Console spelers zijn niet blij met controls voor Battlefield 2042

News
donderdag, 30 september 2021 om 14:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Onlangs is naar buiten gekomen dat fans binnenkort de Battlefield 2042 bèta mogen uitproberen. Hiervoor zijn een aantal dingen naar buiten gebracht, zoals de controls van de game. Console spelers zijn niet blij met de manier hoe granaten moeten worden gegooid en uiten dit op Reddit.
Onlangs is er een afbeelding verschenen waarop te zien is hoe de controls verdeeld zijn voor Battlefield 2042. Een groot aantal fans zijn niet tevreden met hoe in de nieuwe game granaten moeten worden gegooid. De fans verzamelen zich op Battlefield subreddit. Veel console fans denken dat de nieuwe manier van granaten gooien nadelig is voor de spelers.
De beta van Battlefield 2042 is nog niet uit, dus spelers hebben het nog niet kunnen testen. De zorgen rond de nieuwe manier van gooien kunnen dus ook voor niets zijn, mits het aanpassen van de controls mogelijk is.Maar het kan ook zijn dat de ontwikkelaar het spelers veel lastiger gemaakt heeft dan nodig is.

Wat is het probleem voor console spelers?

Het is de vraag waarom DICE ervoor gekozen heeft om de verandering door te voeren. Door de verandering moeten spelers namelijk stil staan, voordat ze een granaat kunnen gooien. Het wordt namelijk erg moeilijk om tegelijkertijd het linkerpookje te kunnen bedienen en een knop op de D-pad in te drukken.
Het is dus te hopen dat de ontwikkelaar fans toelaat om de layout van de controller aan te passen in Battlefield 2042. Anders zullen er waarschijnlijk opvallend weinig granaten gegooid worden in de game.