Vijf toffe Anno 1800 features - Aan de slag met je eigen wereldrijk

  In een wereld zonder smartphones, internet en computers moet jij proberen een wereldrijk op te bouwen. Wat begint als een klein dorp kan uitgroeien tot een enorme metropool, maar dan moet je het wel goed aanpakken. In Anno 1800 krijg je die kans. De game is ontzettend uitgebreid en dit zijn vijf toffe features uit Anno 1800.

  Ubisoft

  Het belangrijkste aspect van Anno 1800 is industrialisatie. Waar je wellicht begint met enkele kleine huizen, een markt en een houtzagerij, kun je eindigen met enorme fabrieken waar de eerste vormen van massaproductie plaatsvinden. Er moeten duizenden monden gevoed worden, er moet voldoende huisvesting zijn en de volwassenen moeten een baan kunnen krijgen. Hoe je dit gaat aanpakken, kun je helemaal zelf bepalen in Anno 1800.

  Wij hebben de game ook al gespeeld tijdens gamescom 2018. Toen hebben we alle nieuwe Anno 1800 features op een rijtje gezet.

  5. Een pakkend verhaal met verschillende quests

  Er zijn verschillende modi in Anno 1800, waaronder een multiplayer en een verhaalmodus. De multiplayer modus was tijdens het testen van de game nog niet beschikbaar en daarom hebben wij ons vooral gericht op de verhaalmodus. Het verhaal gaat namelijk over een jongen die samen met een vriend heel simpel leeft. Totdat hij een brief krijgt van zijn zus of hij naar huis toe kan komen, omdat zijn vader is overleden. Dan blijkt zijn vader de koning van een enorm rijk te zijn geweest. De broer van jouw vader heeft de macht overgenomen en maakt jouw vader uit voor verrader.

  Jij en je zus zijn niet langer welkom in het rijk, waardoor jullie op een ander eiland zelf beginnen aan een dorp. Dit dorp begint klein met maar enkele huizen en een markt, maar al vrij snel, binnen een uur spelen, heb je een aardig dorp bij elkaar gespeeld. Constant moet er aan de behoeftes van de mensen worden gedacht, maar dat maakt deze game eigenlijk alleen maar leuk. Je wordt door het verhaal geleid door de verschillende quests. Wanneer je even niet zeker weet wat je moet doen, kun je altijd kijken wat de volgende quest is. Zo houdt de game beginnende spelers een beetje op het goede pad. Maar ook voor ervaren Anno spelers is deze game ontzettend tof.

  Ubisoft

  4. Voor ervaren en nieuwe spelers

  De game is dus leuk voor beginnende spelers, maar ook voor mensen die elke game uit de Anno-reeks hebben gespeeld. Er zijn namelijk verschillende moeilijkheidsgraden. Dit zijn Standard, Advanced en Expert. Wanneer je op het makkelijke niveau speelt, worden er een hoop kosten weggenomen en is het land vruchtbaarder. Wanneer je op het moeilijkste niveau speelt heb je minder geld, minder land, minder vruchtbaar land en kun je je gebouwen niet meer verplaatsen. Op het Standard niveau kun je gratis en voor niets gebouwen verplaatsen. Voor de beginnende spelers is dit handig om kleine foutjes te herstellen. Die fouten kun je je niet permitteren in de Expert modus.

  Daarnaast kun je kiezen of je veel hulp wil krijgen bij het spelen van de game. Tijdens het verhaal wordt ervoor gezorgd dat je altijd de juiste beslissing maakt. Je wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd wanneer de kans hoger wordt dat er brand uit breekt. Daarnaast krijg je een melding wanneer er niet voldoende grondstoffen binnenkomen. Maar wanneer je voor de Sandbox modus kiest, is er geen verhaallijn, waardoor je het helemaal zelf kunt bepalen.

  Ubisoft

  3. Sandbox modus

  Voor de mensen die geen zin hebben in een verhaal tijdens het spelen is er de Sandbox modus. Hier begin je op een leeg eiland met maar één doel: een zo groot mogelijk rijk bouwen. Er zijn op dat moment nog geen concurrenten, zoals in de verhaalmodus, maar die zullen er ongetwijfeld komen. Hoe groter je je rijk uitbreidt, hoe groter de kans is dat je een ander leger tegenkomt. Hierop moet je voorbereid zijn, maar daar heb je dan ook alle tijd voor in de Sandbox modus.

  Toch kan je in de Sandbox modus voor verschillende niveaus kiezen. En dat het een Sandbox modus is wil niet zeggen dat je alles maar kunt doen en het toch wel goed komt. Dat is zeker niet het geval, want de mensen in jouw dorp of stad zullen ook ontevreden raken, wanneer je ze niet geeft wat ze willen. Het is dus belangrijk om te luisteren naar de mensen in het dorp. Daarnaast zijn de tips enorm handig, maar de veteranen zullen hier weinig aan hebben.

  Ubisoft

  2. Er kunnen veel willekeurige dingen gebeuren

  Iedere keer wanneer je de game weer opstart kan er van alles gebeuren. Denk maar aan een grote brand, waar de brandweer niet op tijd bij is. Je halve dorp kan platbranden en dan duurt het wel weer even voordat je op het oude niveau terug bent. Wanneer je heel afhankelijk bent van een goede oogst, kan het jaar wel eens helemaal in de soep lopen wanneer de oogst mislukt. Het zijn allemaal van die dingen die Anno 1800 leuk maken, want je weet nooit wat je kunt gaan verwachten.

  Maar het kan ook positief uitpakken. Tot nu toe hebben we het alleen maar over negatieve willekeurige dingen gehad. Het kan ook zomaar zijn dat je ineens heel veel hout vindt, omdat er een oude, vervallen ruïne van een oude stad staat. Dan haal je ineens veel grondstoffen binnen en kun je je dorp weer een stuk verder uitbreiden. Het onvoorspelbare van Anno 1800 is een van de beste features, want dit maakt de game erg tof om te spelen.

  Ubisoft

  1. Waar voor je geld

  Dan zijn we nu aangekomen bij de nummer een in deze lijst met toffe features uit Anno 1800. Het allertofste aan deze game is de replay-value. Het maakt niet uit hoe vaak je opnieuw begint aan deze game, want je zult niet vaak hetzelfde scenario tegenkomen. Er kunnen in iedere situatie en op ieder moment zoveel verschillende dingen gebeuren. Daarnaast kun je kiezen hoe jij je dorp wil onderhouden. Wil jij je vooral focussen op de landbouw of trek je er meteen op uit op zoek naar grondstoffen, zoals klei en ijzer? De keuze is aan jou.

  Zo kun je dus verschillende games opslaan en zul je je nooit vervelen tijdens het spelen van Anno 1800. Zonder dat je het door hebt, ben je ineens een uur verder. Je wordt helemaal meegenomen in de wereld van Anno 1800. Wanneer je eenmaal bent begonnen en je ziet hoeveel vooruitgang je boekt, wil je eigenlijk helemaal niet meer stoppen.

  Anno 1800 is vanaf 26 februari 2019 verkrijgbaar voor de PC. Je kunt de game nu al pre-orderen.

  Anno 1800

  Verkijgbaar vanaf 16 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.