Alles wat je moet weten over de ASTRO A50 voor de PS4 en Xbox One [getest op gamescom]

  Naast dat we op gamescom flink wat games hebben getest, konden we ook aan de slag met de nieuwste hardware. Zo ook de nieuwe ASTRO A50 voor de PS4 en Xbox One. Dit is het nieuwste kindje in de line-up van ASTRO en hier lees je al onze bevindingen.

  Voor wie ASTRO niet kent, hebben we hier nog een snelle recap voor je. ASTRO is het hardwarebedrijf dat de laatste jaren wegens uitersthoge kwaliteit steeds meer naar de voorgrond is gekomen. Het spotlicht weten ze constant te vangen door de fijne, aanpasbare controllers en de comfortabele headsets, zoals de ASTRO A40 TR. De nieuwste daarvan is de ASTRO A50 voor de PS4 en Xbox One die we tijdens gamescom hebben getest.

  Bakbeest van buiten

  Op het eerste gezicht lijkt de ASTRO A50 best wel intimiderend. Het is een grote headset met flinke schelpen en een kille uitstraling dankzij de zilveren bouten waarmee je de grootte van de headset kunt verstellen. Toch hoef je je alles behalve geïntimideerd te voelen, want het bakbeest voelt heerlijk op je hoofd dankzij de zachte schelpen.

  Deze weten op natuurlijke wijze een groot deel van het omgevingsgeluid te onderdrukken nog voordat je de headset daadwerkelijk inplugt op je PS4. Niet dat inpluggen noodzakelijk is, want de headset is volledig wireless en heeft een bereik van zo'n 15 meter. Toepasselijk genoeg is de batterijduur ook om en nabij 15 uur.

  Handige dock

  Zodra je headset leeg is na die vijftien uur kun je de headset gemakkelijk opladen door deze in de daarvoor bestemde dock te zetten. Hierbij hoef je niet bang te zijn of de headset wel goed in de dock staat. Dit heeft te maken met het vernuftige design van de dock, want deze is magnetisch. Hierdoor valt de headset altijd op de juiste plaats en is opladen zo gedaan.

  De magneet in de dock en headset is zo sterk dat je de dock zelfs (per ongeluk) mee kunt trekken wanneer je de headset uit de dock haalt. Het lijkt grappig en indrukwekkend, maar in de praktijk kan dit wel voor problemen zorgen. Snel de headset pakken kan bijvoorbeeld voor schade zorgen aan de dock, want als je deze in je greep meesleurt en door de kamer smijt zal dat de dock zeker niet ten goede komen.

  Sterke features

  Wel mag er een applausje worden gegeven aan de ASTRO A50 voor de features van de headset. Deze zijn zowel onder de kap als in het design noemenswaardig. Zo is de headset best wel flexibel, waardoor je niet snel bang hoeft te zijn dat deze kapot gaat.

  Toch is het onder de kap waar het pas echt indrukwekkend wordt. Dit heeft te maken met het feit dat de headset Dolby Audio Ready is, waardoor het geluid van alle kanten komt en je op realistische wijze geluid uit elke hoek hoort komen. Daarbij komt ook nog eens dat de headset is geoptimaliseerd voor pro gaming, waardoor je bijvoorbeeld een fractie van een seconde sneller bent met voicechat. Iets wat het verschil kan maken tussen leven en dood in games als Counter-Strike of Battlefield.

  ASTRO A50 voor PS4 en Xbox One is nu verkrijgbaar

  De ASTRO A50 voor de PS4 en Xbox One is nu overal verkrijgbaar voor een stevige prijs. De headset kost namelijk 319,99 euro. Voor die prijs krijg je zowel de headset als de dock waarmee je de headset kunt opladen.

  Voor meer over gamescom 2019, kun je naar onze speciale gamescom 2019-pagina.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.