Angry Birds AR release - Verover die eieren terug in AR

  Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de vogeltjes vliegen fluitend door de lucht. Dit lijkt op een doodnormale middag, maar niets is minder waar. De vogels worden namelijk afgeschoten met een katapult. Vandaag is namelijk de Angry Birds AR release aangekondigd. Dit is wat we van de nieuwe game van Rovio kunnen verwachten.

  Dit jaar is het alweer tien jaar geleden dat de eerste Angry Birds game werd uitgebracht door de Finse ontwikkelaar. Daarom vindt Rovio het tijd voor een speciale editie. Deze keer vliegen de vogels niet over je beeldscherm, maar door je huiskamer. Door middel van Augmented Reality (AR) verandert jouw omgeving in het speelveld voor de nieuwste Angry Bird game. De game gaat officieel Angry Birds AR: Isle of Pigs heten en je kunt de game vanaf vandaag pre-orderen.

  Alleen voor iPhone

  Dan zullen we meteen maar met het 'slechte' nieuws beginnen, want de nieuwe game van Rovio komt alleen maar uit op de apparaten van Apple, die ARKit ondersteunen. De release van Angry Birds AR betekent een nieuwe game, die niet beschikbaar is voor Android-apparaten. Apple is gaan samenwerken met Rovio om de nieuwste features van de A12 Bionic chip te benuttigen. Dit viel mooi samen met het jubileum van Angry Birds, waardoor we binnenkort kunnen genieten van Angry Birds AR.

  Voor de game wordt gebruik gemaakt van de kracht van de processor van de Apple smartphones. Zo kan de AR functie van de apparaten niet alleen meer worden gebruikt om te meten en voorwerpen in jouw woonkamer te plaatsen, maar ook om vogels door je woonkamer te schieten. Virtueel dan he!

  Rovio

  Vogeltjes in je woonkamer door middel van AR

  Om Angry Bird AR te spelen heb je een oppervlak nodig, zoals een koffietafeltje. Jouw iPhone meet dit oppervlak op, om het level in te laden. Vervolgens zal het level worden ingeladen op jouw eigen tafel. Wanneer dit is gebeurd, ondervind je voor het eerste de toegevoegde waarde van AR. De levels kunnen namelijk vanuit meerdere standpunten worden gespeeld.

  Sami Ronkainen, creative director bij Rovio, gaf aan dat de meeste levels niet zomaar te halen zijn vanuit één standpunt. Om de levels te kunnen voltooien moet je eromheen lopen en proberen om de zwakke punten in het bouwwerk te vinden. Bijna ieder level zou met één vogel te halen zijn, maar daarvoor moet je veel uitproberen en om het level heen lopen, want anders gaat dit je echt niet lukken.

  Omdat je daadwerkelijk om het level heen moet kunnen lopen, is de game op dit moment nog minder geschikt om onderweg te spelen. Je kunt niet even uit de auto stappen om om het level heen te lopen en in de trein wordt het ook allemaal wat krap. Ronkainen geeft aan dat Rovio hier wel mee bezig is, maar dat het voor nu nog een game is die vooral thuis, op school of in het café moet worden gespeeld.

  Rovio

  Vier werelden met maar liefst veertig levels

  Op het moment van de release zullen er genoeg levels beschikbaar zijn om je bezig te houden. Er zijn dan veertig levels die verspreid zijn over vier werelden. Je zult dan misschien denken dat veertig levels binnen één dag te halen zijn, maar er zitten enorm moeilijke levels tussen, die op het eerste oog onmogelijk lijken. Wij hebben een aantal levels geprobeerd, die zelfs na een aantal keer goed rondlopen, proberen en kijken niet te halen waren. Er zitten stukken TNT verstopt in de levels, die je kunt gebruiken om de levels te halen.

  Daarnaast zul je lang niet alle levels meteen met een perfecte score halen. De game heeft dus een hoge replay-waarde, want er kan altijd wel iets beter. Ook wanneer je een level al hebt gehaald met twee sterren, kun je vervolgens proberen om die derde ster te bemachtigen. Dat gaat je niet één, twee, drie lukken!

  Columbia Pictures

  De vier originele vogels

  Met de Angry Birds AR release viert Rovio het tienjarig bestaan van de Angry Birds franchise. Hiermee wordt dus ook de release van de originele Angry Birds game, in 2009, gevierd. Dat betekent dat alleen de vier originele vogels beschikbaar zullen zijn in Angry Birds AR. Geen poespas dus en gewoon de rode, gele, blauwe en zwarte vogels!

  De rode is misschien wel de bekendste van alle boze vogels. Dit is namelijk de standaard vogel die je als eerste vrijspeelt. Daarnaast heb je de gele vogel die een stuk sneller is. De blauwe vogel splitst zich op in drieën en is sterk tegen ijs. Tot slot is er nog de zwarte vogel die voor enorm veel schade kan zorgen. Vond je de eerste Angry Birds game leuk? Dan ga je, na de release, ook zeker genieten van Angry Birds AR.

  Rovio

  Angry Birds AR release met multiplayer?

  Op het moment van de release van Angry Birds AR zal de game alleen singleplayer kunnen worden gespeeld. Sami Ronkainen geeft wel aan dat multiplayer een reële optie is. Hij wil nog niets kwijt over wanneer dit zou gaan gebeuren. We weten wel dat Rovio er mee bezig, maar er is verder nog niet veel over bekend.

  Angry Birds AR is ontzettend leuk om alleen te spelen, maar wanneer je in realtime tegen je vrienden kunt spelen voor de hoogste score, zou dit het plezier alleen maar vergroten. Het is dus nog even afwachten wat Rovio hier precies mee gaat doen. We gaan het allemaal zien in de komende updates voor Angry Birds AR.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.