5 game DLC om reikhalzend naar uit te kijken

Article
zondag, 09 mei 2021 om 10:00
assassins creed valhalla wrath of the druidsf1616412318
Met de release van een game betekent het niet meteen dat een ontwikkelaar klaar is met de game, zo komen er geregeld uitbreidingen en DLC uit die bijna een nieuwe game zijn. Wij hebben daarom 5 game DLC op een rij gezet waar je reikhalzend naar uit moet kijken!

Assassin’s Creed Valhalla - Wrath of the Druids

Sinds het concept van de Assassin’s Creed franchise flink is omgegooid met de release van Assassin’s Creed Origins, duurt het ook langer voordat het volgende deel in serie wordt uitgebracht. Dat is niet alleen omdat de games een stuk groter zijn dan voorheen, maar ook omdat er na release ook een stuk meer content nog komt voor de games in de vorm van uitbreidingen.
Zo mag Assassin’s Creed Valhalla op 13 mei de eerste, grote DLC uitbreiding verwelkomen met Wrath of the Druids. In de DLC zal Eivor de oversteek van Engeland naar Ierland maken, om daar te vechten tegen een cult van druïden, genaamd de Children of Danu. Zoals we gewend zijn van de main game, zal dat geen makkelijke opgave zijn en moet Eivor waarschijnlijk ook de nodige steun vergaren van de Gaelic koningen.
Naast een nieuw verhaal zal ook nieuwe gameplay features krijgen. Zo moet je in de uitbreiding zogeheten Ring Forts veroveren en zal onze assassin-viking ook de kunst van het smokkelen moeten beheersen. Genoeg om naar uit te kijken dus met Wrath of the Druids.
the elder scrolls online blackwoodf1620126020

The Elder Scrolls Online - Blackwood

Fans van The Elder Scrolls franchise zijn nu al bijna tien jaar aan het wachten op een nieuwe singleplayer game in de serie. Gelukkig is er in die niet een complete Elder Scrolls-droogte geweest. Sterker nog, dankzij The Elder Scrolls Online kunnen spelers heel Tamriel verkennen, inclusief provincies die we al sinds het eerste deel in de franchise niet meer hebben gezien.
Daar komt op 1 juni bovendien een heel nieuw avontuur bij. Op die dag lanceert namelijk The Elder Scrolls Online: Blackwood, alweer de vijfde chapter voor de populaire MMO. Deze keer zullen avonturiers de plannen van Mehrunes Dagon, de Daedric Prince van destruction en ambition, moeten dwarsbomen.
Die naam zal waarschijnlijk bekend in de oren klinken van fans van The Elder Scrolls IV: Oblivion, want toen probeerde Mehrunes Dagon ook al Tamriel te veroveren. De DLC speelt zich alleen 800 jaar voor de gebeurtenissen van Oblivion af. Uiteraard mogen we waarschijnlijk ook weer een bezoekje brengen aan The Deadlands, het gebied van de Daedric Prince in Oblivion. Vergeet dus niet om je zonnebrand mee te nemen!
cuphead the delicious last coursef1620126093

Cuphead - The Delicious Last Course

Het gebeurt niet vaak dat we voor platformers DLC zien verschijnen, helemaal niet wanneer de game in kwestie alweer bijna vier jaar geleden is uitgekomen. Cuphead maakt alleen een uitzondering en trakteert ons dit jaar op een laatste hapje met The Delicious Last Course.
De DLC voor Cuphead lijkt bovendien geen simpele cash-in of mosterd na de maaltijd te worden, want ontwikkelaar Studio MDHR Entertainment pakt flink uit. Zo mogen spelers Ms. Chalice aan de slag, een derde karakter naast Cuphead en Mugman. Op een nieuw eiland genaamd Inkwell Isle. moeten er weer zeer uitdagende bazen worden verslaan. Gelukkig krijgen spelers daarbij ook nieuwe mogelijkheden, want The Delicious Last Course zal nieuwe wapens en charms introduceren, evenals de nieuwe vaardigheden van Ms. Chalice.
Wanneer je klaar bent op het nieuwe eiland is de DLC bovendien niet ten einde. Je kan Ms. Chalice namelijk ook gebruiken voor het hoofdverhaal van Cuphead, zodat je die op een compleet nieuwe manier kan beleven.
final fantasy xiv endwalkerf1620126174

Final Fantasy XIV - Endwalker

The Elder Scrolls Online is niet de enige MMO die dit jaar een nieuwe uitbreiding gaat krijgen. Na de zeer succesvolle Shadowbringers expansion uit 2019 is het dit jaar namelijk tijd voor Endwalker.
In de laatste uitbreiding werd zo’n beetje het einde van de wereld voorkomen. Maar terwijl spelers bezig waren om misschien wel de meest interessante FFXIV villain uit de weg te ruimen, is in de tussentijd een nieuwe dreiging opgedoken. Het lijkt namelijk tijd te worden voor de Final Days - de tweede keer om precies te zijn.
Met een nieuwe uitbreiding komt natuurlijk ook een nieuw gebied om te verkennen en deze keer mogen spelers naar Garlemald toe. Daar blijft het niet bij, want zelfs de maan staat op de planning. Daarnaast worden er ook een twee nieuwe jobs geïntroduceerd. De Sage is een healer en de andere job is vooralsnog onbekend, maar zal een Melee DPS klasse worden.
cyberpunk 2077 screenshotf1578999989

Cyberpunk 2077 - Meerdere DLC

De lancering van Cyberpunk 2077 is niet helemaal gelopen zoals CD Projekt RED had gehoopt. Sterker nog, het was een blamage. De PS4 en Xbox One versies van de game waren namelijk bijna onspeelbaar. Gelukkig heeft de Poolse studio sindsdien hard aan de game gewerkt en is Cyberpunk 2077 nu speelbaar op elk platform. En onder al die bugs schuilt een waar meesterwerkje.
Naast de technische updates voor Cyberpunk 2077, werkt CD Projekt RED momenteel ook aan meerdere DLC-pakketten voor de game. Dat verschilt van kleine, gratis DLC tot aan grote DLC waarvoor we moeten betalen, maar die wel veel nieuwe content voorschotelt. Waar we er precies van kunnen verwachten is nog niet helemaal duidelijk, maar de ontwikkelaar heeft met de DLC voor The Witcher 3: Wild Hunt laten zien dat ze op dat gebied één van de beste zijn!