgame heeft Bruce Banner een manier gevonden om zijn hersenen aan het lichaam van de Hulk te koppelen. Dit resulteert in een Hulk die normaal praat, kleren draagt en extreem menselijk overkomt.

  Banner en de Hulk zien elkaar dus niet meer als vijanden, maar leven harmonieus in één lichaam. Deze andere draai aan het bekende personage zorgt voor een paar komische scenes en is zoals Banner/Hulk het in zijn eigen woorden zei: ‘the best of both worlds’.

  Marvel Entertainment

  6. Black Widow offert zichzelf op

  Toen we erachter kwamen dat de Avengers terug zouden gaan in de tijd om de Infinity Stones te stelen, kon de slimme kijker zich al snel bedenken dat er ook een reis naar Vormir op de planning stond. Vormir kennen wij natuurlijk als de thuisplaneet van de Reality Stone. Het is de steen die alleen bemachtigd kan worden door een geliefde op te offeren.

  Als uiteindelijk Black Widow en Hawkeye deze missie aangaan is één ding zeker. Een van de twee zal niet terugkeren. Na een kort gevecht offert Black Widow zich op in een emotionele scene die Hawkeye de kans geeft om terug te gaan naar zijn familie en ze redt er het heelal ook nog eens mee.

  Marvel Entertainment

  5. Captain America gebruikt Mjölnir

  Fans vragen zich al jaren af of Captain America sterk genoeg is om Thor’s hamer Mjolnir te gebruiken. De reden hiervoor is een scene uit Avengers: Age of Ultron waarin de Avengers een poging wagen om het mythische wapen op te tillen. Captain America lijkt de hamer een beetje weten te bewegen en de fans begonnen met speculeren.

  In Endgame krijgen we eindelijk een antwoord op de vraag en oh, wat was het vet! Captain America pakt tijdens het gevecht met Thanos Mjölnir op en gaat helemaal los. Met coole combo's waarin Cap zijn iconische schild en Mjölnir gebruikt en epische bliksemanvallen maakt hij gehakt van Thanos in een van de beste momenten uit heel het MCU. Wat was het toch zonde geweest als je spoilers had gelezen voor dit moment in Avengers Endgame. Het kwam voor iedereen als een verrassing.

  Marvel Entertainment

  4. Een reis door het verleden

  Op nummer vier van onze lijst met Avengers Endgames spoilers staat het tijdreizen. Toen onze favoriete helden in Infinity War in een hoopje veranderde stof vroegen wij ons allemaal af hoe de Avengers deze verschrikkelijke misdaad zouden terugdraaien. Ze waren zelf ook een tijdje radeloos, maar toen keerde Ant-Man terug met een nieuw idee: tijdreizen door middel van de Quantum Realm. Dit resulteerde in een reis langs verschillende momenten uit het verleden van de Marvel films à la Back to the Future.

  Zo kwamen Iron Man, Hulk, Captain America en Ant-Man op komische wijze de Avengers film uit 2012 binnen met de missie om de Tesseract uit hun eigen handen te stelen. Het tijdreizen gaf daarnaast de mogelijkheid voor een aantal andere mooie momenten. Iron Man sprak met een jongere versie van zijn vader, Thor’s moeder kon haar zoon moed inspreken en Captain America kon zijn geliefde Peggy weer bewonderen.

  Marvel Entertainment

  3. Captain America leidt een gelukkig leven met Peggy

  Nadat de Avengers Thanos weten te verslaan met de Infinity Stones uit het verleden, moeten de stenen ook weer worden teruggebracht. Captain America neemt deze taak op zich en stapt de machine in om volgens plan vijf seconden later weer terug te komen. Alleen hij kwam niet terug. In plaats daarvan zat een hoogbejaarde Steve Rogers verderop op een bankje.

  Wat blijkt is dat hij ervoor heeft gekozen om in het verleden te blijven waar hij een lang en liefdevol leven leidt met Peggy Carter. In een ontroerende scene zien we hem dansen met zijn liefje. Een mooier einde voor dit personage kunnen we ons niet indenken.

  Marvel Entertainment

  2. Alle Avengers komen terug uit de dood

  Oké, dit was een van de meest voorspelbare momenten uit Avengers Endgame aangezien een tweede deel van Spider-man en Black Panther al aangekondigd zijn, maar de manier waarop verraste ons wel. Nadat de Avengers hun eigen Infinity Gauntlet in elkaar knutselden, maakt de Hulk ‘The Snap’ ongedaan en keren alle Avengers in een prachtige scene terug voor het eindgevecht met Thanos.

  Dit eindgevecht is naast een van de meest schokkende momenten uit Avengers Endgame misschien ook wel het coolste moment uit een Marvel film ooit. Nadat Captain America zijn iconische zin ‘Avengers Assemble!’ roept zien we hoe het grootste aantal Avengers ooit gezamenlijk de confrontatie aangaat met het massale leger van Thanos. In één woord: FANTASTISCH!

  Marvel Entertainment

  1. Tony Stark sterft na een heroïsche actie

  Alles begon bij Iron Man. De film uit 2008 lanceerde het Marvel Cinematic Universe en is dé reden dat een film als Avengers: Endgame überhaupt gemaakt kon worden. Het is dan ook welverdiend dat hij degene is die Thanos mag uitschakelen en door middel van deze heroïsche daad een waardig einde aan zijn verhaal brengt.

  Vanwege het belang van zijn personage is zijn plotselinge dood ook zo schokkend. Gelukkig ging Iron Man op een van de meest badass manieren de pijp uit. Het was een moment dat door spoilers voor Avengers Endgame goed verpest had kunnen worden. De scene waarin hij een omgekeerde ‘Snap’ uitvoert was een mooie verwijzing naar zijn eerste film doordat hij de woorden ‘I am Iron Man’ uitsprak. Rust in vrede Tony Stark.

  Avengers Endgame spoilers - De 10 meest schokkende momenten!

  Dit waren de grootste spoilers uit Avengers Endgame. Zoals je kunt lezen is Avengers Endgame dus niet zomaar een film. De film was een ware achtbaanrit en is cruciaal voor de toekomst van Marvel. De verhaallijnen van de belangrijkste superhelden werden afgerond en de deur wordt geopend voor een nieuw begin. Verspreidt alsjeblieft geen spoilers voor Avengers Endgame als je de film al gezien hebt.

  Was jij ook zo verrast door de film en wat vond jij de meest schokkende momenten uit Avengers Endgame? Laat het ons weten in de reacties!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.