Deze 5 settings mag Assassin's Creed Infinity niet overslaan!

Article
maandag, 06 september 2021 om 9:00
assassins creed chronicles russiaf1630575379
Ubisoft heeft ambitieuze plannen voor de AC franchise met Assassin’s Creed Infinity. Wat ons betreft mag de ontwikkelaar deze 5 settings niet overslaan met de game.

Rumoerige Russische Revolutie

Tot nu toe hebben de Assassin’s Creed games altijd een vaste formule gehad, waarbij de focus werd gelegd op één setting - en vaak nog een zijverhaal in de moderne tijd. Met Assassin’s Creed Infinity wil Ubisoft alleen die formule op de schop gaan gooien, door meerdere tijdperken te gaan bezoeken in één game. Naar verluidt moet de game namelijk steeds worden bijgewerkt met nieuwe settings. Dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden, want de geschiedenis is gevuld met interessante periodes om te bezoeken.
Eén van de settings die Assassin’s Creed Infinity niet mag overslaan wat ons betreft is de Russische Revolutie. De periode is van enorme invloed geweest op de geschiedenis van Rusland en heeft bovendien al een goede foundation binnen de Assassin’s Creed franchise.
De Russische assassin Nikolai Orelov is namelijk de protagonist in drie verschillende graphic novels en ook nog eens Assassin’s Creed Chronicles: Russia - een 2.5D spin-off game uit 2015. Ubisoft zal daardoor wel moeten zorgen dat er natuurlijk niet te veel overlap is, maar er is genoeg historie voor, tijdens en na de Russische Revolutie om de spelers lang genoeg te vermaken.
assassins creed black flagf1630575960

De Nederlandse Gouden Eeuw

Een andere periode waar wij al lang naar uitkijken, is natuurlijk de Gouden Eeuw in Nederland. De setting biedt ruimte voor allerlei mogelijkheden en is bovendien een broedplaats geweest voor allerlei nieuwe technologieën, laat staan alle bekende Nederlanders uit die tijd die we willen ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan Rembrandt van Rijn en Antonie van Leeuwenhoek.
Met de setting heeft Ubisoft bovendien een hele scala aan omgevingen om vorm te geven. Zo zijn steden als Amsterdam, Delft en Leiden natuurlijk logische keuzes om digitaal tot leven te brengen, maar met de hoogtijdagen van de VOC worden de mogelijkheden nog veel verder uitgebreid. Zo zou het niet vreemd zijn voor de assassins om de invloed van de Templars te dwarsbomen in de prachtige Nederlandse steden, maar ook de overzeese gebieden.
Met alle rijkdom en potentiële macht in de koloniën is dat immers een logische plek voor de Templars om op te duiken. We vrezen alleen wel voor de voice acting met Nederlandse uitdrukkingen halverwege een zin.
assassins creed japanf1630576415

Japanse burgeroorlogen in de Sengoku periode

De setting waar fans van de Assassin’s Creed franchise al sinds de begindagen om smeken is de Feudal Era in Japan, met name de chaotische Sengoku periode. Dat is natuurlijk geen onlogische gedachte, want als je aan assassins denkt, dan zullen ninja’s ook al snel in je hoofd opduiken. En laat Feudal Japan nou net de hoogtijdagen van de ninja’s zijn.
Maar de aanwezigheid van spionnen en huurmoordenaars is niet de enige reden waarom de Sengoku periode een ideale setting is voor Assassin’s Creed Infinity. Tussen 1467 en 1615 passeren namelijk een heel leger aan politieke zwaargewichten de revue in Japan, zoals Oda Nobukatsu, Toyotomi Hideyoshi en Toyotomi Hidetsugu.
De reden dat er veel verschillende heersers zijn geweest in de periode, is vanwege de vele burgeroorlogen die over de jaren zijn gevoerd. Vrijwel geen enkele plek in Japan was veilig en dat is natuurlijk een perfecte periode voor een assassin om zijn of haar werkzaamheden uit te voeren.
the saboteurf1630576524

Stilletjes vechten tegen het Derde Rijk

De Templars, Order of the Ancients, Abstergo… hoe je de organisatie ook wil noemen, de leden hebben maar één doel voor ogen: complete dominatie. Dat doet natuurlijk sterk denken aan een aantal andere organisaties en overheden die voorbij zijn gekomen in de geschiedenis, waaronder de Nazi’s.
Een Assassin’s Creed avontuur ten tijde van de Tweede Wereldoorlog lijkt ons dan ook zeker geen verkeerd idee. We kunnen ons al voorstellen dat een assassin zich heeft aangesloten bij het verzet om te vechten tegen de heerschappij van de Duitser, bijvoorbeeld in bezet Frankrijk.
Natuurlijk komt daar wel het probleem van vuurwapens bij kijken. De franchise heeft zich tot nu toe voornamelijk gericht op conventioneel wapentuig en als er vuurwapens voorbij komen, dan zijn het langzame flintlock pistolen of geweren - geen volautomatische wapens waar een heel peloton in een flits mee omgelegd kan worden.
Toch denken we dat Ubisoft daar vast en zeker wel een oplossing voor kan vinden. Het is ook niet de eerste keer dat een ontwikkelaar heeft geprobeerd om een stealth game te maken die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Denk bijvoorbeeld aan de Sniper Elite titels of The Saboteur. Bovendien heeft Ubisoft genoeg kennis in huis van third person shooters om er iets moois van te maken qua mechanics.
assassins creed romef1630576939

De opmars van Rome

Italië is al meerdere keren voorbij gekomen in de Assassin’s Creed franchise. Iedereen kent natuurlijk de avonturen van Ezio Auditore di Firenze in Assassin’s Creed II en Assassin’s Creed Brotherhood. En ook in Assassin’s Creed Origins werd een kort bezoekje gebracht aan Rome.
Maar toch krijgen wij niet genoeg van het land, helemaal als het gaat om het Romeinse Rijk. Origins heeft immers bevestigd dat er destijds al wel degelijk assassins bestonden, maar de aanwezigheid van een paar Romeinse, politieke kopstukken in de game was niet heel veel meer dan een teaser.
Wat ons betreft maakt Ubisoft zeker geen verkeerde keuze om het Romeinse Rijk in Assassin’s Creed Infinity te stoppen. Of dat nu is tijdens de opmars van het rijk onder Caesar en Pompeii, tijdens de heerschappij van de krankzinnige keizers als Caligula en Nero of wanneer de Romeinse macht al meer aan het aftakelen is. Het is duidelijk dat er genoeg interessante verhalen zijn om te vertellen.
Deze settings willen wij dus graag zien in Assassin's Creed Infinity, maar welk tijdperk wil jij zien verschijnen in de games? Laat het ons weten in de comments!
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed en allerlei content lezen over de nieuwste titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!

Populair Nieuws