Alles wat we weten over Dune 2

Article
zondag, 07 november 2021 om 13:00
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Dune 2 is officieel bevestigd door regisseur Denis Villeneuve hemzelf, ook de acteurs die in de film Dune voorkomen hebben posters op hun social media geplaatst van Dune 2. Nu heerst er alleen een gigantische vraag: Wordt hij net zo goed, of beter, dan het eerste deel van Dune? In dit artikel lees je alles wat we weten over Dune 2.
Het was mega spannend, de release van Dune Part 1. Voorheen hebben meerdere regisseurs hun best gedaan om de novel van Frank Herbert te verfilmen, geen van allen had echt succes. De eerste poging werd gedaan in 1973, maar vanwege een te lang script ging dit niet door. Toen werd er een poging gemaakt in 1978, ook zonder enig succes. Pas in 1984 verscheen en voor het eerst pas een film, van de hand van David Lynch.
De reden dat Dune zo moeilijk te verfilmen is, komt door het gigantisch grote verhaallijn met ontzettend veel verschillende personages. Het was daarom ook nog maar afwachten of Dune 2 echt doorging, het hing allemaal af van het succes van de eerste film. Dit succes was er gelukkig en dus kreeg Dune 2 groen licht van Warner Bros.
Dune 2 staat gepland om uit te komen op 20 oktober 2023. Regisseur Villeneuve liet eerder weten dat hij helemaal ready is om te beginnen met deel 2. Waar Dune Part 1 een budget van 165 miljoen dollar had, zal het budget van deze film waarschijnlijk nog wat groter worden. Het tweede deel van Dune zal namelijk veel meer actie bevatten dan het eerste deel. De grootste reden komt voort uit het feit dat regisseur Villeneuve de basis in zijn eerste film gelegd heeft, en niet weer het hele universum en alle lore uit hoeft te leggen. Daarnaast bevat de tweede helft van Frank Herbert's novel simpelweg meer actie.
2021 10 15 dune 1f1636127550

Kunnen we een trilogie verwachten?

Een kans op een trilogie is nooit ontkend, en vanwege het gigantisch grote verhaal zal het niet raar zijn dat er een deel drie komt op de film Dune. Materiaal zal er niet tekort zijn in ieder geval, Herbert heeft namelijk meerdere vervolgen op zijn novel geschreven. De Dune-franchise kent maar liefst zes boeken en met Dune Part 1 is er pas slechts een half boek naar het witte doek gebracht. Villeneuve moet eerst nog maar eens zien of deel 2 uitpakt, voordat hij aan deel 3 begint.
Officieel is er nog weinig bevestigd, maar we kunnen ervan uitgaan dat de cast hetzelfde zal zijn als de eerste Dune. We weten in ieder geval dat Timothée Chalamet en Zendaya terug zullen keren in Dune 2. Zendaya zal in het tweede deel een grotere rol krijgen, en de band tussen de personages van Zendaya en Timothee zal flink groeien. Andere acteurs die waarschijnlijk terug zullen keren zijn Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgard en Dave Bautista. Uiteraard zullen de acteurs die het loodje hebben gelegd in het eerste deel niet terugkeren.

Uitkijken naar Dune 2!

Meer nieuws over Dune 2 is er voorlopig nog niet, we kunnen nu ook alleen maar afgaan van interviews met Villeneuve en de cast. In ieder geval hebben Dune fans wel iets om naar uit te kijken!