Amsterdam Comic Con 2016 Sfeerverslag - Comics en meer!

Article
zaterdag, 27 augustus 2016 om 20:27
xgn google image
Comics en superhelden waren nog nooit zo populair als de afgelopen jaren. Liefhebbers hiervan kunnen dit weekend weer los op de eerste editie van Amsterdam Comic Con in de RAI. Ook XGN is natuurlijk aanwezig bij dit popcultuur-festijn. Lees alles over onze bevindingen in het Amsterdam Comic Con 2016 sfeerverslag!
Aangekomen bij de RAI Amsterdam, treffen wij een enorme rij aan en het is dan ook meteen duidelijk; Amsterdam Comic Con 2016 gaat voor een eerste editie razend druk worden. Wat meteen opvalt aan de menigte is dat het merendeel van de bezoekers in cosplay naar het evenement gekomen is. Mensen in 'gewone' kleding zijn hier dus sterk in de minderheid.
Amsterdam Comic Con 2016

Cosplay en nog meer cosplay

Zoals meestal het geval is op conventies, spotten we een hoop mensen die verkleed zijn als Deadpool, Harley Quinn en Joker. Dit is niet heel gek wanneer je bedenkt dat eerder dit jaar de films Deadpool en Suicide Squad nog enorme kaskrakers werden. Toch is er nog veel meer te zien dan personages van Marvel en DC.
Zo loopt er ook een gigantische Bumblebee uit Transformers rond en worden er zelfs hommages gebracht aan personages uit games. Wat dacht je bijvoorbeeld van de angstaanjagende Pyramid Head en een bijbehorende Nurse uit de Silent Hill-reeks? Je kunt het haast zo gek niet bedenken of er is iemand die er een cosplay van doet.
Sommige mensen worden zelfs zo creatief dat ze hun eigen cross-overs creëren. Zo lopen we onder andere een half-Ghostbuster, half-Blues Brother, Joker Jedi en zelfs een Captain America/Spiderman-mix tegen het lijf. Er is duidelijk fantasie genoeg onder de bezoekers van Amsterdam Comic Con 2016!
Amsterdam Comic Con 2016

Op de foto met je held

Maar er is op Amsterdam Comic Con 2016 meer te beleven dan het checken van toffe cosplays. Zo zijn er ook heel veel verschillende acteurs en actrices uit al je favoriete films en tv-series aanwezig. Voor een vast bedrag kun je een handtekening aanschaffen of zelfs met één van je grote helden op de foto.
Er is dan ook voor ieder wat wils. Zo zullen echte horror-fans hun kans niet willen mislopen op een ontmoeting met Robert Englund, beter bekend als Freddy Krueger uit de Nightmare on Elm Street-reeks. Ben je meer van de sci-fi? Dan moet je natuurlijk even langs bij de stand van Peter Mayhew, die al bijna veertig jaar Chewbacca speelt in de Star Wars-films.
Dit zijn natuurlijk nog maar een paar van de namen die aanwezig zijn op Amsterdam Comic Con 2016. Ook voor fans van Lord of the Rings, Aliens, Doctor Who en zelfs Power Rangers valt er wat te beleven. Een grote verscheidenheid aan gasten, als je het ons vraagt!
Amsterdam Comic Con 2016

Shoppen tot je erbij neervalt

Als je eenmaal al je helden hebt ontmoet en nog wat merchandise mee wilt nemen, kun je nog langs de vele kraampjes op de markt struinen. Op de markt vind je alles van anime-figuurtjes tot speelgoed en zelfs replica's van bekende zwaarden uit films en games. Perfect als je bijvoorbeeld nog een Keyblade nodig hebt voor je Kingdom Hearts-cosplay.
Je kunt het op de markt bovendien zo gek maken als je zelf wilt. Zo zijn er natuurlijk uiterst gedetailleerde statues met een flink prijskaartje te koop, maar ook voor een kleiner bedrag kun je al een hoop leuke spullen aanschaffen. Bovendien is het al enorm leuk om al die fantastische merchandise gewoon te aanschouwen!
Amsterdam Comic Con 2016

Amsterdam Comic Con 2016 - Geslaagde eerste editie!

We kunnen niet anders zeggen dan dat Amsterdam Comic Con 2016 een succesvolle eerste editie is. Er hangt een zeer gemoedelijke sfeer in de overvolle RAI Amsterdam en overal is wel wat te zien of beleven. Of je nou langskomt om te cosplayen, cosplays te bekijken, je helden te ontmoeten of gewoon te shoppen, alles is mogelijk.
Amsterdam Comic Con 2016 bewijst met haar succes nogmaals dat comics nog steeds in populariteit toenemen. We kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe de volgende editie gaat worden!