Amiibo Cards features - Wat kun je met jouw kaarten doen?

  De Amiibo figuurtjes die Nintendo heeft gebracht zijn enorm populair bij zowel gamers als verzamelaars. Nintendo komt nu met een variatie op die poppetjes, in de vorm van Amiibo cards. Naast dat je deze kaarten kunt sparen, werken ze ook nog eens met jouw Nintendo 3DS samen. Wat deze kaarten precies kunnen lees je in deze Amiibo Cards feature special!

  3. Hoe gebruik ik de Amiibo Cards?

  De Amiibo Cards die tot dusver zijn uitgekomen werken alleen samen met de nieuwe 3DS game Animal Crossing Happy Home Designer, waarin je voor al jouw dorpbewoners een mooi huis ontwerpt en inricht.

  Dan vraag je je af hoe de Amiibo Cards features kunnen werken in de game. Dit kan door de NFC-chip die in elke kaar verwerkt zit. De eerste serie van de Amiibo Cards bestaat uit 100 verschillende karakters uit de Animal Crossing wereld, en door de kaarten boven jouw New 3DS te houden leest de handheld de chip en vindt er in de game interactie plaats.

  Mensen die een normale 3DS of 3DS XL hebben kunnen ook gebruik maken van de NFC-functionaliteiten van de Amiibo Cards, maar dienen daarvoor wel een NFC-reader te kopen die Nintendo ook op de markt heeft gebracht, tegelijkertijd met de release van Animal Crossing Happy Home Designer.

  2. Wat doen de Amiibo Cards in-game?

  Om gebruik te kunnen maken van de Amiibo Cards in Animal Crossing Happy Home Designer, moet je eerst een aantal huizen ontwerpen voor wat dorpsbewoners. Het aantal acties dat je kan verrichten met de kaarten neemt toe naarmate je progressie maakt in de game. Zo kun je aan het begin van de game andere bewoners uitnodigen in andermans huis door de kaarten te scannen wanneer je in het desbetreffende huis bent.

  Speel je iets langer door dan ontgrendel je al snel de Amiibo Phone, die ervoor zorgt dat je nieuwe cliënten kunt vinden door Amiibo Cards te scannen. Sommige inwoners kun je alleen in jouw dorp krijgen met behulp van een Amiibo Card. Alle glinsterende kaarten (waarvan er steeds een in een pakje zit) zijn inwoners die enkel en alleen in jouw dorp kunnen wonen met behulp van jouw Amiibo Card.

  Meubels delen met jouw vrienden

  De karakters die je op de niet-glinsterende kaarten vindt lopen dus ook gewoon in de game rond, maar door de kaarten te scannen speel je deze inwoners wel veel makkelijker vrij. Een andere vernuftige functie is het kunnnen delen van meubels met vrienden.

  Wanneer jij met jouw Amiibo kaart tweemaal scant op een 3DS van iemand anders, onthoudt de kaart alle meubels die hij of zij heeft vrijgespeeld in de game. Vervolgens kun je in jouw eigen game die meubels toevoegen aan jouw catalogus, door de data via de Amiibo Phone op te slaan in jouw eigen game. Dit geeft een leuke twist aan het verzamelen van meuebels in Animal Crossing Happy Home Designer.

  1. Hoeveel kosten Amiibo Cards?

  Amiibo kaarten zijn verkrijgbaar in pakketjes, die elk drie kaarten bevatten: een glinsterende kaart, en twee normale kaarten. Een pakketje van drie kaarten kost rond de vijf euro. In totaal zijn er 100 verschillende kaarten te verzamelen , en het is bij elk pakje maar de vraag welke Amiibo Cards je deze keer tevoorschijn haalt.

  Heb je geen New 3DS, dan zul je ook een NFC Reader nodig hebben. Zo’n reader kost 20 euro en kan draadloos met jouw Nintendo 3DS verbonden worden. Vervolgens scant het apparaat de kaarten voor je en stuurt de gegevens door naar de handheld. Op die manier kun je toch gebruik maken van de extra’s die de Amiibo Cards bieden.

  Animal Crossing: Happy Home Designer

  Verkijgbaar vanaf 2 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.