VR Lasergamen in VR Room Utrecht (video)

  Wij van XGN gingen met de redactie naar de VR room in Utrecht om daar te VR lasergamen. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk dan de onderstaande video waar je kunt zien hoe dat er aan toe ging.

  VR, ook wel "Virtual Reality", is een gesimuleerde wereld, oftewel een niet echte wereld, gecreëerd door een computer waar een persoon zich in kan wanen. Wanneer een speler een VR headset opzet zal de speler het gevoel krijgen alsof hij zich in deze wereld bevindt. Door middel van de control sticks die je vasthoudt, lijkt het alsof de handelingen die je met je handen doet echt zijn. Dit zorgt voor een levensechte ervaring.

  VR Lasergamen

  In Nederland is VR nog niet zo heel erg door ontwikkeld, maar in de VR Room in Utrecht kun je al ervaren hoe het is om je in deze virtuele realiteit te bevinden. Wij van XGN besloten om dit eens te proberen en ons onder te dompelen in deze virtuele werelden. We speelden eerst, met 2 teams van 2 spelers, en toen draaide het maar om één ding: lasergamen! In dit spel bevindt elke speler zich op een platform met een pilaar. Door de toren die er in het echt ook staat, heb je het gevoel alsof je je daadwerkelijk in de speelwereld bent en ook echt dekking kan zoeken voor de laserstralen die op je afgevuurd worden. Het team dat als laatste overblijft, wint de strijd. Het gaat om tatisch spelen, dekking zoeken en torens veroveren. En samen sta je sterk!

  Daarnaast konden we ook nog ons reactievermogen testen in het spel Beat Saber. Bij dit spel heb je twee laser zwaarden in je handen, een rode en een blauwe. Hiermee moet je de blokken die op je afkomen doorsnijden. Het klinkt nu dan heel makkelijk, maar bedenk wel dat er op de blokken ook nog wordt aangegeven welke richting je moet snijden en met welk kleur zwaard je moet meppen. Voor mensen die Beat Saber nog nooit hebben gespeeld is er gelukkig een makkelijk niveau, waarin alle blokken nog op een rustig tempo op je af komen. Voor de mensen die hun reactie vermogen echt willen testen is er natuurlijk een hogere moeilijkheidsgraad, hierin vliegen de blokken met een nauwelijks bij te houden snelheid op je af.

  In de video hierboven kun je zien hoe het ons is vergaan in deze virtuele realiteit.

  Benieuwd geworden naar het VR Lasergamen? Ga dan nu naar de website van de VR Room.

  Houd ons in de gaten, want hebben we een toffe win-actie!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.