Apple event - Alle verwachtingen voor WWDC 2017

Article
woensdag, 24 mei 2017 om 11:07
xgn google image
Het jaarlijkse Apple event genaamd Worldwide Developers Conference (WWDC) begint op 5 juni. Tijdens dit event richt de gigant van de iPhone zich voornamelijk op software, maar mogelijk dit jaar ook op de hardware. Meestal wordt de volgende iOS en macOS aangekondigd, maar dit jaar worden er ook producten verwacht!
Wie het Apple event Wordwide Developers Conference niet kent hoeft zich niet te schamen. WWDC staat namelijk al jaren in het teken van de nieuwste software voor Appleproducten en is daarom niet snel interessant voor de gemiddelde consument. Dit jaar zijn de verwachtingen voor het Apple event naar aanleiding van een aantal geruchten toch iets groter dan vorig jaar!
Dit zijn de verwachtingen voor het Apple event WWDC 2017 op een rij:
Apple event

iOS 11

Om in het kader van Worldwide Developers Conference te blijven, zal Apple de meeste tijd stoppen in het aankondigen en toelichten van de nieuwste software. Zo zullen iPhone gebruikers bijvoorbeeld erg geïnteresseerd zijn in de onthulling van iOS 11. Geruchten gaan rond dat de Muziek-app in iOS 11 voornamelijk gericht wordt op originele videocontent voor Apple Music-gebruikers.
Oplettende iOS 10 gebruikers weten al dat er videoclips beschikbaar zijn in de Muziek-app, maar dat deze goed verscholen zitten in het menu. Verwacht wordt dat in iOS 11 meer de focus komt te liggen op video. FaceTime daarentegen krijgt mogelijk een nieuwe feature waar video niet voor nodig is.
Het gerucht dat rondgaat is dat iOS 11 een automatische FaceTime call mogelijkheid krijgt naar andere iPhone gebruikers. Hierdoor is het mogelijk om automatisch via FaceTime een gesprek aan te gaan zonder video, wat weer belminuten scheelt uit je bundel. Ook gaat het gerucht rond dat er een vorm van videoconference komt waardoor het mogelijk zal zijn om met vijf andere personen FaceTime gesprekken te voeren (met of zonder beeld).
111806

Siri

Naast FaceTime en de Muziek-app zijn er ook verwachtingen rondom Siri. Apple is een van de eerste ontwikkelaars die met een virtuele assistent kwam in de vorm van Siri. Ondanks dat er grappige easter eggs in Siri werden gevonden, is er al een tijdje weinig gebeurd rondom deze assistent. Verwacht wordt dat Apple dit jaar aan Siri heeft gedacht en de virtuele assistent een update heeft gegeven.
Zo zou Siri niet alleen slimmer worden, maar krijgt de assistent ook mogelijk een nieuw jasje in de vorm van een Siri-speaker. De Siri-speaker zou daarmee de concurrentie aangaan met de Amazon Echo en Google Home. Volgens Ming-Chi Kuo, gezien door velen als de beste Apple analyst van de wereld, hebben de speaker en microfoon van Apple dusdanig betere kwaliteit aan geluid waardoor het de concurrentie met de Amazon Echo en Google Home aan kan gaan. Denk hierbij aan Beats music dat in 2014 over werd genomen door Apple.
111808

Nieuwe hardware voor MacBook

Normaal wordt er tijdens het Apple event geen nieuwe hardware aangekondigd, maar voornamelijk software updates. Verwachtingen die rondcirkelen op het internet (Bloomberg) bestaan uit nieuwe processor updates voor de MacBook Air en MacBook Pro-modellen. De update zal bestaan uit Intel-chips van de nieuwste generatie.

iPad Pro

Naast de nieuwe MacBooks zou er ook mogelijk een nieuwe iPad Pro aangekondigd worden volgens Ming-Chi Kuo. De iPad Pro zou voorzien zijn van een 10.5-inch scherm dat door de dunnere randen even groot zou zijn als de 9.7-inch iPad Pro. Een nieuwe iPad Pro wordt volgens geruchten voorzien van een betere processor, betere camera en verbeterde hardware en software mogelijkheden.
111809

WatchOS 4

Naast de nieuwste software voor de iPhone wordt ook verwacht dat de Apple Watch een update krijgt. De nieuwste update zal de vierde versie zijn van WatchOS en zou de Apple Watch mogelijk voorzien van slaapanalyses. Onlangs heeft Apple het Finse bedrijf Beddit uitgekocht, dat zich specialiseert op het gebied van slaapanalyse. Dit kan mogelijkheden bieden voor WatchOS.
Naast slapen moet er ook gesport worden en daar is de Apple Watch ook geschikt voor. Verwacht wordt dat Apple met nieuwe opties komt voor sport apps en dat de sportfuncties verder uitgelicht worden. Dit betekent dat voornamelijk ontwikkelaars veel informatie krijgen over de beta die altijd bij een nieuwe versie van de WatchOS uitkomt.
111810

macOS 10.13

Aangezien het Apple event voornamelijk voor ontwikkelaars is en dus voorzien is van veel software, is de volgende verwachting niet gek. Elk jaar komt Apple al met een nieuwe versie van macOS (voorheen OS X) en dit jaar zal dat niet anders zijn. De naam van de nieuwe macOS blijft nog een geheim, maar verwacht wordt dat Apple dit jaar weer kiest voor een naam gebaseerd op een park of berg.
Updates voor de macOS zouden kunnen bestaan uit een losse Apple Music-app en een app die ervoor zorgt dat je verschillende apparaten in je huis kan bedienen. Denk hierbij aan de Siri-speaker die gekoppeld wordt aan je macOS. Ontwikkelaars zouden met de beta die mogelijk aangekondigd wordt aan de slag kunnen om hier verder invulling aan te geven.
Het internet staat vol met verwachtingen rondom het Apple event Worldwide Developers Conference. De verwachtingen in dit artikel zijn dan ook de verwachtingen rondom Apple producten die het meest aannemelijk zijn. Naar welke aankondiging of update kijk jij het meeste uit tijdens het Apple event Worldwide Developers Conference?

Populair Nieuws