7 dingen die je over de Anthem release moet weten!

  De Anthem release komt steeds dichterbij en met een VIP demo en beta kun je de nieuwe game van Bioware al voor de release spelen. Wij gingen in Londen alvast hands-on met de eerste missies van de game. Na flink wat uren spelen, is wat je moet weten voordat de Anthem release plaatsvindt.

  Zo hebben we goed kunnen proeven van de gameplay, bevat de game diepgaande mechanics en een scala aan vijanden. Dat komt doordat Anthem een reusachtige wereld te bieden heeft die je alleen of samen met je vrienden online kunt ontdekken. Die wereld zit vol gevaren en een verhaal dat je niet wil missen!

  Cynische scheppers

  In Anthem leef je in een wereld waarin legendarische wezens genaamd de creators een prachtige wereld vol flora en fauna hebben gecreëerd. Helaas maakten de creators de wereld niet af en verdwenen ze terwijl de wereld nog ongebalanceerd was. Wel waren de creators aardig genoeg om het gereedschap waarmee ze de wereld hebben gemaakt achter te laten. Dat gereedschap is een bron genaamd The Anthem of Creation.

  Onder het gedachtegoed: wie The Anthem of Creation in handen heeft, regeert over de gehele wereld is het aan jou om ervoor te zorgen dat de Anthem of Creation niet in verkeerde handen valt. Er zijn namelijk genoeg monsters die je het leven zuur willen maken én wel van de kracht van de Anthem of Creation willen proeven. Gelukkig speel jij wanneer de Anthem release plaatsvindt als een Freelancer die beschikt over een speciaal exoskelet genaamd een Javelin.

  Ga op pad als Iron Man

  Er zijn vier soorten Javelins wanneer de Anthem release plaatsvindt, waarover we je al meer vertelden toen we de verschillende Anthem game details voor je op een rijtje zette. Na tijdens gamescom 2018 te hebben gespeeld als een Ranger, trokken we ditmaal ten strijde als de Interceptor. Met deze klasse ben je wat sneller en kun je flink wat extra schade aanrichten wanneer je een handgemeen aangaat met vijanden. Het valt al snel op dat de veranderingen met andere Javelins niet ophouden bij de snelheid en kracht van een personage.

  Elk type Javelin heeft namelijk ook een aantal handige abilities die de gameplay weer anders aan doen voelen tijdens het vechten. Van snelle aanvallen tot granaten tot een vernietigende Ultimate Ability die je een onoverwinnelijk gevoel geeft; Anthem heeft het allemaal. Bij de Interceptor is het vooral de Ultimate Ability waardoor je ontdekt dat je een heel ander soort personage onder de knoppen hebt. Wanneer je deze hebt opgeladen en activeert, word je een super ninja die als een warm mes door vijanden heen snijdt.

  Zo’n sterke aanval kun je natuurlijk niet zomaar uitvoeren. Je moet deze verdienen door veel vijanden uit te schakelen en schade aan te richten. Nu hoef je niet direct een leger uit te schakelen voordat je de ability een keer krijgt en lijkt de balans zo te zijn ingericht dat je elke vijf minuten een keer je ultieme kracht kunt tonen. Dit lijkt misschien wat weinig, maar wanneer een missie gemiddeld een half uur tot drie kwartier duurt is het best veel en al helemaal wanneer je je bedenkt dat vier spelers gelijktijdig naar deze ability toewerken.

  De Avengers zijn er niets bij

  Anthem is zoals we al eerder lieten weten een online multiplayer game die je samen met maximaal drie andere vrienden kunt spelen. In teams van vier kun je de gigantische wereld verkennen, missies uitvoeren en het verhaal van de game ervaren. Het kan alleen wel moeilijk zijn om tussen het chatten met je vrienden door het verhaal mee te krijgen. Daarom is er ook de mogelijkheid om de game alleen te spelen. Ontwikkelaar BioWare raadt dit alleen wel af, omdat de game ontwikkeld is met de achterliggende gedachte dat je het meeste plezier krijgt wanneer je samen speelt.

  Het blijkt al snel dat wanneer je samen aan het spelen bent je niet zoveel van het verhaal meekrijgt, maar dat moet de plezier van het spel zelf niet drukken. Wanneer je met z’n vieren naar een nieuwe locatie vliegt terwijl iedereen een andere Javelin gebruikt, is het alsof de Avengers zijn opgetrommeld om een missie in de ruimte uit te voeren. Sterker nog, wanneer je na de Anthem release flink wat uren gespeeld hebt, zal je denken dat de Avengers niets zijn bij de Javelins van jou en je vrienden.

  De sleutel tot succes

  Wanneer de Anthem release plaatsvindt, zal de wereld erg divers zijn in wat het spel te bieden heeft en al helemaal als het op vijanden aankomt. Van monsterlijk grote schorpioenen tot vijandelijke rassen die op hun beurt onder te verdelen zijn in verschillende rangen; de manier om een vijand te verslaan is niet simpel. Sommige vijanden kun je het beste verslaan door schoten te lossen, maar bij anderen is het juist slimmer om samen te werken.

  Als één speler de vijand afleidt, kan de andere een rakettensalvo lossen op de zwakke plek. Elke vijand heeft er wel één en wanneer je te maken krijgt met een extreem sterke vijand, is het bijna een onbegonnen zaak als je de zwakke plek niet vindt. Dit betekent niet dat je alle verschillende soorten Javelins nodig hebt tijdens een missie. Deze zijn namelijk zo ingericht dat je kunt slagen ongeacht het type Javelin, waardoor iedereen zo vrij als een vogel is om te zijn wie hij of zij wil.

  Alle kleuren van de regenboog

  Na de Anthem release gaat de keuzevrijheid nog veel verder dan alleen het kiezen van een klasse. Zodra je een keuze hebt gemaakt is het namelijk tijd om je uitrusting aan te passen. Zo kun je verschillende soorten wapens kiezen, is er een groot aantal mogelijkheden om in de strijd te gebruiken en kun je het uiterlijk van je Javelin ook nog eens naar eigen invulling aanpassen.

  Je kunt het exoskelet in de Anthem release wat dat betreft zien als een levend kleurboek. Van helm tot teen kun je het materiaal kiezen en vervolgens spelen met diverse kleurencombinaties. Zo kozen wij ervoor om een Javelin te maken die zo mee had kunnen spelen in een aflevering van de Power Rangers als niemand minder dan een ‘Regenboog Ranger’.

  Je kunt jezelf helemaal verliezen in de customization opties van de game en hier zelfs geld aan uitgeven. De Anthem release zal weliswaar geen lootboxen bevatten, maar via de customization opties kun je als het om cosmetische aanpassingen gaat nog wel je zuurverdiende euro’s spenderen. Het zal je geen voordelen geven als het om gameplay gaat, maar je ziet er wel uit als een koning (of in onze geval een regenboog).

  Levend arsenaal

  Onze zogenoemde ‘Regenboog Ranger’ was slechts één van de vele Javelins die je in de Anthem release tot je beschikking hebt. In Anthem krijg je namelijk de mogelijkheid om een arsenaal aan Javelins op te bouwen. Zo speel je op verschillende levels een nieuw exoskelet vrij dat je kunt gebruiken in de strijd en het loont dan ook om daadwerkelijk alle Javelins te levelen.

  Gedurende de game verdien je namelijk loot in de vorm van nieuwe wapens, onderdelen en buffs die je kunt gebruiken om sterker te worden. Die loot wordt alleen niet bepaald op basis van de Javelin die je gebruikt. Zo kun je een prachtig voorwerp vinden dat specifiek voor een andere klasse bedoeld is, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

  Als BioWare ervoor weet te zorgen dat de missies in Anthem niet repetitief aanvoelen, kan de Anthem release ervoor zorgen dat je de game met alle Javelins nog eens wil spelen. Als dit niet zo is, zou het zonde zijn dat je telkens weer missies speelt waarbij je alleen maar van punt a naar b hoeft te rennen. Na enkele uren spelen krijg je dit gevoel nog niet, maar het is nog maar de vraag of dat na tientallen uren spelen nog steeds zo is.

  Bindingsangst

  Het sprookjesbeeld van een team dat sterker is dan de Avengers en een reusachtige open wereld klinkt fantastisch, maar of het in realiteit allemaal goed werkt wanneer de Anthem release plaatsvind is nog maar de vraag. Aangezien Anthem een online multiplayer game is, blijft het natuurlijk afwachten of de servers het allemaal aan kunnen tijdens de release van Anthem. Tijdens onze speelsessie was dit namelijk niet altijd het geval, maar de game is dan ook nog niet helemaal af.

  Al met al kun je de game vergelijken met Destiny op basis van de verschillende overeenkomsten. Beide titels spelen zich af in de ruimte, hebben een gedeelde open wereld waarin je online alleen of samen met vrienden kunt spelen en draaien in de kern om het verzamelen van loot om je personage te verbeteren. De vraag is of Anthem de grote concurrent Destiny kan overklassen, maar dat is iets wat de tijd ons zal leren.

  Anthem release komt sneller dan je denkt

  Voordat de Anthem release hier is, kun je eerst aan de slag met de beta. Deze zal plaatsvinden van 1 februari tot en met 3 februari. Als je niet zolang kunt wachten, kun je de game ook pre-orderen om toegang te krijgen tot de speciale VIP Demo. Die gaat op 25 januari van start en duurt tot en met 27 januari.

  Anthem komt op 22 februari uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Vanaf 15 februari kun je Anthem al op PC spelen mits je in het bezit bent van een EA Origin Access Premier.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.