Assassin's Creed Valhalla features die in andere AC games moeten terugkeren

Article
donderdag, 30 september 2021 om 14:30
assassins creed valhalla battlef1632998583
Met elk deel in de Assassin’s Creed franchise komt Ubisoft met een aantal nieuwe features en veranderingen. Dat gebeurde dan ook in Assassin’s Creed Valhalla. Deze features uit de game zouden wij ook graag in nieuwe AC titels willen zien.

Spaar je energie

In Assassin’s Creed Odyssey was er opvallend genoeg geen mogelijkheid om een schild te dragen, ondanks dat vrijwel elke vijand er één in zijn of haar handen had. In Assassin’s Creed Valhalla zijn de beschermende stukken hout en ijzer gelukkig weer teruggekeerd, maar je kan niet eindeloos aanvallen tegenhouden tijdens het avontuur van Eivor.
Dat komt namelijk doordat Ubisoft in Valhalla de stamina-balk heeft toegevoegd. Bijna alle acties die je uitvoert in gevechten, van zware aanvallen tot het ontwijken van een vlijmscherp wapen, kosten namelijk energie. Is de balk leeg en heb je dus geen stamina meer, dan ben je tijdelijk even gevaarlijk en kwetsbaar als een monnik.
De stamina-balk zorgt dan ook voor een interessant element in gevechten, waardoor de moeilijkheidsgraad weer een stukje omhoog wordt geschroefd. Iets wat de Assassin’s Creed games wat ons betreft goed kunnen gebruiken. We hopen dus zeker dat Ubisoft deze feature blijft houden voor toekomstige games in de Assassin’s Creed franchise.
rsz ack dlc2 04 ratswarmf1628589188

Op zoek naar vaardigheden

Sinds Assassin’s Creed Origins is de geliefde reeks flinke op de schop gegaan en zijn er veel nieuwe RPG-elementen aan toegevoegd, zoals een volwaardige skill tree en vaardigheden die je tijdens gevechten kan gebruiken - en ook echt nodig hebt tegen sterke tegenstanders.
Maar waar je voor Assassin's Creed Valhalla die vaardigheden kon unlocken door middel van stijgen in leven, zal je in Engeland echt op zoek moeten gaan naar. Met name in kloosters en zwaarbeveiligde kastelen heb je een grote kans om een nieuwe skill aan te treffen om aan je arsenaal toe te voegen.
Het feit dat je goed moet zoeken naar nieuwe vaardigheden zorgt ervoor dat je exploration goed wordt beloond in Assassin’s Creed Valhalla. Dat maakt het dan ook dubbel en dwars waard om alle hoekjes en gaatjes van de indrukwekkende wereld te verkennen.
assassins creed valhalla one handed swordf1627551736

Kwaliteit boven kwantiteit

Naast allerlei vaardigheden zal je tijdens het verkennen van klooster en kastelen ook de nodige wapens en armor pieces aantreffen. Dat is bovendien de enige manier om aan nieuwe gear te komen, op zeer zeldzame voorwerpen na die je als beloning voor het voltooien van een quest zal krijgen.
In Assassin’s Creed Valhalla zullen vijanden namelijk niet allerlei zwaarden, bijlen en helmen laten vallen die je als Eivor kan gebruiken. In totaal heeft de nieuwste titel in de franchise dan ook een stuk minder gear om te verzamelen in vergelijking met Odyssey of Origins. Maar elk voorwerp dat je aan je collectie toevoegt, is endgame waardig. Zolang je alles maar regelmatig een upgrade geeft.
Wat ons betreft is het lagere aantal wapens zeker geen nadeel. De wapens en armor die je namelijk aantreft in Valhalla voelen namelijk uniek aan en zijn met een bepaalde gedachte erachter gemaakt. Elke keer wanneer je een grote kist open trekt, zal je steeds met veel enthousiasme afwachten wat erin zit. Dat is toch wel iets anders dan een paar ton oud ijzer inleveren bij de lokale merchant na een groot gevecht in andere games. Kwaliteit boven kwantiteit is een motto dat Ubisoft zeker mag aanhouden voor de toekomstige AC games.
assassins creed valhalla requisitos pcf1603098312

Mix and match

Over wapens gesproken, Assassin’s Creed Valhalla heeft ook een ander systeem geïmplementeerd. Spelers zijn namelijk helemaal vrij om te kiezen welk wapen ze in welke hand stoppen. Wil je vechten met de klassieke combinatie van een zwaard en schild, dan heb je die mogelijkheid. Wil je een echte berserker zijn en tegelijkertijd twee bijlen rondzwaaien? Of wil je een middeleeuwse tank zijn en rondlopen met twee enorme schilden in je handen? Ga je gang!
De nieuwe feature zorgt voor een stuk meer mogelijkheden in gevechten en laat spelers Eivor helemaal naar eigen smaak aanpassen. Het past dan natuurlijk ook heel goed bij een viking om twee wapens tegelijkertijd te gebruiken, maar we hopen dat Ubisoft het systeem ook zal gaan gebruiken in andere Assassin’s Creed games. Meer keuzevrijheid voor spelers is altijd goed!
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!