Marvels Avengers Endgame release - Avengers Infinity War recap en andere films

  De nieuwste trailer van Avengers Endgame stoomt velen klaar voor de release van deel 4 uit de reeks. Alhoewel het nog vaag blijft wat de film precies gaat bieden, beginnen de handen van Marvel-fans te jeuken. In deze special geven wij even een korte Avengers Infinity War recap. Zo ben je er helemaal klaar voor!

  Marvel Studios

  Let op, dit artikel bevat spoilers als je de films nog niet hebt gezien die voor Avengers Endgame zijn uitgegeven. Mocht je gevoelig zijn voor spoilers (ondanks dat onderzoek aantoont dat spoilers je plezier ook kunnen vergroten), dan is het raadzaam om hier te stoppen met lezen. Zo niet, dan staat er veel aan toffe informatie klaar.

  Thanos richt schade aan

  Met Infinity War liet Marvel ons achter met een enorme veel vragen. We zagen al veel van onze favoriete personages in stof opgaan, puur doordat Thanos met zijn vingers knipte. Alhoewel we allemaal de hoop koesteren dat het allemaal goed komt (het moet eigenlijk wel, want er komt nog een hele lading aan Marvel-films aan), wordt het toch behoorlijk spannend op welke manier Marvel dit allemaal weer recht gaat breien. Thanos heeft een enorme schade aangericht en heeft de helft van alle levende wezens in het universum uitgeroeid.

  Thanos had een gevaarlijk plan, want hij had geen controle wie hij uit de weg ruimde. Misschien had hij zichzelf met die knip wel in stof veranderd! Avengers Endgame zal zich in ieder geval focussen op hoe Thanos dan uiteindelijk zelf in het stof mag gaan bijten. Dat wil niet zeggen dat deze film alle problemen die Thanos heeft aangericht zal oplossen. Marvel kennende zal Endgame ons ook weer met een cliffhanger verblijden.

  Marvel Studios

  Maar één uitkomst

  In ieder geval is het aannemelijk dat aan het einde van de rit alles goed gaat komen. De hint hiervoor is eigenlijk al gegeven in Infinity War, toen Doctor Strange een bizarre keuze maakte. Eerder in de film gaf hij aan dat als hij tussen de Time Stone of het in leven laten van Tony Stark moest kiezen, dat hij dan met alle liefde voor de Time Stone zou kiezen. Gek genoeg doet hij dat niet wanneer hij letterlijk voor deze situatie komt te staan. Hij geeft de steen zelfs af aan Thanos, die hem dankbaar kan gebruiken om zijn plan ten uitvoeren te brengen.

  Doctor Strange rechtvaardigt dit doordat hij daarvoor miljoenen versies van de toekomst heeft bekeken. De kans van slagen is bijzonder klein. In bijna alle gevallen is het einde verhaal voor de helden en de wereld. Er is één uitkomst waarin het allemaal weer goed komt en om die uitkomst te kunnen bereiken heeft Doctor Strange gekozen te steen weg te geven. “Het was de enige manier”, is een duidelijke zin die veel Marvel-fans niet kan zijn ontgaan.

  Marvel Studios

  Avengers Infinity War recap over doden

  Maar nadat Thanos de steen kreeg, vielen er bijzonder veel doden. Ergens wel handig, aangezien er al zoveel helden waren dat Marvel moeite kreeg om alle helden genoeg beeldtijd te geven. Ook niet gek als ze niet eens op één hand te tellen vallen! Black Panther, Spider-Man, Doctor Strange, Winter Soldier, Scarlet Witch, Star-Lord, Mantis, Nick Fury, Maria Hill, even wat namen die allemaal dood zijn. Het aantal nog levende helden is gelukkig een stuk kleiner en overzichtelijker. Vrijwel alleen de harde kern van de Avengers is nog aanwezig.

  Deze superhelden worden aangevuld door nog wat andere helden die we niet Infinity War zagen. Zo komt Hawkeye terug en hij lijkt een grotere rol in deze film te gaan spelen. Ook kunnen we de nieuwe superheld Captain Marvel aan het lijstje Avengers toevoegen. Het wordt interessant om te zien wat haar rol in de film is. Deze superheldin is bijzonder sterk en zou toch wel een goede tegenstander voor Thanos kunnen worden.

  Niet overtuigd? Bekijk ook eens ons artikel waarin we redenen geven om Captain Marvel in de bioscoop te gaan kijken.

  Marvel Studios

  Mieren van de partij

  Wat ook niet is ontgaan, is de afwezigheid van bepaalde helden in Avengers Infinity War. Neem bijvoorbeeld Ant-Man die het belangrijker vond om op zijn eigen solo-avontuur te gaan, dan de wereld van Thanos zijn wandaden te behoeden. Het einde van deze solo-film geeft wel wat interessante informatie over Endgame. Zo komt Ant-Man vast te zitten in de Quantom Realm en daarom is het aannemelijk dat een deel van de nieuwe Avengers-film zal gaan over hoe deze superheld uit die nare wereld weet te ontsnappen.

  Het is in ieder geval zeker dat Ant-Man niet heel de film in die Quantum Realm vast zal blijven zitten. In de trailer van Endgame wordt ook al wat hints weggeven dat Ant-Man sowieso van de partij is. Zo zien we letterlijk hoe hij voor de deur staat om de overgebleven helden te ondersteunen. Ook in de credits zien we al dat hij is ontsnapt. Het zou gek zijn als Marvel ons niet zou uitleggen hoe Ant-Man uit die nare wereld is ontsnapt.

  Marvel Studios

  Ruimte-avonturen

  Er is verder nog een andere persoon die uit een beknellende situatie moet weten te ontsnappen. Aan het einde van Infinity War kwam Tony Stark (oftewel Iron Man) namelijk vast te zitten in de ruimte, nadat hij een poging deed om Doctor Strange uit de klauwen van Thanos te redden. In de ruimte belanden was makkelijk. De vraag is hoe Tony Stark nu weer met beide benen op aarde terecht weet te komen. We gaan in deze nieuwe telg van het Marvel Cinematic Universum dus zeker meemaken of Iron Man zal stikken of toch weer een manier weet te vinden om levend uit deze nare situatie te komen.

  In ieder geval lijkt het er in de trailer op dat Tony het niet makkelijk krijgt in de ruimte. Waarschijnlijk wordt Tony gewoon gered. Zo is Rocket van Guardians of the Galaxy nog in leven en ondertussen wordt Captain Marvel ook aan de mix toegevoegd. Genoeg manieren om Stark (en Nebula) nog van de dood te redden!

  Wil jij nog meer weten over Marvel Avenger Infinity War, dan hebben wij nog een ander artikel klaarstaan dat je zeker moet lezen. Hierin leggen wij het einde van Infinity War haarfijn uit.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.