Toekomstige Assassin's Creed settings - Wat willen we zien?

Article
zondag, 21 januari 2018 om 11:00
xgn google image
Er zijn al vele Assassin's Creed settings de revue gepasseerd. Denk bijvoorbeeld aan het oude Egypte uit Assassin's Creed Origins of de Gouden Eeuw der Piraterij van Assassin's Creed Black Flag. Er zijn ook veel historische setttings die nog niet langs zijn gekomen. Wij lichten er tien uit die we graag willen zien.

Romeinse Rijk

Het Romeinse Rijk is een populaire suggestie onder Assassin's Creed fans en in Assassin's Creed Origins was het dan zo ver: Julius Caesar en zijn troepen waren aanwezig in Oud-Egypte en één missie speelde zich zelfs af in Rome. Maar daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee. We willen heel Rome en omgeving gaan verkennen.
Een logische keuze zal zijn om het Rome van Julius Caesar te behandelen als setting, maar gezien de gebeurtenissen uit Origins is een andere periode van het Romeinse Rijk misschien wat beter. Zolang we Rome maar kunnen verkennen in een toekomstige Assassin's Creed!
124608

Tweede Wereldoorlog

Ook de Tweede Wereldoorlog zagen we al een korte entree maken in de Assassin's Creed franchise in de vorm van een zijmissie in Unity. Ook daar nemen we geen genoegen mee. Met de Tweede Wereldoorlog kun je namelijk zoveel. Jij als geallieerde assassijn die het moet opnemen tegen de nazi Tempeliers. Hoe vet is dat?
Een goede setting zou Berlijn, de hoofdstad van Nazi-Duitsland, zijn. Daar begon de opmars van Adolf Hitler en eindigde het ook abrupt met de zelfmoord van diezelfde Hitler. Of wordt hij vermoord in een mogelijke Assassin's Creed Tweede Wereldoorlog game?
124611

Vikingen

Varend over de woeste zeeën en rovend van land naar land, waren de Vikingen de schrik van vrijwel iedere Europese stam die rond het jaar duizend leefde. Nu was dat niet het enige wat de Scandinaviërs deden, want ze gingen ook vaak op expeditie naar nieuwe werelden. Zo werd door Leif Eriksson Canada ontdekt en was hij, en niet Christoffel Columbus, de eerste persoon die het Amerikaanse vasteland ontdekte.
Maar waarom is de Vikingperiode dan een interessante Assassin's Creed setting? Simpel, je speelt gewoon Assassin's Creed Black Flag maar dan 800 eerder. Net als een piraat verken je de woeste zeeën, plunder je het vasteland en houd je gevechten op het water.
Voor de fanatieke Assassin's Creed fans zou er dan ook een potentieël interessante link ontstaan, aangezien Juhani Otso Berg, een Tempelier uit het hedendaagse verhaal, een afstammeling van de Vikingen is. Misschien heeft hij wel assassins bloed?
124626 1

Byzantijnse Rijk

Het Romeinse en Ottomaanse Rijk ken je waarschijnlijk wel, maar tussen 330 en 1453 hoorde het gebied in en rond Constantinopel (het huidige Istanbul) bij het Byzantijnse Rijk. Een interessant tijdperk, aangezien het Byzantijnse Rijk bestond uit de overblijfselen van oostelijk Rome en die cultuur duizend jaar doorzette totdat de Ottomanen de boel kwamen overnemen.
En daarom is het Byzantijnse Rijk een interessante Assassin's Creed setting voor in de toekomst. Leven in een stad, Constantinopel, met de Romeinse cultuur terwijl de Islamitische veroveraars ook al op de deur bonken. Als jaartal is 1453 dan ook het mooist voor een Assassin's Creed game, omdat Constantinopel toen viel.
Constantinopel is overigens geen onbekende stad voor de Assassin's Creed serie. Zo speelde Assassin's Creed Revelations zich af in die stad, al was die toen al veroverd door de Ottomanen.
124659

Feodaal Japan

Feodaal Japan, dan praten we over onder meer de vijftiende en zestiende eeuw, is een veel gevraagde Assassin's Creed setting binnen de community. Niet gek ook natuurlijk, want de assassijnen passen perfect binnen het plaatje van de Japanners van toen.
Een snelle link is gemaakt met de samoerais, de vliegensvlugge en beruchte krijgers die het land dienden. Een samoerais assassijn zal een perfecte combinatie zijn. Los van dat lijkt het ons ook heel tof om in de typische nederzettingen van het toenmalige Japan, met al haar gebogen daken, rond te banjeren. Heian-kyo bijvoorbeeld, de toenmalige hoofdstad van Japan.
124660

Europese Middeleeuwen

We hebben natuurlijk al de Middeleeuwen meegemaakt in de allereerste Assassin's Creed, maar dat waren de Middeleeuwen van het Midden-Oosten. We willen natuurlijk ook hetzelfde tijdperk meemaken in Europa en waarom zal dat niet kunnen in de volgende Assassin's Creed?
Een middeleeuwse setting zonder magie komt eigenlijk niet zo heel vaak voor, terwijl het toch een mooie game zal kunnen opleveren. Zie je het al voor je? Op je paard van kasteel naar kasteel, van burcht naar burcht, langs glooiende akkerlandschappen en door prachtige bossen? Wij voelen er wel iets voor.
De Europese Middeleeuwen zagen we al even voorbij komen in de proloog van Assassin's Creed Unity, waarin Jacques de Molay, een Tempelier, geëxecuteerd wordt. Dat smaakte al naar meer en dus zien we een volwaardige Assassin's Creed game in bijvoorbeeld de Duitse of Franse Middeleeuwen zeker zitten.
124661

Tachtigjarige Oorlog

Je zou het haast niet kunnen voorstellen, maar zo'n 600 jaar geleden waren we niet de baas in eigen land. Spanje maakte namelijk de dienst uit in Nederland en daar waren wij op een gegeven moment wel klaar mee, waarna er een opstand onstond tegen de Spanjaarden die uiteindelijk uitmondde in de Tachtigjarige Oorlog (1568 - 1648).
Een Assassin's Creed game die zich in het Nederland van toen afspeelt kan ons dan ook erg bekoren. Jij als assassijnen met Willem van Oranje als je mentor. Balthasar Gerards, diens moordenaar, als Tempelier die voor de Spanjaarden werkt. Kom er maar door, Ubisoft!
124662

Amerikaanse Burgeroorlog

We zagen de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog al beslist worden in Assassin's Creed III, maar dat betekende niet dat de rust daarmee is teruggekeerd. Zo'n honderd jaar later stonden de noordelijke staten van Amerika en de zuidelijke staten namelijk recht tegenover elkaar in de Amerikaanse Burgeroorlog. Slavernij, economische verschillen, politieke stromingen en sociale spanningen stonden op het spel.
Een bloedige oorlog ontstond waarbij het Amerikaanse volk elkaar massaal afslachtte. Tot slot werd de Amerikaanse president Abraham Lincoln vermoord een paar dagen nadat de oorlog was afgelopen.
Wat maakt dit dan een interessante Assassin's Creed setting? De tijdsperiode is op zichzelf staand al interessant, gezien de hierboven genoemde verschillen en toffe locaties die de Verenigde Staten herbergt, maar het is ook interessant om een link te trekken met de gebeurtenissen van Assassin's Creed III. Die game eindigde nog zo rooskleurig met het ondertekenen van de Onafhankelijkheidsverklaring.
124663

Koude Oorlog

Europa lag in puin nadat de Tweede Wereldoorlog in 1945 ten einde werd gebracht. Nu was dat misschien niet eens het grootste probleem tijdens de naoorlogse jaren, want er ontstonden grote spanningen tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie, de twee machtigste landen van de tweede helft van de twintigste eeuw.
Ruim veertig jaar lang leefden de beide grootmachten op gespannen voet met elkaar en de hele wereld werd erin meegesleept. Tal van atoombommen werden er getest, over en weer werd gespioneerd en Europa werd zelfs in tweeën gedeeld door het IJzeren Gordijn dat kapitalistisch Europa van het communistische Europa afscheidde.
Waarom is de Koude Oorlog een goede setting voor een toekomstige Assassin's Creed game? Veel gebeurtenissen speelden zich op de achtergrond af, waardoor niemand iets door had. Wie kan dat nou niet beter doen dan een assassijn? Inderdaad, ja. Spioneer, moord en strijdt voor een betere wereld in een Assassin's Creed Koude Oorlog game.
124664

Napoleonistische Oorlogen

Alhoewel Assassin's Creed Unity tegenviel, waren er toch nog goede punten te vinden in de game. Zo was Parijs een mooie map en was het tijdperk, de Franse Revolutie, erg interessant. Die potentie werd alleen niet helemaal benut.
In de game liepen we Napoleon Bonaparte geregeld tegen het lijf, maar zijn rol werd nooit echt heel erg groot. Raar, want Napoleon is één van de meest bekende historische personen uit de geschiedenis. Nadat hij rond 1800 een staatsgreep pleegde, kroonde de kleine generaal zich tot keizer waarna hij heel Europa probeerde te veroveren.
Iets wat best interessant is om te volgen als er ooit een Assassin's Creed Unity 2 komt. Arno Dorian, hoofdpersonage van Assassin's Creed Unity, kont het namelijk goed vinden met Napoleon. Maar zal dat ook zo zijn als Napoleon zich tot een maniakale oorlogsmisdadiger ontpopt?

Welke Assassin's Creed settings zie jij graag komen?

Dit waren volgens ons de tien meest interessante Assassin's Creed settings voor in de toekomst. Wat vind jij een goede toekomstige setting? Laat het ons weten in de comments!
Assassin's Creed is één van de grootste franchises in gaming en dus hebben we in het verleden aardig wat andere artikelen geschreven over de serie. Zo hebben we een tijdje terug teruggeblikt op wat er is gebeurd in alle Assassin's Creed games, welke historische personages we het tofst vinden en wat volgens onze redactie de beste Assassin's Creed game is.