De beste manieren om Opal te farmen in Assassin's Creed Valhalla

  Assassin’s Creed Valhalla heeft verschillende currencies om te verzamelen voor Eivor. Misschien wel de belangrijkste is Opal en dit zijn de beste manieren hoe je het kan farmen in de game.

  Wat is Opal in Assassin’s Creed Valhalla?

  Eivor kan verschillende materialen verzamelen in Assassin’s Creed Valhalla voor verschillende doeleinden. Zo zijn er resources die je uit raids kan verkrijgen om je eigen dorp uit te breiden, er zijn een handjevol materialen die je nodig hebt om je gear te upgraden en natuurlijk zijn er zilverstukken om alles in winkels te kunnen betalen of om informanten te kunnen omkopen.

  Eén soort vendor accepteert alleen geen muntstukken, maar vraagt je om Opal - een zeldzame en zeer waardevolle currency. Opal kan je namelijk gebruiken bij Reda van de Thousand Eyes guild, die wapens en armor verkoopt van extreem hoge kwaliteit. Deze zijn namelijk slechts een paar upgrades verwijderd van het maximale level. Daarnaast heeft Reda ook gewilde accessoires, zoals tattoo-ontwerpen voor Eivor en onderdelen voor je schip.

  Hoe kan ik Opal farmen?

  Opal is dankzij de voorwerpen die je ermee kan krijgen zeker iets wat je wil verzamelen. Het is alleen een resource die een stuk lastiger is te farmen dan simpelweg een berg zilverstukken. De beste manier om snel aan een voorraadje Opal te komen, is door Contracts aan te nemen. Deze missies kan je krijgen bij Reda in Ravensthorpe of bij verschillende werknemers van de Thousand Eyes guild die door de wereld zijn verspreid.

  De Contracts sturen je naar alle hoeken van het Britse eiland en variëren niet alleen in opdracht, maar ook in hoeveel Opal die je ervoor krijgt. Dat kan verschillen van vijf tot maar liefst twintig Opal per Contract. Elke dag komen er nieuwe Daily Contracts bij om te voltooien, dus het is aan te raden om de opdrachten zo vaak mogelijk per week te doen. Daarnaast zijn er ook Weekly Contracts die over het algemeen iets lastiger zijn om te voltooien, maar waar je dus een volle week de tijd voor krijgt.

  Terwijl je door de wereld reist op weg naar de locaties voor je Contracts, is het verstandig om je ogen open te houden - en een kaart naast je te hebben liggen. Door heel Engeland zijn namelijk ook Opals verstopt. Wil je het snelste Opals farmen, dan is het verstandig om deze ‘wilde’ Opals mee te nemen in de buurt van je Contracts. Op die manier sla je twee vliegen in één klap!

  De laatste manier om aan Opals te komen is door middel van Ubisoft Connect Time-Limited Challenges. Ubisoft voegt wel vaker extra’s toe via haar eigen platform en dat is nu dus ook het geval. Via Ubisoft Connect kan je verschillende opdrachten vinden die ook weer een handjevol Opal opleveren. Elke week veranderen de Challenges, dus check elke zeven dagen Ubisoft Connect - via de Main Menu - op welke manier je meer Opal kan farmen.

  Tips voor Opal in Assassin’s Creed Valhalla

  Omdat Opal zo’n waardevol goedje is in Assassin’s Creed Valhalla, is het nog veel belangrijker dan zilver om na te denken over je aankopen. De goederen die Reda ter beschikking stelt veranderen elke week op dinsdag en de vendor heeft ook een daily item die maar 24 uur te koop is. Het kan dus zijn dat er een flinke tijdsdruk achter zit, maar laat je daardoor niet gek maken. Twijfel je bijvoorbeeld over een wapen in de winkel van Reda, smijt dan niet lukraak je Opal ter tegenaan. In tegenstelling tot andere wapens en armor kan je je spullen niet ruilen voor de hoeveelheid Opal die je ervoor hebt betaald.

  Een goed idee, met name als het gaat om wapens, is om eerst even een test uit te voeren. Heb je bijvoorbeeld een speciale speer op het oog, dan kan je ook een andere speer gebruiken tegen wat vijanden om de moveset uit te testen. Bevalt het wapen en sluit die aan op jouw beoogde speelstijl, dan hoef je je geen zorgen meer te maken op de aankoop. Heb je daarna nog meer twijfels, dan is het misschien beter om je Opal te bewaren tot de wekelijkse reset. Anders is al die tijd je hebt gestoken in het farmen van Opal helemaal voor niks geweest!

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.