Horizon Forbidden West krijgt toch wel gratis PS5 upgrade

News
maandag, 06 september 2021 om 9:30
horizon forbidden west 2f1632911376
Vorige week werden de verschillende edities van Horizon Forbidden West onthuld, maar daaruit bleek wel dat er geen gratis PS5 update was voor de PS4-versie. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen.
Veel games die de afgelopen anderhalf jaar zijn uitgekomen, zijn voor de last-gen en next-gen consoles. Door de schaarste van de PS5 en Xbox Series X is het alleen lastig kiezen voor welke versie je moet gaan. Haal je de last-gen versie omdat je die console in huis hebt en wacht je toch iets langer om optimaal van de game op next-gen te genieten?
Om die keuze wat makkelijker te maken hebben veel ontwikkelaars en uitgevers een gratis upgrade naar de PS5 of Xbox Series X versie geïntroduceerd. Sony heeft zelfs beloofd dat alle cross-gen games kort na lancering van de PS5 een gratis upgrade zouden krijgen. Maar bij de onthulling van de verschillende edities van Horizon Forbidden West leek daar weinig van waar te zijn.
Nu claimt Guerrilla Games dat er een fout is gemaakt via het PlayStation Blog. Alle spelers die de PS4-versie van Horizon Forbidden West aanschaffen, zullen een gratis upgrade naar de PS5-versie krijgen.

Uitstel voor Horizon Forbidden West

Fans van Horizon Forbidden West moeten wel langer wachten op de release van de game. Tijdens Opening Night Live op gamescom 2021 heeft Guerrilla Games namelijk bekendgemaakt dat de sequel op Horizon Zero Dawn later uitkomt. Nu zal de titel op 18 februari 2022 uitkomen. Eerder werd al gevreesd voor uitstel, nadat er op de State of Play, die volledig op Horizon Forbidden West was ingericht, niet werd gepraat over een releasedatum.