5 Retro game remakes die we zo snel mogelijk willen zien

  Remakes. Het afgelopen jaar zat er vol van. En dit jaar komen er ook weer genoeg remakes van sterke games aan. Het is een trend die we vervloeken maar gelijktijdig omhelzen. Want er zijn nog zat retro game remakes die we zo snel mogelijk willen zien. Wij zetten er een paar op een rij voor jullie.

  Dit jaar komen diverse oude games in een nieuw jasje uit. Denk aan Shadow of the Colossus, Final Fantasy VII en ook de retro game Secret of Mana krijgt een nieuw jasje. Zoals deze laatstgenoemde zijn er veel meer games waarvan we graag een remake zouden willen zien. En daarvan hebben wij een overzicht gemaakt.

  5. Time Crisis

  We zitten momenteel volop in het VR tijdperk. We zetten een brilletje op en staan ineens in een compleet andere wereld. En dat geeft ons nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld de straten wat veiliger maken zoals we dat vroeger in de arcadehallen ( en op de PlayStation) deden in Time Crisis.

  De game liet je in de huid kruipen van een agent die op pad ging en onderweg boeven af moest knallen. Je had verschillende routes vol missies waarbij je telkens moest opletten wie een slechte was en wie onschuldig was. Een boef neerschieten gaf je punten en een omstander of gijzelaar bracht punten in mindering. Aan het einde van een level kwam er steeds een baasgevecht vol vijanden en een leider.

  Waar het element van echt door de straten lopen en boeven afmaken vroeger op de consoles ver weg leek, is dit nu dichterbij dan ooit. Dit soort games moeten we hebben nu VR er is en dus is Time Crisis een titel die simpelweg opnieuw gemaakt moet worden!

  4. Double Dragon / Battletoads

  Al vanaf het 8-bit tijdperk lopen we rond over de gepixelde straten om gespuis in elkaar te slaan. En dat deden we het liefst in de Battletoads en Double Dragon franchises. De Battletoads games gaven je over de top actie met bijbehorende animaties van enorme vuisten en voeten. En de Double Dragon games gaven je hetzelfde op een serieuzere toon.

  Uiteindelijk zijn de twee franchises ook nog eens samengekomen in een game die erg uitdagend en vermakelijk was. Het beat ‘em up genre is de laatste jaren nogal dunnetjes vertegenwoordigd, terwijl dit soort toffe franchises op de plank stof verzamelen. Dus is het hoog tijd dat de Battletoads en andere vechtersbazen zich wee laten zien in een remake!

  3. Spyro The Dragon

  De Spyro franchise is er een die razend populair was. Na enkele delen rondgevlogen te hebben met het draakje kwam Skylanders voorbij. Sindsdien hebben we eigenlijk nooit meer een klassieke Spyro game gehad. En dat terwijl veel fans om een terugkeer van deze titels zitten te schreeuwen.

  De Spyro games lieten je in de huid van een jong draakje kruipen in wiens handen het lot van de drakenwereld lag. Hij moest op pad gaan om de andere goede draken te redden uit de klauwen van de boosaardige Gnasty. Je kon in de games onder andere vliegen en vuur spugen om verder te komen. In sommige delen uit de Spyro franchise kon je zelfs met andere karakters aan de slag en moest je met grote draken vechten om de wereld te redden.

  Alle Spyro games waren bijzonder vermakelijk en op hun tijd ook enigszins uitdagend. De Spyro franchise mag wat ons betreft dan ook snel terugkeren in zijn klassieke vorm!

  2. Legacy of Kain: Soul Reaver

  Een andere franchise waarin vampiers, actie en puzzels bij elkaar komen is Legacy of Kain. Hoewel er meerdere delen van zijn uitgekomen in de loop der jaren, blijft Soul Reaver toch favoriet bij de meeste fans. Deze game gaat over wraak. Raziel is namelijk verraden en vermoord, tenminste, zo lijkt het.

  En dus gaat hij op pad om zijn moordenaar, Kain, te grazen te nemen. Soul Reaver staat bol van sterke gameplay elementen zoals het verplaatsen tussen twee werelden en de talloze puzzels die je moet oplossen om verder te komen. En natuurlijk kun je als vampier niet rondlopen zonder een paar arme zielen te af te maken. Hoe tof zou het zijn als Square Enix deze games compleet opnieuw maakt en uitbrengt?

  De duistere wereld wereld van Nosgoth zou er geweldig uitzien in de huidige maatstaven evenals de twee hoofdkarakters Raziel en Kain die moord en verderf zaaien op hun weg naar wraak. Soul Reaver moet wat ons betreft dan ook snel opnieuw gemaakt worden!

  1. Castlevania

  De Castlevania franchise kent al een hele berg sterke titels. Al vanaf de NES wist de franchise hele hordes fans aan zich te binden door platformactie vol uitdaging met sterke gameplay te combineren. Tussendoor moest er ook zo nu en dan flink gepuzzeld worden. En het verhaal van een familie die op een eeuwenoude vampier jaagt lijkt maar niet oud te worden.

  De Castlevania games zijn bijzonder sterk en verdienen dan ook stuk voor stuk een remake. Vooral Simon’s Quest, Castlevania IV en Symphony of the Night zouden wij graag compleet opnieuw gemaakt willen zien. En vele fans met ons!

  Van deze vijf games of franchises willen we sowieso een remake zien, maar er zijn natuurlijk nog veel meer toffe games die een nieuw jasje of zelfs een complete reboot verdienen. Wat te denken van de Donkey Kong Country franchise (en dan niet alleen Tropical Freeze) of Grandia? Welke retro game mag volgens jou een remake krijgen? Laat het ons hieronder weten!

  Castlevania: Symphony of the Night

  Verkijgbaar vanaf 21 march 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.