De beste 2022 games om naar uit te kijken

Article
zondag, 07 november 2021 om 11:00
beste 2022 games om naar uit te kijkenf1636037200
2021 loopt alweer op haar einde en ondanks dat er nog een paar toffe games verschijnen in 2021, kijken we met een schuin oog al naar 2022. Ook volgend jaar staan er immers weer tal van toptitels op de planning. De beste 2022 games om naar uit te kijken zetten we daarom voor je op een rijtje.
Voor deze lijst met beste 2022 games om naar uit te kijken hebben we specifiek de games op een rijtje gezet die ook daadwerkelijk in 2022 verschijnen. Tenminste, de games staan officieel op de planning om te verschijnen in 2022. Ook als het alleen nog om een vaag 2022 gaat, zijn de games geldig voor deze lijst, dus laten we maar snel beginnen.

10. Hogwarts Legacy

Releasedatum: 2022
We trappen af met een game die oorspronkelijk voor 2021 op de planning stond. De game werd alleen al vroeg in 2021 vertraagd naar 2022. Met een compleet extra jaar lijkt Hogwarts Legacy in 2022 dan ook eindelijk de show te gaan stelen. Tenminste, dat is het idee van Avalanche Software, de studio die voor onder andere Disney Infinity verantwoordelijk is.
De studio zelf is alleen ook direct de grootste reden om je een beetje zorgen te maken over de game. De studio heeft zichzelf nog nooit eerder met zo’n grote titel bewezen. Hogwarts Legacy wordt namelijk een actie-RPG waarin je speelt als een vijfdejaars student op Hogwarts.
forspokenf1624549749

9. Forspoken

Releasedatum: Q1/Q2 2022
Van Hogwarts schakelen we door naar de mysterieuze wereld van Forspoken. De nieuwe game van Luminous Productions, de studio achter Final Fantasy XV, oogt bijzonder mooi en staat alleen voor de PlayStation 5 en PC op de planning. Dat is dan ook direct één van de redenen waarom we naar de game uitkijken: de game is daadwerkelijk next-gen.
In de game (geschreven door Rogue One-schrijver Gary Whitta) speel je als Frey Holland, een vrouw die van New York City naar fantasiewereld Athia wordt getransporteerd. Daar moet ze zien te overleven in een wereld vol magische krachten. Dat klinkt allemaal nog een beetje vaag, maar met talenten als Amy Henning (meesterbrein achter de eerste drie Uncharted-games) en Bear McCreary (componist van God of War’s reboot) lijkt het met deze game dik in orde te komen!
pokemon legends arceusf1614608120

8. Pokémon Legends Arceus

Releasedatum: 28 januari 2022
Voor Pokémon Legends Arceus weten we niet zeker of we extatisch of zenuwachtig moeten zijn. Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis van de Pokémon-reeks dat Game Freak daadwerkelijk een nieuwe richting met de hoofdreeks inslaat, een richting die verdacht veel op Monster Hunter lijkt. Schoonheidsfoutjes lijken dan ook zeker in de kaarten te zitten en wonderschoon oogt de game ook nog niet.
Wel zijn Pokémon fans (jong en oud) enthousiast dat er eindelijk gehoor wordt gegeven aan de roep om vernieuwing. Een veel meer open-world lijkt dan ook op de planning te staan, terwijl ook tal van nieuwe Pokémon en een nieuwe vorm van het verhaal gebracht worden. Daarbij gaat de reeks ook flink terug in de tijd wat ook enorm veel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt.
borderlands spin off tiny tinas wonderlandsf1623348515

7. Tiny Tina’s Wonderlands

Releasedatum: 25 maart 2022
Meer Borderlands bleek in 2019 al een recept voor succes te zijn, maar nieuwe Borderlands door de loep van Tiny Tina zorgt eigenlijk voor nog veel meer enthousiasme. Assault on Dragon’s Keep is namelijk de Borderlands 2 DLC die bij velen hoog in het vaandel staat. Een complete game in de knotsgekke spelwereld die het brein van Tiny Tina heet, lijkt dan ook een fantastisch idee.
De gameplay zelf lijkt dan ook nog geen drastische veranderingen met zich mee te brengen. Deze lijkt een stukje verder uitgebreid te zijn met wat nieuwe mogelijkheden, zoals de toevoeging van magische krachten. Dat voor de cast dit keer een beroep is gedaan op Andy Samberg en Will Arnett is daarnaast ook geen straf, waardoor dit al snel één van de beste 2022 games is waar we naar uitkijken.
suicide squad kill the justice league reveal trailer image1 p6wyf1649944264

6. Suicide Squad: Kill the Justice League

Releasedatum: 2022
Suicide Squad: Kill the Justice League is een vreemde eend in de bijt op deze lijst met beste 2022 games om naar uit te kijken. Het is namelijk de titel waarbij nog veel twijfel is over de slagingskans. Dit komt doordat ontwikkelaar Rocksteady niet langer enkel een grote singleplayer-ervaring voorschotelt. Tenminste, de game kan via 4-player co-op gespeeld worden met vrienden.
In de game speel je dit keer alleen niet als bekende helden van DC, maar is het juist je doel om ze te vermoorden. De Justice League is dankzij Brainiac gehersenspoeld en dus is het aan de Suicide Squad om de kwaadaardige Superman, Flash en de rest van de Justice League te stoppen. In tegenstelling tot de Batman Arkham-games doe je dat dit keer alleen wel in een door kleuren overgoten Metropolis, wat voor wat welkome afwisseling zorgt met het grijze en grauwe Gotham.
horizon forbidden west 4f1622150852

5. Horizon Forbidden West

Releasedatum: 18 februari 2022
Over Horizon Forbidden West daarentegen is vrijwel geen twijfel meer bij fans. De nieuwe game van het Nederlandse Guerilla Games lijkt een knaller te worden voor PlayStation-fans en staat voor begin 2022 op de planning. In de game gaat Aloy naar gloednieuwe gebieden om een mysterieuze bedreiging te bevechten.
Dit zal zich onder andere in nieuwe gameplay mogelijkheden uiten. De Nederlandse studio heeft namelijk wat aanpassingen gemaakt om de gevechten een stuk vloeiender te maken. Van het origineel heeft de studio dan ook geleerd en velen zijn benieuwd of het tweede deel in de open-world reeks daadwerkelijk alle feedback van het origineel heeft uitgewerkt voor een nieuwe parel.
elden ring horsef1623936438

4. Elden Ring

Releasedatum: 25 februari 2022
2022 is ook het jaar waarin From Software terugkeert met alweer een nieuwe titel. Bijna drie jaar na de release van Sekiro: Shadows Die Twice is het nu tijd voor Elden Ring, een ambitieuze nieuwe richting voor From Software. Dit keer wordt namelijk een bikkelharde open-world game gemaakt die samen met Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin is ontwikkeld.
Daarom kun je in ieder geval diepgaande lore verwachten bovenop combat die weer lekker pittig zal zijn. Wat vooral voor laaiend enthousiasme zorgt is het feit dat From Software grotere en nog meer diverse gebieden lijkt voor te schotelen met Elden Ring. Tel daarbij op dat legendarische maker Hidetaka Miyazaki de game een natuurlijke evolutie noemt van zijn eerdere Dark Souls-serie en je hebt alle ingrediënten voor een potentiële Game of the Year.
starfield header imagef1641338103

3. Starfield

Releasedatum: 11 november 2022
Het brons in deze lijst met beste 2022 games om naar uit te kijken gaat naar Starfield. De nieuwe game van Bethesda Game Studios is de eerste, grote singleplayer-game van de befaamde studio sinds Fallout 4. Dat brengt uiteraard hoge verwachtingen met zich mee.
Dit keer wordt dan ook voor een compleet nieuwe IP gekozen. Starfield wordt een open-world RPG in de ruimte die op sommige manieren veel wegheeft van Fallout en The Elder Scrolls. Zo kun je dit nieuwe avontuur spelen in first- of third-person, kan je je personage naar hartenlust aanpassen en draait het verhaal om meerdere facties die na een bloederige oorlog nu in vrede naast elkaar leven, al gaat dat niet altijd gemakkelijk.
Wat voor extra enthousiasme zorgt bij spelers is dat Starfield alleen voor next-gen ontwikkeld wordt. De game komt niet naar de Xbox One of PlayStation 4. Ook de PS5 komt niet aan bod overigens, want Bethesda (nu onderdeel van Microsoft) maakt de game exclusief voor Xbox Series X en PC. De game moet dan ook echt gaan laten zien wat de next-gen Xbox kan.
god of war ragnarokf1631221018

2. God of War Ragnarok

Releasedatum: 2022
Aan de andere kant van de rivier moet God of War Ragnarok hetzelfde gaan doen voor de PlayStation 5. Tenminste, dat is wat fans in eerste instantie hoopten toen de game bij de PS5 Showcase aangekondigd werd. Later bleek alleen dat het vervolg op de geliefde reboot van God of War ook naar de PlayStation 4 zou komen.
Vermoedelijk hoeven we dan ook geen drastische veranderingen qua gamedesign te verwachten die alleen op PS5 mogelijk zouden zijn. Wel kijken fans uit naar een game die nog mooier oogt en nog lekkerder speelt dan God of War (2018). Het vervolg speelt zich namelijk af na de 2018-titel en belooft het spannende verhaal van Kratos en Atreus tevens af te sluiten.
Daarmee zijn de verwachtingen direct hoog, want het verhaal is tot nu toe één van de tofste aspecten van God of War’s reboot gebleken. Vooral doordat de balans tussen een persoonlijk verhaal en spektakel goed werd behouden. Daardoor heeft de game met recht de zilveren plak in deze lijst met beste 2022 games opgeëist.
2021 06 15 breath of the wild 2 e3 trailerf1623775981

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Releasedatum: 2022
Natuurlijk kan er maar één game op de troon zitten als het gaat om de beste 2022 games om naar uit te kijken en dat is The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Het origineel wordt door velen gezien als een meesterwerk en al snel was er een roep om een vervolg. Dat gaat er daadwerkelijk komen en de eerste, echte blik op de game in 2021 deed dan ook veel voor fans.
Nintendo lijkt de wereld verder uit te willen breiden en nieuwe mogelijkheden voor te schotelen. Tel daarbij meer diepgang in het verhaal op en de basis voor het vervolg lijkt gelegd. Wel is er nog wat spanning over hoeveel vernieuwing de game daadwerkelijk kan brengen.
Met Breath of the Wild sloeg de reeks immers een nieuwe richting in door voor een open-world te kiezen. Zo’n trucje kun je niet zomaar herhalen. Hopelijk weet Nintendo fans dan ook wederom te verrassen op een manier die ze niet aan zien komen. Nu alleen nog afwachten of de game daadwerkelijk verschijnt in 2022.